FOTOVIDEO ZÁŘÍ 2022

Přesně před rokem časopis FotoVideo uvedl, že zářijové FotoVideo vždy září. A o potvrzení tohoto výroku se ze všech sil pokusil i letos. V devátém vydání letošního roku najdete úctyhodnou řadu fotografických hvězd a současně s nimi i setkání špičkových foto a video produktů. Otevřte si tedy zářijové číslo a vychutnejte si čtení a prohlížení. 

Jelikož září znamená též začátek školního roku, tak nejdříve připravte své potomky na ten nastávající, a pak se v klidu pojďte zabrat do nového čísla plného fotografování a natáčení videí třeba právě i s vašimi ratolestmi.

Časopis FotoVideo se snaží vždy vyhovět všem čtenářům. V zářijovém FotoVideo to je výrazně vidět. Ostatně i pro ty výše jmenované starší školáky najdete uvnitř dárek, který jistě uvítají. Obecně řečeno, velcí fotografičtí výrobci a dodavatelé množství různého příslušenství se aktuálně velmi snaží přeorientovat mladou, ve focení a natáčení zběhlou generaci od smartphonůpropracovanějším přístrojům s většími možnostmi.

Technika sice není všemohoucí, jak ví každý i jen trochu zkušený fotograf či videograf, ale spousta jejích vlastností nám usnadní realizaci a dotažení našich nápadů. O to přece jde, a i proto se každé zářijové FotoVideo už desítky let věnuje vyhlášení EISA AWARDS, cen pro nejlepší výrobky, na jejichž hodnocení se v současnosti podílí více než šedesát odborných médií z celého světa. Věříme, že se vám přehled toho nejlepšího, co vybral expertní fotopanel EISA i celkový sumář všech EISA AWARDS bude líbit a když nic jiného, alespoň si z něho odnesete současné trendy v oblastech techniky, kterou se články zabývají.

Již tradičně mezi články najdete i řadu skvělých fotografů. V rámci EISA bylo též vyhodnoceno také celosvětové soutěžní fotografické téma „Radost“. Výsledky hlasování najdete přibližně uprostřed tohoto vydání. Jsou to velmi zajímavé série, které vám otevřou další obzory, kterých se světoví mistři fotografického umu dotýkají. Zářijové stránky FotoVideo ale nejsou věnovány jen světovým fotografům. V tomto vydání najdete vynikající práce Václava Pancera, Sandry Wija, Tomáše Holcbechera, Ondřeje Prosického, Petra Jana Juračky a dalších.

Současně je třeba se zmínit o fotkách nejlepší dvacítky seniorů a nejlepší desítky juniorů v obrovsky obeslaném tématu soutěže Fotograf roku s názvem „Zvířata“, o praktické Analogové škole a FotoPoradně Petra Březiny a o široké nabídce sedmnácti dárků k předplatného.

Doufáme, že si zářijové FotoVideo užijete!

Poslední soutěžní téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku se jmenuje: 

KRAJINNÝ DETAIL a má uzávěrku 28. září 2022

Toto téma trochu připomíná zátiší či architektonický detail. Fotograf si z rozsáhlé krajiny vybírá úzký výřez, který soustředí na zajímavý detail, komponovaný podobně jako portrét. Výsledkem jsou působivé záběry například osamocených stromů, zvláštně tvarovaných skal a jiných detailů, které by při širokém pohledu do krajiny nevynikly nebo by je nebylo možné zachytit vůbec. Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Vyberte si ze zářijového vydání například:


NOVÁ TÉMATA SOUTĚŽE FOTOGRAF ROKU!

Už je tu 23, ročník a jeho nová témata. Nastudujte a foťte! Vítězství bude i vaše!

Opět jsou tu nové dárky k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Vyberete si skvělou knihu Fotografujeme digitální bezzrcadlovkou, nový lehký batoh Manfrotto na cesty nebo hodnotný poukaz na čištění čipu, dámskou kabelku, příručku k domácímu tisku, fotografickou knihu plnou esejů, batoh, kartu, poukázku na workshop! Nebo třeba některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? Co takhle celoroční předplatné sofrware ZONER nebo poukaz na zdarma stahování na Ulož.to? Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na webu FotoVideo: http://www.ifotovideo.cz/…/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme musela být zvýšena. To se vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. 

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram