Předpremiéra - test OLYMPUS C-7070 WIDE ZOOM

7,1 Mpx fotoaparát OLYMPUS Camedia 7070 WIDE ZOOM jistě potěší fotografy, kterým u kompaktů stále chybí kratší ohnisko. Zcela nový objektiv kombinující dvě asférické čočky s ED členem a nový, duální AF s prediktivním ostřením také stojí za otestování.

Úvod

Olympus C7070WZ

OLYMPUS Camedia 7070 WZ mi k testu zapůjčila firma OLYMPUS Europe. Základní balení obsahovalo: Fotoaparát, řemínek, 32MB xD-Picture Card, USB kabel, A/V kabel, nabíječku s Li-Ion akumulátorem, programové vybavení na CD (OLYMPUS Master 1.1). Firma OLYMPUS řadí C-7070WZ mezi profesionální kompakty. Uvedenými parametry a svým vzhledem tuto pozici jen potvrzuje.

Konstrukce

Olympus C7070WZ čelně Olympus C7070WZ zezadu
Olympus C7070WZ - sloty

Tělo. Konstrukce těla OLYMPUS C7070WZ z hořčíkové slitiny je robustní a ergonomicky dobře navržená i pro větší ruce. Design podporuje funkčnost fotoaparátu při zachování kompaktního vzhledu. Můžeme si povšimnout opakujícího se motivu „hokejky“ ve funkčních výdutích i prolisech těla C7070. Pogumovaný nálitek pro pravou ruku přispívá k bezpečnému držení fotoaparátu při snímcích a mezi nimi. Při žádném úchopu fotoaparátu se mně nestalo, že bych nechtěně zmáčkl nějaké jiné tlačítko, než jsem měl v úmyslu. Ukazováček dosedá přesně na dvoupolohovou spoušť a lze s ním dále ovládat zoom a samospoušť. Palcem můžeme nastavovat volič režimů C-7070, multifunkční ozubené kolečko, rychlý náhled a fixaci expozice. Dále jsou na horní stěně umístěny sáňky externího blesku. Na zadní stěně je optický hledáček vybavený účinnou dioptrickou korekcí s aretací.

Výborný je výklopný, téměř do všech stran otočný, 4,5 cm TFT displej. Můžeme s ním fotografovat ze všech úhlů, s dokonalým přehledem o snímané scéně. Povrch displeje je opatřen antisluneční vrstvou, je tedy celkem dobře viditelný i za přímého slunce. Dále je na zadní stěně (mimo dosah prstů) křížový volič menu, nad ním tl. Info a pod ním tl.přepínače CF a xD karet. Překvapilo mne ovládání ON//OFF, které je umístěno na kruhovém spínači pod voličem režimů. Lze ovládat dost nepohodlně. Řekněme, že tím výrobce vylučuje náhodné vypnutí a zapnutí C-7070. Také multifunkční ozubené kolečko je umístěno sice na dobrém místě, ale pod nálitkem, který jeho ovládání omezuje. Další nastavovací tlačítka jsou umístěna na levé a horní stěně fotoaparátu. Jsou na ně vyvedeny z menu nejpoužívanější funkce.

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Petr Koritina
    Petr Koritina
    06.02.2005 14:04

    dovolím si reagovat - až se budou dělat jen standardní testovací postupy, tak to můžeme zabalit a můžou si to dělat výrobci sami.

  • xoom
    xoom
    07.02.2005 10:13

    "...udelat si..."
    to jako znamena ze standardni v ramci 1 serveru.
    Dost blbe se porovnavaji 2konkurencni typy z naprosto odlisnych obrazku.

    Bohuze daleko nejhur (vlastne to vubec nejde) se porovnavaji z obrazku co maji 533x400 :)

  • David Štěpánek
    David Štěpánek
    09.02.2005 14:31

    Budou ty slíbené fotky v plném rozlišení? Díky

  • xoom
    xoom
    12.02.2005 09:55

    protoze je uz asi vsem jasny ze tady zadny rozumny fotky nikdy nebudou tak pro pripadne zajemnce tu mam aspon 3ks ktere jsem dnes nasel na olympus.jp

    http://olympus-imaging.jp/lineup/digicamera/c7070wz/sample/

  • Gunter Berghof
    Gunter Berghof
    17.06.2005 05:16

    souhlasim i s dalsimi ctebari,fotografie ktere nam tu prezentujete jsou opravdu absolutne neuzitecne

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (10)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram