• Borneo

    Můj krátký výlet na Borneo se uskutečnil v době, kdy jsem žila v Singapuru. Je to třetí největší ostrov na světě, jehož severozápadní pobřeží patří dvěma Malajským státům – Sarawaku a Sabahu. Rozhoduji se pro Sarawak. Na připojených fotkách uvidíte, že návštěva této části Asie stojí za to.

     1
  • La viva Corsica

    Korsika vždy byla, je a obávám se, že i bude ostrovem, o který se bojuje. Nad jeho skalnatým pobřežím (vnitrozemí se některým okupantům ani nepodařilo ovládnout) vlály vlajky janovské, pirátské, francouzské ale i Pizy a Říma. A dnes? Vlajka na stožáru v Bastii je francouzská, občas před nějakou bankou vybuchne nálož, kterou nastražila Armata Corsicana, ale celý ostrov ovládli TURISTÉ národností všemožných.

     1
  • Naučná stezka Járy Cimrmana

    Zveme vás do málo navštěvovaného kouta přírody v blízkosti moravské metropole. Desetikilometrová naučná stezka byla pojmenována podle fiktivní postavy neznámého génia Járy Cimrmana. Na trase je několik zastávek s informačními tabulemi, na kterých, kromě konkrétního popisu místa jsou i ukázky z dramatických děl této osobnosti. A tak vás cestou provází hra na vědomou mystifikaci a intelektuální humor Járy Cimrmana.

     0
  • Měsíc v Thajsku

    Thajské království – stát v jihovýchodní Asii, hlavní město Krungthep, úřední jazyk je thajština, měnová jednotka 1 thajský baht (THB). Podělíme se s vámi o zážitky z měsíčního pobytu v tropickém monzunovém podnebí této hospodářsky se rozvíjející země, očima jedné turistky.

     4
  • Coto Doňana

    Coto Doňana jsou tiché mokřiny na samotném jihu Španělska. Musíte až do Andalusie. Doňana je každoročním útočištěm statisíců evropských ptáků, kteří letí přes nedaleký Gibraltarský průliv do Afriky. V dubnu jsme vyrazili s úmyslem vyfotografovat růžové plameňáky, ale i zajímavou jarní květenu.

     0
  • Gibraltar

    Gibraltar je britské teritorium na nejjižnějším konci Španělska. Je to území 5 km dlouhé a 1,6 km široké, přičemž většinu území zabírá velká vápencová skála, která se tyčí až do výšky 426 m. Ta je doslova jako ementálský sýr protkána tunely, zásobníky vody, vojenskými chodbami a prostory. Nečekali jsme, že i na tak rušném a lidmi nahuštěném prostoru lze uskutečnit i zajímavý trek.

     0
  • Maroko

    Maroko - vstupní brána do Afriky. Země středověkých měst, nekonečné Sahary, divokého Atlantiku a zasněženého Atlasu. Maroko je kořeněná směs arabské, francouzské, ale především berberské kultury. Těmito slogany mohou cestovky lákat klienty, aniž budou obviněny ze zavádějící reklamy. Je to pravda.

     7
  • Putování Egyptem

    Únor. V Praze prší, v Beskydech ještě fůra sněhu. V Asuánu okolo čtyřiceti stupňů, Rudé moře má ideálních 23°C. To je pravý čas na cestu do Afriky. Proto rychle sbalit batoh, nakoupit filmy, letenku od GTS, vízum, ještě Lonely Planet a polarizační filtr a …. Pojďte se s námi podívat co mýtický Egypt nabízí dnes. A nejenom podívat, ale i poslechnout, na konci článku naleznete poprvé na FotoAparátu.cz zvukový soubor, prostřednictvím kterého se s vámi podělíme o typickou kulisu "zvuků Egypta".

     3
  • Massif Central III – Volcans dAuvergne

    Volcans d Auvergne ve Francii sice není Stromboli, ale přesto se zde můžete hodně dozvědět o nedávné geologické minulosti naší Země. Alespoň vám kolem hlavy nelétají sopečné pumy, i když člověk neví, jak to tu bude vypadat za pár desítek miliónů let. Naštěstí geologické hodiny tikají mnohem pomaleji než ty lidské. Kraj je to určitě fotogenický.

     0
  • Massif Central II – Grands Causses

    V druhém díle fotocestopisu z Centrálního Masívu ve Francii navštívíme tzv. Velké plošiny. Grands Causses jsou pravým rájem pro geology a paleontology, ale i pro Vás, kteří chcete jen pozorovat a fotografovat. Je zde i něco pro labužníky - zdejší vápencové jeskyně jsou domovem asi neznámějšího francouzského sýru Roquefort.

     0