Jaký CSC fotoaparát v cenovém rozmezí 15 000 - 25 000

  • KIV
    KIV
    29.01.2019 16:34
    Reaguje na E.B.E 29.01.2019 15:13:

    "Nic ve zlým. Chápu, že takhle bude každej radit to svoje, co má doma.Svým..." - zobrazit celý komentář

    Romane, technicky máš stoprocentní pravdu, a to ve všem co říkáš.
    Jenže, když mám tak třeba na jednom panelu čtyři fotky 30x45 vedle sebe, tak prostě ani já nepoznám, které jsou focené na 5D-II, 70D, nebo RX10.
    Ale zas, na cesté kdy manžel řídí a já zvolám zastav to musím vyfotit, tak rozhodně nebudu vybalovat brašnu a přehazovat objektivy, ale klidně na to vezmu tu RX10, protože vím, že tímhle RX10 vyfotím prakticky všechno a fotí fakt dobře. Na univerzální focení si RX10 nemohu vynachválit. Pro to, na co to podle popisu zde žadatel potřebuje, ji mohu vysoce doporučit.

  • E.B.E
    E.B.E
    29.01.2019 19:06
    Reaguje na KIV 29.01.2019 16:34:

    "Romane, technicky máš stoprocentní pravdu, a to ve všem co říkáš. Jenže,..." - zobrazit celý komentář

    Mě nic doporučovat nemusíš. Já se na nic neptal. Ale vsadím se, že kdybys fotila něčím jiným, budeš to doporučovat taky.Stejně, jako někdo nedá dopustit na focení telefonem, který má stejně v kapse a je i pohotovější. Prostě bys mohla pochopit, že je to individuální a ani tvůj styl focení není styl ostatních (zastav, tohle musíš vyfotit) To, co ti kde dovolí pověsit je tvoje věc, komentovat to nebudu, ale co se zvětšenin týká, ty se dělaly i v době dvoumegových čipů a vypadaly hodně slušně (tisk se svým rozlišením je někde jinde) Suma sumárum, držel bych se toho, co chce tazatel.Typů a tříd fotoaparátů, i jednotlivých výrobků je tolik, že nám to vydrží do vánoc.

  • E.B.E
    E.B.E
    29.01.2019 19:32
    Reaguje na itvostro 29.01.2019 15:55:

    "Jsem rád , že je zde taková diskuze a názory ze kterých si vždy něco vezmu ..." - zobrazit celý komentář

    Myslím, že si hodně odporuješ v každé druhé větě a ke všemu špatně čteš. Nějak nemám chuť znovu opakovat, co jsem tu už, nejen já, psal. Tak jen zopakuju, zapomeň na všechny ty tvoje recenze,testy, vychvalování, jinak budeš hodně zklamanej skutečností. Dej si cenovej strop, kup to, co se ti dobře drží a vyhovuje velikostí a zbytek neřeš. PS: to, co vypadá na první pohled levně, bývá nakonec to nejdražší :-)

  • Vladimír Rathouský
    Vladimír Rathouský
    31.01.2019 19:07

    Zdravím. Jaký názor máte na toto video. https://www.youtube.com/watch?v=yAj256p_cIQ.

  • E.B.E
    E.B.E
    31.01.2019 21:25
    Reaguje na Vladimír Rathouský 31.01.2019 19:07:

    "Zdravím. Jaký názor máte na toto video. https://www.youtube.com/watch?v..." - zobrazit celý komentář

    Upřímě: Video mě pobavilo :-) Např: "Slyšel jsem, že bezzrcadlovka dokáže ..." "chcete přece dostat za své peníze to nejlepší" "Když za ni dáte třicet, čtyřicet tisíc, chcete, aby vám vydržela čtyři, pět let... kupte si bezzrcadlovku, protože každý rok budou výrobci přidávat nové a nové funkce" Dost dobrá parodie na reklamu :-))

  • E.B.E
    E.B.E
    31.01.2019 21:53

    Je taková doba. Lidi jsou líní zjišťovat, co a jak funguje. Stačí slyšet o výrobku, že je nejmodernější a má nejvíc funkcí. Reklamy do lidí buší horem dolem. Není čas ptát se, kdo je kdo :-)) Nedávno jsem slyšel majitele nové televize tvrdit, že LCD a plazma jsou mrtvé technologie s hrozným obrazem. A ani neví, že si koupil tu samou mrtvou LCD technologii, jen s LED podsvícením. Reklama prostě funguje. Stejné je to s telefony, počítači s jejich "nejnovějším" operačním systémem a nakonec i s fotoaparáty. Není důležitý, jestli přístroj dobře plní jeho původní úkol, ale že to má spousty zbytečných funkcí a pracuje sám. Čímž je vyloučena "chyba" uživatele :-))

  • E.B.E
    E.B.E
    31.01.2019 22:15

    Asi bych rozdíl, mezi zrcadlovkama bez zrcadlovkama přirovnal k mému starému telefonu vs novým smartphone.Vlastním pořád N73 z roku 2005 (nedávno jsem dokonce výhodně prodal jestě starou Nokii 6310). Telefon už není podporovanej, tudíž nenainstaluju žádné z moderních programů. Ale ani je nepotřebuju a nevyužívám. I tak původní software funguje a dostane mě na internet, do mailu, nebo mi přehraje film. I s několik let starými mapami dojedu podle GPS kam potřebuju.Dokonce fotí překvapivě dobře, na 3,2 M i s tou poškrábanou čočkou. Ale ani o to nejde. Hlavně telefonuje i tam, kde moderní telefony nemají signál, vydrží při každodenním používání na deset let starou baterku přes týden a hlavně, přestože je řádně zatěžován, několikrát utopenej, pořád funkční a vcelku. Je tak malý, že mi nevadí ani v kapse trenýrek, při závodě na kolech a hlavně kapse montérek, kde se po něm válím každej den. Občas na něj kleknu, sem tam ho poleju olejem, chladící kapalinou... Je to prostě dělník. Pokud bych ale dělal kancelářskou práci a co půlhodiny bych měl řešit maily, nevadilo by mi být neustále online a v dosahu zásuvky, pořídil bych si obrovskou dotykovou placku, powerbanku i smlouvu s extrarychlým internetem a přístroj každej rok měnil :-) A tak nějak je to i s fotoaparáty

  • itvostro
    itvostro
    Autor
    01.02.2019 15:08

    Tak už jsem po dlouhém rozboru vybral :-)
    Kdyby to někoho zajímalo, tak jsem nakonec skončil u Canon M50.
    Pro mě ideální kombinace velikost/váha a i to ovládání není nijak strašné, protože v plně manuálním módu se jen "překlikáváte" a rolerem u spouště upravujete nastavení, když koukáte do hledáčku, tak veškeré nastavení co a jak upravujete vidíte ve spodní části zorného pole (displej se vypne při přiložení oka, aby nedocházelo k nechtěnému přenastavování). Ani ta výdrž baterie není vůbec špatná rozhodně vydržela víc než se udává .. To jen tak ve veliké zkratce.
    Všem velké díky za názory :-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse