Prosincové FotoVideo: focení Wildlife, ale i rozhovor s Lorenzem Holderem

V prosincovém vydání FotoVideo najdete například zajímavý dvojrozhovor o wildlife se španělskou fotografkou Marina Cano a našim fotografem Vladimírem Čechem. Jak už se stalo tradicí, přivádí toto číslo opět někoho z ciziny. Minulé vydání FotoVideo neprošlo díky krásné obálce Adolfa Ziky na prudérních sociálních sítích. Věřme, že prosincová obálka z dílny Gabriely Ksandr už vadit nebude. Podívejte se, co nového se ve FotoVideo dočtete.

Jak už se stalo v pár předchozích číslech tradicí, přivádí toto číslo opět někoho z ciziny. Lorenz Holder bydlí kousek za našimi hranicemi a tvoří na zajímavých lokalitách doslova fotografické obrazy. 

Velmi sympatická, španělská fotografka Marina Cano je pro změnu zase nejraději ve své milované Africe a v žánru wildlife si výborně rozumí s Vladimírem Čechem. Je to velmi zajímavý dvojrozhovor o jejich náročném focení a cestách divočinou za překrásnými záběry.

Dále si zde můžete prohlédnout skvělé práce Lucie Horůckové, čerstvě oceněného Kevina V Tona, nebo si přečíst nádherné povídání o výpravách do makro světa s Veronikou Souralovou, majitelkou Czech Photo Centra. Ve výčtu skvělých autorů prosincového FotoVideo samozřejmě nesmí chybět ani přední fotograf TASR Martin Baumann s jeho záběry, které můžete vidět v řadě nejen slovenských médií.

Do výčtu doporučených článků patří samozřejmě i praktické materiály Petra Březiny a spousta novinek ze světa techniky. 

Najdete zde výsledky dvanác­tého kola soutěže Fotograf roku na téma STOPY. Potěšením je, že tato největší celostátní fotografická soutěž roste a vzkvétá.

Soutěž Fotograf roku, 3. téma

Černobílý příběh má uzávěrku přesně s koncem roku 2021, tedy 31. 12. 2021

Fotografie založená na vyvážení kontrastu černé a bílé. Kvalitní černobílý snímek by měl být zamýšlen jako monochromatický v momentě stisku spouště. Černobíle můžeme ztvárnit všechny dostupné náměty. díky absenci barev lze černobílou zařadit k těžším fotografických žánrům vyžadujícím cit k detailu a preciznost při zpracování.

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Prosincové vydání časopisu FotoVideo přehledně:

INTERVIEW: LORENZ HOLDER

„Podle mého názoru je nejdůležitější cíl…“

ROZHOVOR: VERONIKA SOURALOVÁ

„Fotografie mravenců mě přivedly k soutěži Czech Press Photo.“

FOTOUDÁLOST: FotoŠkoda FEST je úspěšně za námi

A můžeme se těšit na jaro ve dnech 30. 5. – 5. 6. 2022

PRAXE: TISK, NEBO MOKRÝ PROCES?

Co na to Libor Rambousek technický ředitel CEWE?

TECHNIKA: Konec benzínových agregátů v Čechách?

Bateriové centrály EcoFlow DELTA Max a DELTA mini

TECHNIKA: Tamron 28–75 mm F 2.8 Di III VXD G2

Jak vyšel v redakčním testu?

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ VE 12. KOLE?

Poslední téma 21. ročníku je vyhodnoceno.

Nové předplatné časopisu FotoVideo a další nové dárky. Chcete batoh, tašku? Vyberte si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírat můžete na webu: http://www.ifotovideo.cz/…/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je předplatné FotoVideo!

Mějte se pohádkově, užijte si prosinec třeba i s tímto snad vydařeným FotoVideem občas v rukou.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram