Proběhlo desáté SETKÁNÍ FOTOGRAFŮ

V sobotu 21. listopadu 2009 se nás na desátém Setkání fotografů sešlo přes 400, a tak náš rok a půl „nový“ prostor v KC Zahrada už zase praská ve švech. Bylo prima potkávat známé tváře, lidi s nadšením, sledovat neskrývaný zájem, vaše úsměvy, mít možnost poradit se nebo si jen popovídat.

Fotografové přicházeli již od rána Čilý ruch v Atriu

V sobotu 21. listopadu 2009 se nás na desátém Setkání fotografů sešlo přes 400, a tak náš rok a půl „nový“ prostor v KC Zahrada už zase praská ve švech. Bylo prima potkávat známé tváře, lidi s nadšením, sledovat neskrývaný zájem, vaše úsměvy, mít možnost poradit se nebo si jen popovídat.

Čilý ruch v Atriu Stánek Gitzo pod neustálým tlakem

Připravit program tak, aby většině z vás vyhovoval, není jednoduché. Promýšlíme ho týdny před spuštěním akce. O to víc nás potěšily vaše ohlasy z ankety, kterou jste během setkání vyplňovali. 105 z vás se těšilo výhradně na přednášky – jak cestopisné tak i odborné, jiní na setkání s přáteli, nové informace i zkušenosti a 28 z vás napsalo, že se těší na všechno. Řada z vás si v praxi zkoušela fotografovat modelku, ukázali jste si jak na makro či produkt pod vedením profesionálů. Hojně navštěvované byly diskuze s odborníky v úzkém kroužku.

Velký sál K vyzkoušení byla profi technika

Všichni jste si také mohli zasoutěžit o zajímavé ceny. Velkým lákadlem byl třeba podvodní fotoaparát Canon PowerShot D10, který bylo možné vyhrát ve slosování ankety, nebo fotografický batoh a brašnu od fotoobchodu Megapixel. Štěstí při losování ankety se usmálo na Jiřího Jandu, Vladimíra Bréma a Lenku Valentovou. Soutěžilo se i „o nejvzdálenějšího fotografa“, kterým byl Oscar Hawzely z Kanady. Další zajímavou soutěží byla úprava RAW v praxi, nejlákavější bylo ale fotografování zátiší. V soutěži se počítal hlavně nápad a zpracování. Překvapilo nás, kolik kreativních záběrů jste dokázali za pár minut vytvořit. Vítězné snímky vybral profesionální fotograf Milan Šusta: 1. místo Pavel Rabas, 2. místo Daniel Novák, 3. místo Jitka Dušková.

Zátiší - 1. místo Zátiší - 2. místo Zátiší - 3. místo

Hodnotné a zajímavé ceny – digitální fotoaparát, foto-brašny, čistící sady na monitor, foto-publikce,před­platné, trička a další dorbné potřeby pro fotografa věnovali do soutěže partneři Setkání fotografů – Canon, Megapixel, Eizo, Koktejl, Zoner Press a Fotovideo.

Není lepší odměnou než od vás slyšet: „Je to dobrá akce, díky.“ nebo „Hodně jsem se naučila. Přijdu zas.“, „Super. Nesu si fotku a ještě mi poradili, jak ji upravit.“ Přišlo nám také několik mailů – jeden příklad za všechny: „Minulý týden jsem se poprvé zúčastnil setkání fotografů. Byl jsem velmi mile překvapen širokým záběrem a kvalitou tohoto setkání. Chtěl bych Vám jako organizátorům velmi poděkovat za plodně strávenou sobotu a už teď se těším na příští ročník setkání fotografů. Milan Š.“

Nedostatky se taky našly. Především jste chtěli více prostoru, více workshopů, další značky …úkol pro tým FotoAparátu.cz na příště.

Jedna ze dvou Poraden Fascinace profi technikou

Na závěr je potřeba pochválit vysoké nasazení a ochotu předat své zkušenosti všechny přednášející z týmu FotoAparátu.cz a FotoInstitutu.cz, odborníky z Canon CZ a poradce z Megapixel.cz

Zájem o workshopy Velký sál

Všechny, kdo se s námi chtějí zase FOTOGRAFICKY SETKAT, zveme na jaro (přelom únor/březen 2010) do Brna a v sobotu 15.5.2010 opět do Prahy na další Setkání fotografů.

Pokud máte zájem o spolupráci při dalším setkání fotografů, pište na fotoaparat@fo­toaparat.cz

Tým FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz

Fotoaparáty a objektivy k vyzkoušení Čilý ruch v Atriu
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Lu...Ny
    Lu...Ny
    27.11.2009 15:11

    Koukám že svítá na lepší časy že nepůjde jen o prezentaci fotoznačky Canon ale i dalších výrobců. Aspoň bude konkurence k Digiforu kde jsem si letos jako Nikonista mohl krásně vyzkoušet foto v pseudoateliéru se sadoou blesků v CLS režimu. Tato akce FA.cz má však výhodu že je o víkendu a člověk nemusí brát na takové akce dovolenou :)

  • Petr Lusk Bros
    Petr Lusk Bros
    29.11.2009 23:07

    zůčastnil jsem se protože jsem si chtěl hlavně osahat nové zrdcadlovky od Canonu což se mi splnilo, u přednášky o fototechnice Pavla Šerého bych očekával více informací o nové sedmičce a jedničce a ne o kompaktech které myslím málokoho zajímali, ale dobrý, co mně zklamalo tak přednášky fotografů s jednou vyjímkou Pavla Krásenského a jeho makrofotografie - paráda! jinak tragedie Jižní Afrika nebo Los Andes, průměrné fotky a podprůměrný výklad tipu "to je opice, to je slon, černoch vaří maso :-)" nevim nevim, docela dost jsem se nudil...

  • Tomáš Hrubý
    Tomáš Hrubý
    30.11.2009 19:37

    bros- budeš se divit, ale mě z té přednášky Šerého ta část o kompaktech zajímala skoro víc než DSLR. Podotýkám, že mám doma jak starší jedničku, tak 5DII, rozhodně mě tedy nikdo nemůže vinit z toho, že bych byl nějaký "kompaktista". Jenže jak G11, tak i třeba ta D10 jsou poměrně unikátní přístroje, které jsou třeba i jako doplněk k DSLR zajímavé pro velmi mnoho lidí - nemyslím si, že máš pravdu v tom, že to většinu lidí nezajímalo...
    Jinak můj stručný komentář k akci je na http://blog.fotozona.cz/2009/11/setkani-fotografu-podzim-2009.html , podotýkám ale, že jsem se zaměřil spíš na ty řekněme "technické" přednášky, proto moje kladné hodnocení vůbec nemusí být v rozporu s tvou kritikou přednášek fotografů, ty jsem už nestíhal.

  • Ludmila Růžičková 1
    Ludmila Růžičková 1
    01.12.2009 12:39

    Souhlasím s Petrem co se týče kvality přednášek.Některé byly "pouze" cestopisné bez důrazu na hezké fotografie (když to bylo Setkání fotografů).Naopak se mi ale líbila přednáška Los Andes - stihla jsem jen kousek,ale fotky úžasné!
    Také přednáška Ze života celebrit ptačích útesů byla super.Zvukovová kulisa ptačích zvuků nápaditě podbarvovala celý výklad a povedné fotografie - a svědčí o precizní přípravě autora! Také přednáška Makro mě zaujal. I když by mě víc zajímalo makro květin, vtipné vyprávění autora skvěle udržovalo pozornost i u mravenců a u té další "havěti":).
    Ratuše portrétů v místnosti Alvin byla také velmi přínosná.Bohužel jsem nestihla žádný workshop,takže mám úkol na další setkání:)

  • Tomáš Škoda
    Tomáš Škoda
    08.12.2009 09:23

    hihi....(smích)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (5)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram