Epson Stylus Photo PX700W

Dnes si představíme multifunkční zařízení formátu A4, které je svojí koncepcí určené pro „práce všeho druhu“ se zaměřením pro fotografické nadšence – tedy na tisk fotografií, a jelikož jde o zařízení typu all-in-one, najdete v něm všechny funkce na které si vzpomenete.

Tisková technologie

Epson Stylus Photo PX700W

6-ti barevná trysková tiskárna s tiskovou hlavou Epson Micro Piezo™ a fotografickým inkoustem Epson Claria™ (inkoust s vysokým rozlišením vyrobený na bázi barviva). Tisková hlava má 180 trysek černých/180 trysek každá barva – azurová ©, purpurová (M), žlutá (Y), světlá azurová (LC), světlá purpurová(LM) s velikostí kapky 1,5 pl (minimálně) s technologií proměnlivé velikosti kapiček.

Kvalita tisku

Až 5 760×1 440 op­timalizovaných dpi na vhodná média pomocí technologie RPM (Resolution Performance Management).

Skener

Epson Stylus Photo PX700W

Rozlišení 2 400×4 800 dpi. Plochý barevný skener s podporou formátu A4 a snímačem typu CIS s rychlostí skenování černě A4: 1 200 dpi 6 ms/řádek a barevně A4: 1 200 dpi 12 ms/řádek.

Ovládací prvky

Ovládací prvky

Tlačítky ovládaný barevný LCD displej o úhlopříčce 6,3 cm.

Rozhraní

  • klasické USB
  • kabelové LAN (100 Base-TX/10 Base-T)
  • bezdrátové LAN (IEEE 802.11b/g) s podporou kvalitního zabezpečení (WEP – 64 bitů, WEP – 128 bitů, WPA – PSK (TKIP) – kompatibilní s WPA2, WPA – PSK (AES) – kompatibilní s WPA2)
  • volitelně i Bluetooth (dle konfigurace)
  • čtečka paměťových karet (nechybí tu podpora žádné karty, kterou znám – a to jich umím vyjmenovat poměrně dost…)

Zásobníky papíru

Jsou zde dva oddělené zásobníky velikosti A4, jeden na běžný papír (cca 120 listů) a druhý na fotografický papír (cca 20 listů) s vestavěnou redukcí na menší formáty papírů.

Ostatní

Funkce potisku na CD/DVD. Software: Epson Event Manager, Epson Web-To-Page, Epson Easy Photo Print, Epson Print CD, Epson Net EasyInstall, ABBYY FineReader® 6.0 Sprint Plus (PC), ABBYY FineReader® 5.0 Sprint Plus (Mac).

Epson Stylus Photo PX700W Epson Stylus Photo PX700W

Testovaná sada

  • Epson Stylus Photo PX700W + softwarové vybavení
  • Stolní počítač s LCD displejem EIZO 17“ (technologie panelu S-PVA) s kalibrací barev pomocí sondy Spyder2PRO (Colorvision)
  • Osvětlení – stropní zářivky s denním světlem (5000K)
  • Photoshop CS2
  • Tiskový software Qimage

Jelikož tiskárna umí používat ICC profily, probíhal tisk pomocí softwaru Qimage, který používá ovladače tiskárny, ale doplňuje je o možnosti interpolace několika metodami, které přináší lepší výsledky než bikubická interpolace Photoshopu a umožňuje přiřazování ICC profilů. Navíc Qimage pozná, jaké jsou optimální hodnoty rozlišení tisku vzhledem k architektuře tiskové hlavy tiskárny. V našem případě šlo většinou o rozlišení 180DPI a 360DPI v závislosti na rozlišení tisknuté předlohy.

Software dodávaný s tiskárnou se jednoduše instaluje a obsahuje všechny důležité prvky pro tisk bez speciálního softwaru.

Ovladač tiskárny

Ovladač je přehledný, rozdělený do několika záložek (umístění položek je logické se standardním schématem tiskáren EPSON, které je dle mého názoru velmi povedené).

Nastavení ovladače tiskárny Nastavení ovladače tiskárny Nastavení ovladače tiskárny Nastavení ovladače tiskárny

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Alishek
    Alishek
    06.04.2009 16:21

    A nebylo by možno popsat nastavení správy barev při tisku ze zoneru11 nebo CaptureNX2? Když zapnu ICC v ovladači tiskárny, znamená to vypnout je v zoneru v nastavení správy barev (jsou tam mraky profilů pro Epson a nevím, který je ten správný? gama 1,8 2,2 nebo nejaký s názvem photoink paper?) a nechat tam jen spravu ICC pro monitor EIZO sRGB? Mám v tom zmatek. Tisknu zatím na přibalený foto papír 190g *** 10x15.

  • Tomáš  Starý
    Tomáš Starý
    08.04.2009 15:47

    V soucasnosti pripravujeme kurz v ramci printakademie - takova odlehcena verze, zamerena na mensi a jednodussi tiskarny s praktickym vyzkousenim si nastaveni a tisku.

  • Tomáš  Starý
    Tomáš Starý
    08.04.2009 15:52

    ICC musi byt zapnuto vzdy jen na jednom miste,jak jste spravne napsal. V pocitaci mate nainstalovanou celou radu ICC profilu pro ruzna zarizeni, je potreba hledat takovy, ktery ma v nazvu naznak kodoveho oznaceni tiskarny a typu papiru.

    Priklad: Epson R800 a tisk na papri photo high gloss 260g/m2. Nazev ICC bude neco jako: SPR800-PHG260.icm(icc)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (3)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram