JAK PROBĚHL FESTIVAL SETKÁNÍ FOTOGRAFŮ 19. LISTOPADU

V sobotu 19. listopadu proběhlo již 34. ročník oblíbeného fotografického festivalu, a to Setkání Fotografů. Jako každý rok, byl připravený velmi bohatý program plný různých přednášek. Ti, kteří se chtějí dále vzdělávat, mohli navštívit nějaký z připravených workshopů, kde si kromě teorie, vyzkouší i praxi. Jak celá událost probíhala, se podívejte níže.


Na náš populární festival dorazili i studenti středních škol z našich fototáborů :)

V sobotu 19. listopadu 2022 proběhl již 34. ročník oblíbeného festivalu pro všechny milovníky fotografie, a to Setkání fotografů. Prostory v KC Zahrada na Chodově opět ožily fotografií.

Přednáška ve velkém sále - Robert Vano: Módní fotografie

Kdo dorazil, mohl si zafotit na jednom z devatenácti workshopů, poslechnout přednášku doplněnou krásnými fotografiemi profesionálů, seznámit se s novinkami ve fotografickém světě od našich předních specialistů, soutěžit o zajímavé ceny nebo si nechat vytisknout své krásné fotografie na profesionálních tiskárnách Canon. Těžko byste u nás hledali událost s větší koncentrací fotografů, než je právě Setkání fotografů. Pro připomenutí – Setkání fotografů je celorepublikový festival pro všechny, kteří rádi fotí a chtějí se ve fotografii posouvat dál.


Fine art s Mili Kosinovou (autor: Liudmyla Dontsova)

Moderní portrét s Kamilem Vargou
(autor: Liudmyla Dontsova)

Potkat se s Mistrem Robertem Vano bylo možné na jeho dvou workshopech či přednášce s tématem Módní fotografie. Velké popularitě se těšily snímky Andreje Macenauera, na kterých vysvětlil, jak fotografovat noční krajinu a vesmírné objekty běžnými fotoaparáty. Setkat jste se mohli rovněž s portrétními fotografkami Mili Kosinovou a Bárou Biňovcovou, wildlife fotografy Petrem Bambouskem, Liborem Vaicenbacherem, fo­tografem Davis Cupu Pavlem Lebedou, který měl jako dobrovod finalistku Wimbledonu Lucii Hradeckou či krajinářem Jakubem Fišerem (kubajszcom). Velký sál pak ve večerních hodinách ukončil akci přednáškou o Namibii krajinář a lektor FotoInstitut.cz Andrej Macenauer.


Glamour s Robertem Vano

Akt s Angelem Purgertem

Kompletní program zde.

Na své si ale přišli i milovníci nejnovější fototechniky. Již tradičně jste se mohli zastavit a prohlédnout si fotoaparáty, ob­jektivy a další příslušenství u ge­nerálních partnerů společností CanonFocusNor­dic a Sony. Mohli jste si vyzkoušet objektivy Sig­ma či Tamron (Penta). Na své si přišli i “Nikoňáci”, kteří si mohli vyzkoušet nejnovější bezzrcadlovky a objektivy u stánku Nikon­. S výběrem zavazadla na Vaší drahou fototechniku, Vám pomohli odbornící z FotoBatohy.cz, kteří na svém webu mají široký výběr batohů, brašen či kufrů na všechen druh techniky. Získat radu, jaký si vybrat stativ, bylo možné u Manfrotto. 


Fine art s Mili Kosinovou (autor: Liudmyla Dontsova)

Portrét s Janem Tichým (autor: Liudmyla Dontsova)

Tradičně se velké oblibě těšily workshopy zaměřené na portrét, akt a glamour. A tak se v online registraci tentokrát doslova o ně strhl boj a všechny workshopy se rychle naplnily. Foto­tografové jako Robert VanoKamil Varga, Jan Tichý, Filip Barták, Michal Tvrdík, Angelo Purgert, Bára Biňovcová, Mili Kosinová měli sály nabité a závěrky jen cvakaly.

Jako každý rok, tak ani letos jste nepřišli o možnost zúčastnit se nejrůznějších soutěží, které jsme si pro vás přichystali. Vyhlášení a předání cen proběhlo ještě týž den před poslední přednáškou ve Velkém sále. Ceny věnovali partneři akce, kterým tímto mockrát děkujeme!

Krátce řečeno – Fotofestival, aneb den plný fotoaparátů, fotografií, fotografů a diskuzí. Nálada skvělá. Stále bylo co dělat a co objevovat.


Petr Bambousek: Netradiční postupy ve wildlife fotografii

Pavel Lebeda: Sportovní fotografie nejen o tenise

Před časem jsme vás vyzvali, abyste nám posílali své příspěvky do fotografické soutěže pořádané u příležitosti festivalu Setkání fotografů. Soupeřit jste mohli v kategoriích Příroda – Architektura – Portrét. Jsme rádi, že se nám sešlo opravdu veliké množství krásných snímků, ze kterých porota vybírala ty vítězné. Oficiální vyhlášení proběhlo právě na festivalu. Vítězné snímky a další pořadí odhalíme v pondělí odpoledne. Ceny předával Mistr Robert Vano.

Ceny vítězům fotogra­fické soutěže předával Mistr Robert Vano.

A co na závěr? Všem účastníkům i našim čtenářům přejeme Dobré světlo a těšíme se na další setkávání.

Děkujeme všem, kdo jste přišli!

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Josef Prachař
    Josef Prachař
    30.11.2022 01:20

    Ano tento vysoce výživný článek opravdu dosud neměl žádný komentář.Je načase aby fotografická veřejnost nějaké komentáře dodala.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram