OM System představil nový objektiv M.Zuiko Digital ED 20mm 1:1.4 PRO

OM System představil minulý týden objektiv M.Zuiko Digital ED 20 mm (ekv.40mm) F1.4 PRO postavený na standardu Micro Four Thirds. Začátek prodeje je naplánován na konec listopadu 2021. Tento objektiv je prvním výrobkem nesoucím značku „OM SYSTEM“.

Optika

Nový objektiv M.Zuiko Digital ED 20 mm (ekv.40mm) F1.4 PRO je složen z 11 členů poskládaných v 10 skupinách. Obsahuje Super ED, ED, Super HR a asférické optické členy. Je zde použita povrchová úprava ZERO spolu s optimálním potlačením vnitřních odrazů v tubusu objektivu, aby se zamezilo vzniku duchů a odlesků.

Konstrukce objektivu

Konstrukce je odolná proti prachu, stříkající vodě a mrazu (-10 °C): Tento objektiv je celoplošně utěsněn a nabízí výkon odpovídající krytí IPX1. Vyznačuje se také prachotěsnou a mrazuvzdornou konstrukcí do –10 °C a ve spojení s prachotěsným, voděvzdorným a mrazuvzdorným tělem fotoaparátu umožňuje fotografování v náročných prostředích, jako je tropický liják nebo ve sněhové bouři. Fluoridová vrstva na přední čočce usnadňuje stékání kapiček z jejího povrchu a umožňuje rychlé a pohodlné čištění. Objektiv je lehký a světelný, má hmotnost 247 gramů a s maximální světelností F1.4. Ve spojení s fotoaparátem Olympus OM-D E-M5 Mark III je systém snadno přenosný a váží jen 661 gramů.

Ostření

Technologie zpracování objektivu umožnila výrobu lehčí zaostřovací čočky, což poskytuje rychlejší a přesnější AF. Díky tomu se objektiv pyšní vysoce přesným a rychlým zaostřováním.

Objektiv M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO bude k dispozici od konce listopadu 2021 za doporučenou cenu 18.499 Kč s DPH. Je prvním výrobkem nesoucím značku „OM SYSTEM“.(dříve Olympus)

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram