Canon představuje bezzrcadlovku EOS R100 a objektiv RF 28mm F2.8 STM

Canon dnes představuje fotoaparát EOS R100, který je speciálně navržen pro zachycení nezapomenutelných okamžiků s rodinou a přáteli. Součástí balení je také nový RF objektiv 28mm F2.8 STM, který je nejmenší a nejlehčí ve své řadě. Pro snadné připojení dalšího příslušenství je k dispozici kabel OC-E4A.

Canon EOS R100

Klíčové vlastnosti:

  • 24,1MP snímač APS-C
  • Dual Pixel CMOS AF s detekcí objektu
  • 4K video (oříznutí, 25p)
  • Full HD 60 fps a 120 fps 720p
  • Elektronický hledáček
  • Kompaktní a lehké tělo

Zachytit okamžik

EOS R100 je vybaven 24,1megapixelovým APS-C snímačem, který je několikrát větší než plocha snímače špičkových smartphonů, což výrazně zlepšuje kvalitu obrazu a videa. Nejen, že nabízí dokonalé barvy a neuvěřitelné detaily, umožňuje také uživatelům fotografovat při slabém osvětlení a dosáhnout krásného realistického bokeh efektu, kdy je pozadí jemně změkčeno, aby se zvýraznil objekt.

Inteligentní fotoaparát EOS R100 s automatickým ostřením z řady EOS R je vybaven systémem Dual Pixel CMOS AF s rychlou a přesnou detekcí objektu, který sleduje oči lidí, když používáte hledáček nebo LCD displej, takže budete informováni a zaostříte na to, na čem záleží. EOS R100 dokáže snímat rychlostí až 6,5 obr./s s One Shot AF a 3,5 obr./s s nep­řetržitým automatickým ostřením.

EOS R100 produkuje lepší 4K 25p video než chytrý telefon nebo DSLR a přináší výhody systému EOS R do tohoto snadno použitelného fotoaparátu základní úrovně. Dokáže také nahrávat Full HD video při 60 fps a 120 fps v rozlišení 720p, což je ideální pro kreativní, plynulá zpomalená videa například na dovolené. Spolehlivý Dual Pixel CMOS AF umožňuje také detekci obličeje a sledování očí při záznamu v režimu Full HD.

Odemkněte svůj potenciál

Přenosný design fotoaparátu EOS R100 – hmotnost pouhých 356 g jej činí menším a lehčím než tradiční digitální zrcadlovky, ideální pro ty, kteří rádi fotografují na cestách. Jeho pohodlný úchop, elektronický hledáček, intuitivní ovládání a asistované uživatelské rozhraní poskytují uživatelům nástroje, jak být rodinným fotografem, aniž by museli být profesionálové. Má také režim Creative Assist, který usnadňuje úpravu rozostření pozadí, jasu, kontrastu a vyvážení barev. 

Uživatelé mohou také experimentovat s různým příslušenstvím, jako jsou inovativní RF objektivy, mikrofony a blesky Speedlite, díky čemuž jsou kreativní možnosti téměř neomezené. Zejména kompatibilita s objektivy Canon RF a RF-S znamená, že uživatelé mohou rozšířit své zorné pole a kreativně pracovat s objektivy s velkou světelností.

Bezproblémové připojení a sdílení

Díky Wi-Fi® a trvalému připojení Bluetooth® mohou uživatelé bezproblémově přenášet snímky a videa do svého smartphonu pomocí aplikace Canon Camera Connect pro okamžité sdílení. Aplikaci lze také použít k dálkovému ovládání fotoaparátu, zatímco připojení Bluetooth umožňuje snadné ovládání pomocí dálkového ovladače BR-E1 nebo chytrého telefonu, ideální pro skupinové snímky a videa.

Canon RF 28mm F2.8 STM

Klíčové vlastnosti:

  • Tenký a lehký
  • Cenově dostupný širokoúhlý objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností
  • Všestranná ohnisková vzdálenost 28 mm
  • Rychlá maximální světelnost F2,8
  • Optická kvalita a chytré korekce

RF 28mm F2.8 STM je velmi kompaktní a lehký RF pancake objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností. Byl pečlivě navržen tak, aby byl dokonalou kombinací pro fotoaparáty, jako je nedávno uvedený EOS R8. Snadno se vejde do každé tašky a lze jej použít i jako kryt těla. Je ideální pro cestování nebo pouliční fotografii. 

Díky své všestranné 28mm ohniskové vzdálenosti a velké maximální světelnosti F2,8 je vhodný pro různé situace fotografování. Vysoký jas umožňuje fotografovat při slabém osvětlení s malou hloubkou ostrosti, což může vytvořit rozmazané pozadí, díky kterému objekt vynikne. RF 28mm F2.8 STM má kombinovaný ovládací a zaostřovací kroužek, který uživatelům umožňuje snadno upravit nastavení a v případě potřeby rychle ručně zaostřit. STM engine navíc zajišťuje tiché automatické ostření a plynulé přechody mezi objekty. 

Kombinace těla Canon EOS R a objektivu RF umožňuje použití více korekčních funkcí, které pomáhají začínajícím fotografům a tvůrcům videa a nabízejí lepší kvalitu obrazu s menším objektivem. Efektivní uspořádání tří velmi přesně lisovaných asférických plastových prvků zajišťuje vynikající vzor v malých velikostech a s co nejmenším počtem optických prvků.

Jako superkompaktní, lehká a cenově dostupná volba rozšiřuje RF 28mm F2.8 STM nabídku pokročilých objektivů Canon s pevnou ohniskovou vzdáleností pro uživatele systému EOS R, která dále zahrnuje:

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Větší flexibilita s novým kabelem Canon OC-E4A

OC-E4A je nový kabel Canon pro multifunkční patici, který je součástí několika fotoaparátů systému EOS R, a umožňuje použití nové pokročilé řady příslušenství mimo integrovanou patici. Umožňuje použití multifunkčního příslušenství, jako jsou blesky Speedlite, mimo fotoaparát pro správné osvětlení při fotografování na výšku, aby se zabránilo vzniku stínů a omezil efekt červených očí. OC-E4A může také napájet zařízení, jako jsou mikrofony, a byl navržen tak, aby umožňoval použití s objektivem RF 5,2 mm F2,8L DUAL FISHEYE.

Ceny a dostupnost:

Produkt Cena Dostupnost
Canon EOS R100 16 990 Kč od konce června
Canon RF F2.8 STM 8 790 Kč od konce července
OC-E4A 5 090 Kč

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • rosicak
    rosicak
    26.05.2023 11:04

    Na rozdíl od tohoto fotoaparátu mám svůj chytrý mobil stále u sebe, což je rozhodující.

  • KIV
    KIV
    26.05.2023 14:23
    Reaguje na rosicak 26.05.2023 11:04:

    "Na rozdíl od tohoto fotoaparátu mám svůj chytrý mobil stále u sebe, což je..." - zobrazit celý komentář

    Tak jo. Kde ty tvé fotky najdu??

  • Raul Zelený
    Raul Zelený
    26.05.2023 19:35
    Reaguje na rosicak 26.05.2023 11:04:

    "Na rozdíl od tohoto fotoaparátu mám svůj chytrý mobil stále u sebe, což je..." - zobrazit celý komentář

    Možná jsi článek nečetl pozorně, protože je tam uveden jeden parametr, v němž žádný mobil nemůže tomuto Kanónu konkurovat. Je to v odstavci pod fotkami objektivu. Cituji (doslovně): "Snadno se vejde do každé tašky a lze jej použít i jako neprůstřelnou vestu." Tak se mi zdá, že si z nás ten Kanón vystřelil. Nebo ani ne tak Kanón, jako spíš Adam Švarc. Na konkurenčním serveru je místo "neprůstřelné vesty" uveden "kryt těla" (předpokládám, že je myšlen kryt těla bezzrcadlovky, nikoli těla fotografa), původně asi "body shield". Adamu Švarcovi tedy neradno věřit (viz jeho nepříliš pravdivé články o soutěžích).

  • Adam Švarc
    Adam Švarc
    Admin
    Autor
    30.05.2023 20:42
    Reaguje na Raul Zelený 26.05.2023 19:35:

    "Možná jsi článek nečetl pozorně, protože je tam uveden jeden parametr, v..." - zobrazit celý komentář

    Hezký večer, mým cílem bylo pro čtenáře FA co nejrychleji zveřejnit novinku a vycházel jsem z tiskové zprávy, kterou nám společnost Canon zaslala. Tudíž mojí blbostí jsem přehlédl tuto "chybu", která v tiskové zprávě byla. Omlouvám se, chybu jsem opravil. Děkuji za pochopení.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (4)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram