Test digitálního fotoaparátu Canon Digital IXUS 700

Digitální fotoaparát Canon IXUS 700 je 7,1 Mpx kompakt s trojnásbným optickým zoomem, který je v současné době nejvyšším modelem v řadě IXUS. Společnými znaky těchto aparátů jsou celokovové tělo, výborné ovládání, uživatelská přítulnost, plně automatická expozice a komunikace v češtině. K testu nám jej zapůjčil Canon CZ.

Barvy

Barvy Barvy

Barevné podání je líbivé. U IXUSu 700 lze nastavit nepřeberné množství možností. Jejich ukázky možností jsou uvedeny výše.

Kresba, detaily

Kresba

Ani v tomto případě objektiv nemá slabinu, především vysoké rozlišení umožňuje tvořit ostré snímky s množstvím detailů jak ve světlech, tak stínech.

Zoom

Zoom 37 mm Zoom 111 mm Zoom 111 mm x 4

Kvalita digitálního zoomu mě až překvapila. V porovnání s optickým je jistě horší (neobsahuje detaily), ale v porovnání se zvětšením maximálního optického zoomu na potřebnou velikost (bez ukázky), spíše vítězí digitální zoom.

Ostatní

Rybník Hladina
Potůček

Závěr

Klady Zápory
Design Vyšší cena
Rozlišení Datová náročnost videa
Množství barevných nastavení
Čeština
Videorežimy

Aparát je především digitálním šperkem. O tom svědčí i jeho doporučená cena 15 990,– (červenec 2005). Vypadá skvěle, fotí velmi dobře a, přestože jeho hmotnost je vzhledem k velikosti vyšší, unesete jej v každé kapse. Když uvážíte jeho relativně velké množství manuálně volených funkcí (včetně dlouhých časů), pak je to aparát, který vás bude umět dlouho překvapovat. Pokud hledáte stylový kompakt na každodenní focení, rozhodně si jej vyzkoušejte.

Děkuji firmě Canon CZ za zapůjčení aparátu k redakčnímu testu.

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Bitovod
    Bitovod
    28.07.2005 14:31

    Dobrý test, jen mám jednu připomínku - ty animované "barevné režimy" vypadají hezky, ale bohužel se pak nedají vytáhnout na vedle sebe a srovnat, navíc se točí dost rychle, takže nejdříve tak na čtvrtý pokus vidím to, co chci...

  • Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    28.07.2005 20:23

    Jednotlivé snímky vedle sebe by myslím zabraly neúměrně mnoho místa. Jistým řešením je stáhnout je a nechat zobrazit v nějakém editoru jednotlivé snímky. Ale upozorňuji, že snímky mají pouze informativní charakter - jde o gify ve 256 barvách. BTW: ten Ixus mi za dobu testu "srostl s kapsou..."

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram