Zpráva ze Setkání fotografů v Brně 2010

Další celorepublikové Setkání fotografů FotoAparátu.cz se konalo v Brně. Po třech letech jsme zde opět uspořádali tuto tradiční akci pro všechny příznivce fotografie a potěšilo nás, že vás přišlo zase o něco víc. Co zajímavého jste mohli v Brně - Žabovřeskách v sobotu 10. dubna vidět a slyšet se dočtete v článku.

Soutěž ve fotografování zátiší Velký sál

Setkání fotografů má již tradici a jejich počet se přehoupl přes deset, v Brně jsme však byli teprve potřetí. Možná je to škoda, protože zájem o Setkání v Brně je. Prostory hotelu Kozák, kde se Setkání fotografů opět konalo, téměř nestačily. Podíl na tom má i probíhající rekonstrukce několika místností, která nám trochu narušila plány, a celé Setkání se tak muselo vejít pouze do velkého sálu, grillbaru (který je naštěstí prostorný) a salonku. Přesto se vše vydařilo a vládla příjemná atmosféra.

Všechny přednášky a prezentace byly tentokrát ve velké sále a přestože se musely vejít do 9 hodin, podařilo se sestavit poutavý a rozmanitý program. Nechyběly fotocestopisy, přednášky zaměřené na práci s fotoaparátem a fotografické techniky pro začínající fotografy, fotografická témata ani zpracování a úpravy fotografií v počítači, které se již staly nedílnou součástí vzniku fotografie. Salonek byl vyhrazený workshopům aktu a portrétu, které probíhaly po celý den.

Navštívila nás i televize Poradna Pavla Krásenského na téma makrofotografie

Hlavním místem pro setkávání fotografů na Sekání fotografů byl grillbar. Zde byla také velká koncentrace dalších lákadel. Například velkoformátový tisk na tiskárně Canon, tisk ve formátu A3, u stánku prodejce fototechniky Megapixel široký výběr objektivů a fotoaparátů k vyzkoušení a fotografická literatura Zoner Press. V grillbaru se také nacházela oblíbená poradna s fotografy, lektory kurzů FotoInstitut.cz a redaktory FotoAparátu.cz.

Kromě přednášek, workshopů a dalších tradičních součástí programu každého Setkání fotografů jsme pro Vás měli i soutěž ve fotografování zátiší. Stačilo nebát se, zapojit představivost a mít „oko“ šťastní výherci si odnesli fotografický batoh a brašnu od firmy Megapixel a poukázku na fotografický kurz FotoInstitut.cz. Další možností „vyhrát“ byla anketa s fotoaparátem Canon jako hlavní cenou. Drobný dárek však od nás dostal každý návštěvník.

Tisk fotek na A3 i s úpravou Grillbar - srdce Setkání

Třetí Setkání fotografů v Brně se vydařilo a potěšil nás váš zájem, proto, pokud půjde vše podle plánu, se sejdeme v Brně zase za rok. Do té doby jsme pro vás připravili minimálně další dvě setkání v Praze, první již v sobotu 15. května v KC Zahrada na Chodově. Přijďte, rádi vás uvidíme. Do té doby přejeme dobré světlo!

Vaše nápady či prosby k programu pište na fotoaparat@fo­toaparat.cz. Předem za ně děkujeme.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Jan Dobrovodský
    Jan Dobrovodský
    Autor
    16.04.2010 11:09

    Radku, více "vašich" fotek z Etiopie najdete na www.fotoatlas.cz - třeba i z Danakilu. A nebo přijďte na další Setkání fotografů 15.5. v Praze na Chodově.

  • Radek Burda
    Radek Burda
    16.04.2010 12:00

    na webu jsou macenauerovic.. kde jsou vase?
    (nebo jsem slepej?)

  • Jan Dobrovodský
    Jan Dobrovodský
    Autor
    16.04.2010 12:05

    I na Vámi zmíněné fotce ze Setkání je fotka Andreje Macenaura, proto tento odkaz.

  • Radek Burda
    Radek Burda
    16.04.2010 12:36

    aha..okok

  • Veronika Zlatá
    Veronika Zlatá
    21.04.2010 12:31

    uz se tesim, bylo to moc fajn

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (6)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram