Zpracování tématu: "Nerovný boj"

Tak nám uplynul další měsíc a je čas zhodnotit poslední zadané téma „Nerovný boj“. Oproti poslednímu tématu se sešlo více fotografií a nutno říci, že většina z nich splňovala zadání. Možností jak se s tímto tématem vypořádat bylo mnoho.

Povedená fotografie z lignitového dolu. Autor zachytil nerovný boj přírody s těžebními procesy. Znovu rostoucí rostliny pomalinku opanovávají již odtěžené plochy. Kontrast zeleně a dolu bez života je velmi zdařilý. Večerní, nebo ranní světlo dodalo snímku atmosféru a kompozičně je také dobře zvládnutý. Bylo by možná zajímavé fotografii pořídit za špatného počasí, nebo v době podzimních inverzí.

Tomuto snímku nemám moc co vytknout. Jde o dobrý nápad, který je dobře zrealizovaný. Možná bych zvolil ještě menší hloubku ostrosti. Líbí se mi příjemné světlo, které snímku velmi prospělo. Fotografovat lesklé předměty není vůbec snadné.

Povídám jdi z cesty

Jak jsem již psal, jedno z témat které se nabízelo, byl nerovný boj v živočišné říši. Na této fotografii je to velmi dobře patrné. Hlemýžď nemá šanci proti rychlé a mrštné kočce. Nevím jak dalece se hlemýžďovi podařilo na plot vylézt, ale to není důležité. Snímek je velmi dobře zpracován, kompozičně je velmi zdařilý a má v sobě i akci. Jen škoda světlé oblohy v levé části snímku, ale někdy si prostě člověk místo nevybírá. Nijak zvlášť to ale neruší, protože plocha je to malá a převažuje sytá zeleň a na oči velmi příjemné hnědá. Pro mě je tato fotografie tou vítěznou.

Pavel Krásenský

Téma na červen 2010

Fotografie do tématu na červen 2010 „Humor“ můžete posílat do konce měsíce. Seriál „Okem profesionála“ nabízí každému začínajícímu i pokročilému fotografovi možnost zpracovat zadané téma a nechat si své snímky zhodnotit profesionálem. Každý měsíc či dva je vypsáno nové téma a je jen na vás, jakým způsobem ho ztvárníte. Hodnotí se především nápad, kreativita a originální pojetí.

Fotografie na téma „Humor“ můžete posílat do 30. června 2010, 24:00 na adresu: fotoaparat@fo­toaparat.cz
Maximální počet fotografií: 2 (dvě)
Technické parametry: max. 500kB, max. 800 pxl delší strana
Hodnotí: profesionální fotograf Kamil Varga
Vyhlášení tématu najdete ve FotoBlogu.

Pro vaši informaci, jak jste zpracovali minulá témata seriálu Okem profesionála

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Jaroslav  Mikoška
    Jaroslav Mikoška
    28.06.2010 09:08

    Jako autor první fotky poznamenávám, že nešlo o cvičení, ale o skutečný požár v rodinném domku.

  • Radek Burda
    Radek Burda
    30.06.2010 00:49

    uprimne, cekal jsem boj a navic nerovny...

    snad jedinym naznakem "boje" je ta karen, ale i tam jde spis o zvedavost, nez boj..

    boj, to je mostecke obri rypadlo a mrtvej ptak pod pasy, prosim...

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

Další články ze série
FotoAparát.cz - Instagram