33. Setkání fotografů: Vyhlášení vítězů fotosoutěže

Před časem jsme vás vyzvali, abyste nám posílali své příspěvky do fotografické soutěže pořádané u příležitosti festivalu Setkání fotografů. Soupeřit jste mohli v kategoriích Příroda – Architektura – Portrét. Sešlo se opravdu velké množství snímků, ze kterých bylo obtížné vybrat ty vítězné.

A my jsme rádi, že se nám sešlo opravdu veliké množství krásných snímků, ze kterých porota vybírala ty vítězné.

Děkujeme za každý z nich! Vítězství bychom přáli každému, protože jste nám ve svých fotografiích ukázali nejen to, jak vidíte svět kolem sebe, ale také jste nám mnohdy vyprávěli o svých niterných pocitech. I když výběr pro porotu nebyl snadný, vítěze nakonec známe.

Slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen proběhlo 23.4.2022 v rám­ci 33. Setkání fotografů. Bylo skvělé, že někteří z vítězů u toho byli dokonce s námi a mohli si ocenění z rukou fotografky Lenky Hatašové převzít osobně. Připojujeme srdečnou gratulaci jménem týmu FotoInsti­tutu a blahopřejeme jménem jeho ředitelky, paní Heleny Macenauerové, díky které se festival i soutěž konaly.

A nyní si pojďme představit vítězné snímky!


Kategorie Příroda

3. místo

Letná Lúka, Martin Prievalský

2. místo

Šinrin Joku, Pavel Rajdus

1. místo

Pozdrav slunci, Peter Čech


Kategorie Architektura

3. místo

Bydlení, Jiří Kolář

2. místo

NY v mlze, František Kolský

1. místo

Ve stínu katedrál, Hana Pešková


Kategorie Portrét

3. místo

Kocovina, Jarda Ryjáček

2. místo

Dáma s kloboukem, Zdeněk Bierhanzl

1. místo

Ztracená, Jana Fialová

Absolutní vítěz

Nebe na Zemi, Jarda Ryjáček

Poděkování partnerům

Je příjemné, pokud si soutěžící za svou dobrou práci odnesou nejen formální ocenění ale i něco praktického do dalšího fotografického života. Proto je na místě poděkovat také našim laskavým partnerům soutěže, kteří věnovali krásné ceny pro ty nejlepší.

Jako prvnímu z partnerů děkujeme společnosti NG Pro. Ta věnovala cenu pro absolutního vítěze soutěže v podobě robustního stativu značky Leofoto

Dalším partnerem soutěže je společnost Man­frotto, které děkujeme za věcnou cenu určenou pro nejlepšího fotografa v kategorii Příroda. Vítěz tak získává za své prvenství v kategorii prak­tický monopod.

Naše poděkování směřuje také na adresu společnosti Sony, která poskytla cenu pro vítěze kategorie Architektura. Vítěz získává za své umístění velkokapacitní SD kartu.

V neposlední řadě děkujeme také vydavatelství Zoner Press, které věnovalo do soutěže populární knižní tituly ze své edice pro fotografy. Těmito krásnými publikacemi jsme ocenili ty, kteří se v kategoriích soutěže umístili na druhém a třetím místě.

Poslednímu z partnerů, kterému je na místě poděkovat, je společnost Fo­toInstitut. Ta poskytla do soutěže cenu pro vítěze v kategorii Portrét. Vítěz tak získává celodenní kurz s mistrem Robertem Vano.

Dubnové Setkání fotografů i doprovodná soutěž jsou za námi. Potěšili jsme oko krásnými fotografiemi, vítěze známe, ceny jsou rozdány, a my se budeme těšit na shledání zase někdy příště.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Frantiszek
    Frantiszek
    30.04.2022 14:17

    Lenka mela velice inspirativni prednasku. Sic nejsem portretar, tak myslim, ze jich rada musela byt velice spokojena. A dekuji za druhe misto.

  • Atropina
    Atropina
    01.05.2022 15:38

    V pravidlech soutěže bylo, že se má poslat fotografie s kterou autor ještě nikde nesoutěžil. Pan Petr Čech s fotografií labutí soutěží už hodně dlouho. Posílá ji do nejrůznějších soutěží dokonce už po několik let. Co si tak vzpomínám tak mimo jiné tato fotografie vyhrála první místo na FOTOEXPO 2019 v soutěži Fototalent, v tématu pulsující příroda.

  • Atropina
    Atropina
    01.05.2022 15:43

    Nebo třeba Nature Photographer of the Year 2019 https://petapixel.com/2019/11/15/winners-of-nature-photographer-of-the-year-2019-revealed/

  • Špaček Zdeněk
    Špaček Zdeněk
    02.05.2022 14:13
    Reaguje na Atropina 01.05.2022 15:43:

    "Nebo třeba Nature Photographer of the Year 2019 https://petapixel.com/2019..." - zobrazit celý komentář

    Zbytečné se rozčilovat! Tato problematika se řeší neustále dokola, zejména, když zrovna vyhraje fotografie, která byla již někde vložena. Maximálně se strhne diskuze, ale pak to stejně znovu utichne... Škoda!

  • Petr52
    Petr52
    02.05.2022 17:42

    Myslím, že problém o kterém psala Atropina musel být porotě jasný , sám jsem před lety jinak krásný snímek pana Čecha viděl na výstavě Nature Photographer v Praze . Nikdo si ale nechce pálit prsty tím, že snímek vyloučí ze soutěže pro nedodržení podmínek. V tomto si může Fotoinstitut vzít (pokud bude mít zájem) příklad z např. webu Megapixel, kde je vylučování ze soutěže pro nesplnění podmínek naprosto běžné a to vím o čem píši. Jen na závěr v kategorii Příroda jsem nesoutěžil, takže ze mě nemluví žádná zášť.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (5)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram