​Něžná krása listopadového FotoVideo

Listopadové vydání časopisu Fotovideo je tentokrát zaměřeno na něžnou krásu - fotografický akt, který patří mezi ty nejkrásnější a nejstarší fotografické disciplíny. A jaké jsou plány Adolfa Ziky, který svůj návrat do světa fotogrfie myslí opravdu vážně? Podívejte se, jak fotí člen proslulé agentury Magnum Photos, Jérôme Sessini – mimořádný člověk a vynikající fotograf.

Něžná krása listopadového FotoVideo

Fotografický akt patří mezi ty nejkrásnější a nejstarší fotografické disciplíny. Vychází samozřejmě ze vzorů děl slavných malířů a sochařů a dokázal přivést pohled na krásu lidského těla k určité dokonalosti. Není to disciplína jednoduchá, patří k mistrovským, a ne každému se jeho pokusy jí zvládnout daří. O ní se dozvíte víc v listopadovém vydání časopisu FotoVideo.

Návrat Adolfa Ziky, který aktuálně opět drží svůj foťák hodně intenzivně v rukou a nově tvoří. Jeho úspěchy na poli dokumentárního filmu jsou sice vynikající, ale jsou tu i jeho nové fotky. Stihne to všechno najednou? Jaké jsou jeho plány? O tom se dočtete v docela velkém rozhovoru.

Jérôme Sessini – mimořádný člověk a vynikající fotograf. Povedlo se získat od něj několik odpovědí na zajímavé otázky, a hlavně ty jeho fotky! Podívejte se, jak fotí člen proslulé agentury Magnum Photos a to hned v úvodu listopadového vydání.

Nebo se můžete kochat s Liborem Vaicenbacherem v ji­hoamerickém Ekvádoru: Tlumené barvy a umírněný design vysokohorských druhů ptáků či záplava barev a tvarů na úpatí vulkánu Sumaco.

A co takhle tradiční kalendář Jiřího Ksandra, opět plný citlivé nahoty a excelentně laděné barevnosti? V tomto vydání se střídá nádhera lidského těla s dokonalými záběry přírody. To potvrzuje další článek, který si dovolíme doporučit vaší pozornosti: Jak na ledňáčky s Davidem Zemanem. Neposedný a nádherně barevný ledňáček je častým a náročným objektem zájmu mnoha fotografů, a tak jim třeba Davidovy zkušenosti přijdou vhod.

Soutěž Fotograf roku, 2. téma:

Jdeme do ulic má uzávěrku 28. 11. 2021

Street photography (česky pouliční fotografie) je dokumentární disciplína, užívající techniky přímé fotografie, tedy co nejvíce realismu bez jakékoliv manipulace nebo technického zkreslení. Soustředí se na konkrétní okamžiky (nejen v ulicích), které kolem nás plynou, a ty se snaží fotograf v nezměněné formě zachytit a zaznamenat.

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Z listopadového vydání časopisu FotoVideo Vám například vybíráme:

INTERVIEW: Jérôme SESSINI

„Nemám rád rigidní kategorie“, říká člen Magnum Photos

ROZHOVOR: ADOLF ZIKA

„Všechno je jinak, ale tenkrát v Mánesu jsem to myslel vážně!“

DIVOKÁ PŘÍRODA: ŠKOLNÍ VÝLET Do EKVÁDORU

Zdejší příroda splňuje tři základní ,nej‘

PRAXE: NAŠE FOTOPORADNA

Proč si neusnadnit práci s prioritami?

TECHNIKA: NENÍ FILTR JAKO FILTR

Nová značka H&Y mění hru na našem trhu

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ V 11. KOLE?

O překvapení nebývá v naší soutěži nouze

… a další a další důležité, inspirativní i praktické články

Je čas na nové předplatné! Vyberete si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte na webu: http://www.ifotovideo.cz/…/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je předplatné FotoVideo.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram