V této galerii jsem vyvíjel aktivitu asi tři roky. Dospěl jsem však do stádia, kdy mě úroveň tohoto serveru přestala uspokojovat a inspirovat. Pod zdejšími fotografiemi se už téměř neobjevuje jakýkoliv věcný názor, většinou se tu jen bezmyšlenkovitě kliká na puntíky s čísly nejvyšších hodnot ( někdy mi vážně rozum nebere, za co všechno se dá udělit 6–7 bodů ) nebo se nad snímky otřesné kvality exhibuje formou bezduchého pseudointelek­tuálního tlachání. Vytratila se vůle argumentovat, akceptovat negativní názor ( ohodnoť nízkou známkou a uvidíš, co se bude dít! ), místo toho bují egoismus, neznalost, hloupost, recese. Nadobro jsem ztratil zájem v takovéto atmosféře nadále prezentovat své fotografie. V tomhle já opravdu nejedu.

Občas sem nakouknu a pokud k tomu najdu důvod, sdělím názor. Vždy si rád vyhledám práce několika málo tvůrců ( pokud je zde ještě vůbec najdu ), o kterých za ty roky vím, co od nich můžu obsahově čekat. Kvalita jejich snímků totiž výrazně převyšuje zdejší standard, i když to na jejich hodnocení není bohužel poznat. Proč? Protože zde vládne doslova absurdní bodovací styl mnoha jedinců, kterým jde evidentně pouze o to s nikým si to nerozházet a plácají šestkami na všechny strany v očekávání stejné odezvy pod vlastními fotografickými počiny žalostné kvality. Do popředí je tímto konáním tlačen balast. Právě díky takovýmto expertům úroveň této galerie prudce upadá a stává se z ní spíš facebookovská žvanírna. Není asi náhoda, že spousta kvalitních autorů už odtud odešla a ti, kteří ještě zůstali, se tady ukáží maximálně tak s nějakou reklamou na vlastní workshop a názor na fotku je už tady ani nezajímá …

Mé aktuální fotoaktivity jsou trvale k vidění na mém webu, prostřednictvím emailu je možno mě kdykoliv kontaktovat. Mnoho štěstí.

PS: téhle galerii by velmi prospělo zrušit bodování. Ambiciózní bodožrouti a rektální alpinisté by tak přišli o hřiště.

14.07.2013 – krátce jsem pobyl, leč změny neshledal …

.............

Číst více...

Nejlépe hodnocené fotografie

Nejnovější fotografie

Nejnovější článek

Uživatel není autorem žádného článku.

Čím fotím

Informace o technologiích nejsou vyplněny.