Zpráva z podzimního Setkání fotografů 2011

V neděli 27. listopadu se konalo 15. celorepublikové Setkání fotografů. V Praze na Chodově se sešli všichni příznivci fotografie, začínající i pokročilí fotografové, v hojném počtu. Jak Setkání probíhalo a co bylo k vidění se dočtete v tomto článku.

První adventní neděli 27. listopadu se konalo 15. celorepublikové Setkání fotografů. V Praze na Chodově se sešli všichni příznivci fotografie, začínající i pokročilí fotografové, v hojném počtu. V programu byla po celý den řada přednášek na různá témata, poradny i workshopy. Novinkou 15. Setkání byla nabídka workshopů rozšířená o fotografické líčení a práci se světly ve fotografickém ateliéru.

Ráno na Setkání fotografů 15. Setkání fotografů

Přednášky se konaly jak ve Velkém sále, tak v Malém sále. Kromě několika fotocestopisů – fotografických reportáží ze zajímavých koutů světa – jste mohli navštívit přednášky o úpravách fotografií, „technické“ přednášky věnované fotografickým tématům včetně bohatého programu pro začínající fotografy a specializované přednášky. Například „Astronomická fotografie amatérskými prostředky“ Stanislava Daniše ukázala návštěvníkům jak se vypořádat s poutavou a u nás neprávem opomíjenou astrofotografií. Moderní záležitostí v digitálních fotoaparátech a také zrcadlovkách je možnost natáčení videa, ale ne každý fotograf si s pořizováním videozáznamů poradí. Každý kdo si chtěl v této oblasti rozšířit obzory mohl navštívit přednášku fotografa Andreje Macenauera a shlédnout video z cest po Egyptě a Rusku. Rady jak na to pak fotografové dostali na další přednášce a v poradnách. Za zmínku také stojí přednáška makrofotografa a entomologa Pavla Krásenského o skládané makrofotograii a přednáška Petra Bambouska, který svým fotoaparátem zachytil krásy přírody Střední Ameriky.

Setkání fotografů - Velký sál Setkání fotografů - Malý sál

Zároveň s přednáškami probíhaly i poradny – malé diskuzní skupinky – kde se každý fotograf mohl přednášejících zeptat na vše co ho zajímá.

Kdo si chtěl na Setkání fotografů zafotografovat, mohl se zúčastnit jednoho z řady fotografických workshopů aktu, portrétu a dalších. Fotografovat jste mohli i u dvou stanovišť fotografické soutěže, kde bylo možné vyhrát mimo jiné digitální fotoaparáty Canon nebo Zoner Photo Studio 14. V anketě mohl každý návštěvník vyhrát ceny od společnosti Megapixel.

Setkání fotografů - Workshop Předání cen vítězům soutěží

I pokud jste nesoutěžili, na 15. Setkání fotografů jste se nemohli nudit. Přímo v Atriu u stánku společnosti Megapixel jste měli možnost vyzkoušet nové objektivy a fotoaparáty a na ochozu nad atriem byly stánky dalších firem. Stánek Agora s fotografickým příslušenstvím, časopisy Digitální foto, knihy Zoner Press, stativy Gitzo a vybavení studia Fomei.

Příjemným bonusem a třešničkou na pomyslném dortu byl pak tisk fotografií pro každého účastníka Setkání a dárky od partnerů akce.

Setkání fotografů - Poradna Tisk fotografií 10x15

Pokud jste na Setkání fotografů tentokrát nebyli, nebo jste nestihli vše co jste chtěli, sledujte stránky www.setkanifotografu.cz. Další celorepublikové Setkání fotografů se bude konat na jaře. Budeme rádi, pokud nám na fotoaparat@fo­toaparat.cz napíšete, co by vás na 16. celorepubli­kovém Setkání fotografů zajímalo.

Vítězná fotografie fotosoutěže Vítězná fotografie fotosoutěže
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram