PŘEDNÁŠKY NA SETKÁNÍ FOTOGRAFŮ 19.11. 2022

Pomalu ale jistě se nám blíží jeden z největších svátků fotografie u nás, tedy Setkání fotografů. Akce, kde dostanete příležitost potkat se s profesionály ve svém oboru a co víc, budete mít možnost se od nich i něco nového přiučit. Letošní podzimní termín je v sobotu 19.11. 2022. Festival se koná tradičně v KC Zahrada, Praha - Chodov. Podívejte se, na jaké přednášky se můžete tentokrát těšit!

Pokud jste se ještě nezaregistrovali, můžete tak učinit zde a získat tím 100 Kč slevu na vstupném! Prodej workshopů už je zahájen, jejich přehled najdete zde – workshopy na Setkání fotografů. Dnes si v článku představíme přednášky, které Vás 19. listopadu če­kají.

Přednášky běží paralelně ve dvou sálech, workshopy pak v osmi místnostech.

Velký sál

Letošní podzimní Setkání fotografů odstartuje v 9 hodin ve velkém sále přednáškou krajináře Andreje Macenauera, se nímž si přiblížíme hory Gruzie, Kavkaz. Další cesta povede s Liborem Vaicenbacherem za ptactvem Latinské Ameriky, konkrétně do Ekvádoru. Pavel Lebeda, fotograf tenisového Davis Cupu, který si pro Vás připravil komplexní přednášku „Sportovní fotografie nejen o tenise. Od diáků k sociálním sítím.“ Ambasador Sony a „krajinkář“, Jakub Fišer, pro Vás připravil přednášku „Proč fotím na Sony.“ Pozvání tentokrát přijal i fotograf Petr Bambousek s velmi zajímavou před­náškou" „Netradiční postupy ve wildlife fotografii“. Hvězdou akce je Robert Vano, který na svém workshopu i přednášce přiblíží, jak na módní fotografii nebo portréty v přirozeném světle. Na závěr náročného dne si můžete poslechnout zajímavou přednášku od Andreje a Heleny, zakla­datelů galerie FotoAparát.cz a pořadatelů Setkání Fotografů, s názvem „Namíbie – nejvyšší pouště světa, které končí v Atlantiku.“

Čas: Téma: Přednášející:
9:00–10:00 ZAHÁJENÍ. Kavkaz, hory Gruzie Andrej Macenauer
10:00–11:00 Ekvádor. Za ptactvem Latinské Ameriky. Libor Vaicenbacher
11:00–12:00 Sportovní fotografie nejen o tenise. Od diáků k sociálním sítím. Pavel Lebeda
12:00–13:00 Fotografování Noční oblohy Andrej Macenauer
13:00–14:00 Proč fotím na Sony Jakub Fišer
14:00–15:00 Netradiční postupy ve wildlife fotografii Petr Bambousek
15:00–16:00 Módní fotografie Robert Vano
16:30–17:00 Vyhlášení vítězů a předávání cen
17:00–18:00 Namíbie – nejvyšší pouště světa, které končí v Atlantiku Helena a Andrej

Malý sál

V 9 hodin začneme s přednáškou Antonína Charváta, který nám přiblíží novinky za rok 2022 v EIZO. Poté v 10 hodin přijde na řadu Pavel Šerý, na jehož přednášce se budeme bavit o autofokusu, směru vývoje fota a novinkách společnosti Canon. Postupně přejdeme k Sony fotoaparátům, a to konkrétně představením jejich novinek s Davidem Kašpárkem. Následovat budou dva workshopy od svatebního fotografa, ambasadora Sony, Jana Tichého.

Čas: Téma: Přednášející:
9:00–10:00 Novinky EIZO ing. Antonín Charvát
10:00–11:00 O autofokusu, směru vývoje fota a nových produktech Canon Pavel Šerý
11:00–12:00 Novinky Sony David Kašpárek
13:00–14:30 Workshop „Portrét 1“ Jan Tichý
15:30–17:00 Workshop „Portrét 2“ Jan Tichý

Petr Bambousek

Petr se zaměřuje výhradně na fotografii zvířat a přírody. Za tím účelem podniká každý rok řadu výprav zejména do tropických krajin. Snaží se lidem přiblížit rozmanitost přírody jako celku, takže se věnuje širokému spektru motivů od makra přes ptactvo až po velká zvířata. Pro jeho tvorbu jsou typické čisté a nápadité kompozice, které získaly celou řadu ocenění nejen u nás, ale i v těch nejprestižnějších soutěžích světa.

Anotace přednášky

Wildlife fotografii se dnes věnuje velké množství nadšenců. Přinášejí nám úchvatné záběry zvířat z celého světa. Během 20 let v terénu si Petr Bambousek prošel různými fázemi vývoje a čím dál tím víc ho baví zkoušet méně tradiční postupy tvorby fotografií zvířat. Na inspirativní besedě nám Petr poodhalí pozadí vzniku mnoha fotografií, za nimiž se často skrývají velmi překvapivé příběhy.

Autor: Petr Bambousek

Libor Vaicenbacher

Pedagog biologie, fotograf přírody, který během své terénní práce na sběru dat o ptačí diverzitě jihoamerických And navštívil řadu unikátních míst od Kolumbie, Ekvádoru až po Peru. Oblíbenou náplní Liborovy práce je vydobývat v hloubi tropických lesů obrazové, zvukové a faktické informace o jejich typicky nesdílných obyvatelích. 

Autor: Libor Vaicenbacher

Barbora Biňovcová Bibora

Barbora Biňovcová je fotografka tvořící pod pseudonymem Bibora. Fotografii se věnuje od ukončení vysokoškolského studia. Cestu k lidem a jejich duši však hledala již daleko dříve. Kombinací komunikačních a fotografických technik, které si za svou kariéru osvojila a které předává účastníkům svých workshopů, se snaží své modely přimět k odhození společenské masky.

Autor: Barbora Biňovcová Bibora

Jakub Fišer

Jakub Fišer alias KUbajszcom se focení věnuje zhruba od roku 2006 a dostal se k němu díky sjezdům na horských kolech. V něm nejen závodil, ale v průběhu jej začal i prostřednictvím fotoaparátu dokumentovat. Od sportu postupně zkoušel všechny možné žánry focení a v dnešní době se nejvíce baví spojením fotografování a cestování.

Autor: Jakub Fišer

Andrej Macenauer

Fotograf krajiny – především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace „Naučte se fotografovat krajinu – Šumava.“ Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

Autor: Andrej Macenauer

Mili Kosinová

Mili se zaměřuje na portrétní fotografii už dlouhá léta. Styl fine art ji ale doslova pohltil, a tak se v poslední době tomuto odvětví věnuje maximálně. V ČR, kde není ještě tolik rozvinut, se dneska díky svému uměleckému nadání i vzdělání řadí mezi specialisty.

Autor: Mili Kosinová

Nezapomeňte nás také sledovat na Facebooku, nebo na Instagramu, kde jsou denně přidávány aktuality, týkající se blížícího fotografického festivalu „Setkání fotografů 19. listopadu“, akce pro každého, kdo rád fotí, chce se zlepšovat, setkat s profesionály.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Tamy
    Tamy
    02.11.2022 07:03

    Článek se mi opravdu moc líbil. Je mi líto, že se nezúčastním /zdravotní důvody

  • Adam Švarc
    Adam Švarc
    Autor
    04.11.2022 00:28
    Reaguje na Tamy 02.11.2022 07:03:

    "Článek se mi opravdu moc líbil. Je mi líto, že se nezúčastním /zdravotní..." - zobrazit celý komentář

    To nás mrzÍ :( Hlavně se uzdravte a uvidíme se na jarním SF.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram