FOTOVIDEO ČERVEN 2022

Je tu další vydání časopisu "FotoVideo" plné zajímavých informací. Otevíráte vydání plné mistrů. Jsou to mistři nápadu, obrazu dobrého oka a myšlenky. Toto vydání je tedy plné obrazů, nápadů a myšlenek tvůrců, jejichž práce si určitě rádi prohlédnete.

Záměrně je užíváno vysoké pojmenování mistr. Časopisem prezentovaní fotografové a filmaři jsou totiž nejen velkou inspirací, ale i praktickými průvodci, řešiteli optických a barevných situací, výbornými rádci a lektory.

A tak se v červnovém FotoVideo, které vám jistě právě přišlo předplacené do schránky, setkáte s Michalem Krausem, Tomášem Hulíkem, Jakubem Křenem, Richardem Horákem, Františkem Ortmannem, Petrem Bambouskem, Borisem Stojanovem, Janem Tichým a dalšími jmény. Červnové vydání je totiž (třeba oproti dubnovému) výrazně mužskou záležitostí. Ale, na další vydání, pro změnu ženské, se můžete určitě brzy těšit!

Autoři jsou představeni, ale o čem vlastně toto vydání je? Dle vyjmenované řády fotografů jistě poznáte, že se ani toto vydání krásám „wildlife“ ne­vyhne. Ale jsou tu další důležitá témata ve videu i fotu. Za zmínku stojí velmi zajímavé povídání s Jakubem Křenem o tom, jak točí špičkovou filmovou technikou a hned po něm praktickou zpověď Františka Ortmanna z focení letošních Andělů.

Za předčtení stojí opravdu každá stránka čísla. Praktické a potřebné foto a video inspirace v celkem asi dvaadvaceti článcích je opravdu hodně. Tak hodně štěstí a dobré světlo k němu!

Určitě nezapomínejte na doprovodná videa v jednotlivých článcích tohoto vydání, která si můžete v klidu domova či na cestách přehrát přes čtečku QR kódů na svém chytrém telefonu. QR kódy i s popisem hledejte po celém červnovém vydání. Je jich tam opravdu dost!

Za pozornost stojí aktuální soutěžní téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku: 

ZVÍŘATA – má uzávěrku 26. 06. 2022

Okruh focení, který by se dal zařadit do skupiny portrétní fotografie, ovšem pravidla pro fotografování zvířat jsou méně ortodoxní, zvláště ve volné přírodě. Často je těžké zvíře fotit čistě kompozičním přístupem, jak to jde v případě portrétu člověka. V podstatě se většinou jedná o kombinaci fotografie reportážní a portrétní. Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Vyberte si z obsahu červnového vydání například:


Opět jsou tu nové dárky k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Chcete nový, lehký batoh Manfrotto na cesty nebo hodnotný poukaz na čištění čipu, dámskou kabelku, příručku k domácímu tisku, fotografickou knihu plnou esejů, batoh, kartu, poukázku na workshop! Nebo třeba některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? Co takhle celoroční předplatné sofrwaru ZONER nebo poukaz na stahování zdarma na Ulož.to? Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na webu časopisu: http://www.ifotovideo.cz/…/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se opravdu vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. 

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram