FOMEITOP 2022 proběhne 15. a 16. září

Přijeďte na FOMEITOP!  Ve dnech 15. a 16. září v Hradci Králové pořádá firma Fomei dvoudenní akci pro fotografy, filmaře a fototiskaře. Přijeďte se inspirovat, načerpat vědomosti a setkat se s lidmi z branže. Vstup na akci je ZDARMA.

FOMEITOP je tradiční akce pro fotografy, filmaře, fototiskaře a kreativce. Pořádá ji společnost FOMEI ve dnech 15. a 16. září v Hradci Králové. Vstup na akci je ZDARMA.

Čtvrtek 15. 9.

Během prvního dne se na hlavním pódiu představí hned několik zajímavých jmen. Po zahájení ředitelem Milošem Žalmanem otevře letošní FOMEITOP wildlife fotograf Rostislav Stach. Na něj naváže specialista Honza Kaiser, který představí nové fotopapíry ve Fomei nabídce. Toto představení bude doprovázet také fotograf a pedagog Marian Beneš, jehož fotografie z de­pozitáře muzea Škoda Auto provází jedno z nových médií FOMEI PAPER

Ve čtvrt na dvanáct přijde na řadu úspěšný fotograf a Fujifilm ambasador Dan Vojtěch. V rozhovoru s René Tomaidesem si bude povídat především o tom, jak se mu fotí akční sporty při použití středoformátového aparátu. Po poledni můžete zavítat na live workshop Honzy Nováka. Přímo na hlavní stage bude fotit modelku svícenou nejmodernějšími LED RGB světly. Pak jej vystřídá Tomáš Rygl, který společně s fototiskařem A­lešem Smékalem z Tišnova poradí, jak vydělávat na tisku maloformátových fotografií.

Zlatým hřebem čtvrtečního programu bude přednáška fotografa, influencera a spisovatele Tomáše Třeštíka

Na závěr dne pak budou na pódiu představena pětice nadějných tvůrců a jejich projektů a nápadů v rychlých pětiminutových blocích.

Pátek 16. 9.

Během druhého dne se představí další zajímavé osobnosti. Po zahájení ředitelem Milošem Žalmanem
otevře páteční program specialista termosublimačního tisku Tomáš Rygl rozhovorem s autorem fotokoutků Smi­lebox Davidem Čeřovským. Jejich hlavním tématem bude provoz a vývoj hi-tech automatizovaných sa­moobslužných fotobudek Printka a Fotoautomat. Ve čtvrt na jedenáct na pódiu přivítáme fotografa a jednoho z hlavních Apple evangelistů Honzu Březinu. 
Potébude pokračovat Honza Novák se svým workshopem. Během něj ve spolupráci s modelkou
ukáže, jak vytvořit kreativní portrét při použití novinek v naší světelné nabídce. 

Ve čtvrt na dvě pak vystoupí hlavní hvězda pátečního programu – Miloš Nejezchleb, konceptuální umělecký fotograf, který se svými snímky sbírá ocenění po celém světě. 

Program letošního FOMEITOPu uzavře dalších 5 nadějných fotografů, kteří v rychlých pětiminutových blocích představí své projekty.

Hlavní tváře FOMEITOPu 2022

Tomáš Třeštík

  • Fotograf, spisovatel a influencer.  Nej­více se proslavil portréty ze svého letenského balkónu, na kterém fotí nejen známé tváře, ale i kolemjdoucí se zajímavým příběhem. Profesně se věnuje převážně reklamní fotografii. V návaznosti na své deníky v roce 2021 napsal a vydal knihu „Po povrchu“.

Stanislav Petera

  • Retušér a fotograf, je známý svými do detailu promyšlenými scénami a skvělou prací v postprodukci. Na svém specializovaném workshopu ukáže, jak snadno a efektivně svítit portrét v ateliéru.

Miloš Nejezchleb

  • umělecký konceptuální fotograf. Miloš se začal uměleckou fotografií zabývat v roce 2016 a od té doby sbírá jeden úspěch za druhým. Stal se vítězem několika mezinárodních soutěží, v roce 2018 zvítězil v prestižní domácí soutěži Czech Press Photo. Vystavoval v Benátkách, Paříži, Berlíně, ale také například v Mexiku. V roce 2021 mu londýnská Fine Art Photography Awards udělila titul Fotograf roku a ten samý titul mu letos přiřkl také jeden z největších světových komunitních webů 500px.

Dan Vojtěch

  • se specializuje na reklamní fotografii. V posledních letech se zaměřil na tvorbu fotografií pro automobilky, tvoří působivé business portréty. Spoluprovozuje oblíbený ateliér Tomorrow 55, který nabízí pronájem studia a techniky.

Honza Březina

  • je profesionální fotograf, zkušený cestovatel, blogger. Cesto­vatelské fotografii se věnuje již více než deset let.  Ve své bohaté lektorské praxi se kromě fotografie věnuje Apple produktům a zpracování fotografií. Je držitelem certifikátů Adobe Certified Expert a Apple Certified Trainer.

MgA.Marian Beneš, Ph.D., MQEP

  • je současný český fotograf a vysokoškolský pedagog, místopředseda A­sociace profesionálních fotografů České republiky. Jedržitelem profesního titulu Master Qualified European Photographer. V roce 2021 vydal obsáhlou publikaci Fotografie nového milénia(www.knihafotografie.cz), za kterou letos v soutěži European Photo Book Award obdržel prestižní cenu BEST PUBLISHER 2022, udělenou Federací evropských profesionálních fotografů.

Rostislav Stach

  • pořádá fotografické kurzy a workshopy a je mentorem pro začínající i pokročilé fo­tografy. V roce 2007 vydal úspěšnou knihu FOTOLOVY – naučte se fotografovat dobře zvířata v přírodě, která vyšla v ČR a v Polsku. V letech 2008–2009 byl členem mezinárodní fotografické skupiny SHAPE, která fotograficky mapovala karibské ostrovy Nizozemské Antily. Rostislav Stach je Ambasadorem firmy Olympus. 

Novinky – Ateliérové vybavení

Expozice oddělení ateliérového vybavení bude i letos naplněna žhavými novinkami, které budou do prodeje uvedeny ještě tento rok. Konkrétně:

• zbrusu nová kompletní nabídka bajonetových světel s výkonem 80, 200 a 300 W
• výkonnější varianta malého blesku TX120
• sety blesků a LED světel Terronic
• inovovaná verze bestselleru RGB 12, která disponuje větší baterií a ovládáním přes mobilní telefon

Novinky – Fototisk

Fototiskové oddělení FOMEI PAPER letos ukáže hned několik novinek:

• nové fotomateriály FOMEI Archival Matt 260, Cotton Smooth Bright 320 a SA Paper Pearl 240
• staronové materiály Hahnemühle, které jsou opět v nabídce: Sugar Cane 300a Canvas Metallic 350
• lněná fotoalba a předvrtané a bigované vkladové listy Hahnemühle
• hluboce matná média pro tiskárnu DNP DS620
• on-line fotosběrna DiLand
• velkoformátová dvourolová tiskárna Epson SC-P8500D
• pokud Epson dostojí svým slibům, představíme i dlouho očekávaný stroj SureLab D1000

Novinky – Dalekohledy a puškohledy

Letošní výstavka nabídky optiky bude především o adaptérech pro sledování/foto­grafování přírody skrze spektivy a dalekohledy. Od tohoto jara nabízí Fomei adaptéry pro konkrétní spektivy i univerzální adaptér pro veškerou optiku. Zároveň ukáže sety puškohledů s nočním viděním/termovizí.

• univerzální adaptér pro mobilní telefon na dalekohled/spektiv
• noční vidění 2–12×50 FOREMAN + PARD NV007S
• termovize 1,7–10×42 FOREMAN + HIKMICRO TH35C

On-line FOMEITOP

Hlavní program FOMEITOPu bude i letos po oba dny trvání akce vysílán online na  YouTube kanále a Facebook stránce Fomei.

Největší výprodej v historii
FOMEITOP 2022 bude unikátní svým výprodejem: na jedno místo bude nashromážděno všechno zboží, které ve Fomei nabídce nebude pokračovat a bude tak možné jej zakoupit za bezkonkurenční ceny. Tento výprodej se bude týkat nových věcí i lehce použitých produktů z propagačních workshopů. Na použité zboží je poskytnuta záruku 1 rok i pro ty, kteří nakupují na IČO. V nabídce bude ateliérové vybavení, materiály pro fototisk a optika.

O pořadateli
Společnost FOMEI vznikla v roce 1990. Divize FOTO se zabývá vývojem, výrobou, prodejem a servisem produktů pro 3 odvětví: fototisk, osvětlovací techniku a pozorovací optiku. FOMEI PAPER (oddělení foto­tisku) se zabývá výrobou a prodejem fotopapírů, prodejem a servisem tiskáren DNP a EPSON, kalibrací médií a zajišťováním softwarové podpory profesionálních fototiskařů. Sekce ateliérového vybavení se zaměřuje na kompletní řešení pro ateliéry a filmová studia. Třetí oblastí podnikání a zájmu FOTO divize jsou dalekohledy, puškohledy a další příslušenství pro myslivce, turisty a ornitology.

Kompletní program včetně všech doprovodných workshopů:
 www.fomeitop.cz

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram