Fotoaparát.cz

Fotosoutěž se Sony po celý rok

Fotoaparát.cz pro vás připravil ve spolupráci se společností Sony fotografickou soutěž na 6 různých témat. Soutěž má 6 kol a jednoho absolutního vítěze, trvá od července 2008 do června 2009 a na konci každého kola proběhne jak zhodnocení a předání cen, tak představení vítězů a jejich fotografií formou rozhovoru.

Milí fotografové,
abychom zpestřili vaše brouzdání po galerii na našem webu FotoAparát.cz, připravili jsme pro vás soutěž na pokračování. Soutěžní kategorie jsou voleny hodně široké, aby se mohl zúčastnit jak začínající, tak pokročilý fotograf. Navíc korespondují s tématy, která se na naší galerii vyskytují nejčastěji. Soutěž trvá 12 měsíců: od července 2008 do června 2009, každé dva měsíce nové téma, každé dva měsíce vyhodnocení vítězů na 1.-3. místě. Na konci každého kola budou fotografové a jejich vítězné fotografie představeny formou rozhovoru zde na webu Fotoaparát.cz. Rozhodne nápad a světlo v jedinečném okamžiku, kde budete zrovna jen VY. Těšíme se na spousty krásných snímků a přejeme všem „Dobré světlo“.

Ceny

Soutěžní témata

1. kolo: červenec/srpen 2008: Fotografie z cest
Období prázdnin a dovolených, mnoho z nás fotografů ho využije k cestování. Fotoaparát a menší či větší fotovýbava samozřejmě nebudou chybět. Do soutěže se přijímají reportážní a dokumentární fotografie z vašich cest. Tématikou může být krajina, města a architektura nebo lidé v prostředí, kde žijí.

Čínská armáda pod Potalou

2. kolo: září/říjen 2008: Zvířata z očí do očí
V tomto kole dostanou příležitost fotografové – milovníci přírody. Do soutěže se přijímají fotografie všech zástupců živočišné říše „Od agamy po žraloka“. Mohou to být snímky pořízené ve volné přírodě, zvířat v ZOO nebo našich domácích miláčků. Posílejte portrétní snímky, fotografie zvířat v jejich přirozeném prostředí, ne však makrofotografie. Důležité je, aby vaše fotografování v žádném případě nemohlo ohrozit život zvířete!

3. kolo: listopad/prosinec 2008: Portrét
Pro období ponurých dlouhých večerů na vás čeká nejčastěji fotografované téma – portrét. Přijímají se portréty i celé postavy a skupiny lidí všech věkových kategorií. Těšíme se na snímky zachycující lidi z celého světa. Mohou to být jak nové úlovky, tak i perly vašich archívů.

Life

4. kolo: leden/únor 2009: Zimní krajinou
Jak na Nový rok, tak po celý rok. Toto rčení dobře znáte, zbývá jen s chutí vyrazit na fotovýlet, i když mrzne a za pecí to hřeje nejlépe. Přijímají se fotografie zimní přírody. Může jít jak o detaily tak i celky, kde ústředním motivem je zima a její čarování.

Šumavská slať

5. kolo: březen/duben 2009: Kontrasty
Téma, které můžeme zařadit do kategorie experimentu. Přijímají se nápadité a kreativní fotografie vyjadřující nejčastěji protiklady. Více už by bylo zavádějící, nyní stačí „pouze“ zapojit svou fantazii!

Sklo & barvy

6. kolo: květen/červen 2009: Makrofotografie
Příroda i nejrůznější předměty skrývají mnohá tajemství. Stačí se jen podívat zblízka a objevit svět detailů. Makrofotografie, v minulosti obor spojený s vlastnictvím mezikroužků či předsádkových čoček, v současné době má už režim makro i mnoho kompaktních digitálních fotoaparátů. Do soutěže přijímáme záběry detailů rostlin, živočichů i nejrůznějších přírodních divů.

Foto z WS Makro

Pravidla

Fotky se vkládají do Galerie na www.fotoaparat.cz, jednotlivá kola se hodnotí nezávisle na druhých, soutěž je anonymní, fotografie hodnotí registrovaní čtenáři serveru Fotoaparát.cz. Forma soutěžení zůstává stejná jako u předchozích soutěží. 

Pravidla a technická specifikace