Nový objektiv M.ZUIKO 8-25mm f4.0 PRO

Tento nový Micro Four Thirds objektiv M.ZUIKO 8-25mm f4.0 PRO v jednom těle obsahuje prakticky tři různé objektivy. Od ultra širokého objektivu s ekvivalentním ohniskem 16mm, přes street a reportážní ohnisko 35mm, až po základní a portrétní ohnisko 50mm (vše ekv. na 35mm). Hodí se na různé žánry - od ultra širokoúhlých krajinek, až po dokumentární záběry, portréty, reportáž apod. Je možné využití i pro makro fotografování.

Tento nový objektiv řady PRO je velmi univerzální a jeho rozsah pokryje potřeby různých fotografických žánrů. V jednom objektivu tak máte hned tři. Super široký 16 mm krajinářský objektiv, reportážních 24–34 mm a základní až portrétní objektiv 50 mm. Pro kompaktní rozměry byl objektiv vybaven zatahovacím mechanismem a s váhou 411g patří k nejlehčím objektivům tohoto typu. M.Zuiko Digital ED 8–25 mm F4.0 PRO je vhodnou volbou například na cesty.

Optický výkon

Objektiv se skládá ze soustavy 16 členů složených v 10 skupinách. Soustava zahrnuje řadu speciálních čoček, jako jsou Super ED, ED a EDA členy. Byly potlačeny optické vady včetně chromatické aberace v celém rozsahu zoomu, což zajistí ostré snímky s vysokým rozlišením (pro snížení aberace speciálně zahrnut člen DSA).

K potlačení duchů a odlesků během fotografování v protisvětle je tento objektiv vybaven také optimalizovaným povlakem ZERO Coating.

Makro fotografování

Užijte si makro fotografování s maximálním zvětšením až 0,42×. Nejkratší zaostřovací vzdálenost je 23 cm od roviny snímače v celém rozsahu ohniskových vzdáleností. Objektiv podporuje také funkci Focus Stacking, která sloučí více snímků do jedné fotografie a vytvoří přímo ve fotoaparátu obraz s větší hloubkou ostrosti. Tato funkce je vhodná např. při focení hmyzu nebo květin, které tak budou ostré od předního až po zadní okraj.

Odolnost

Utěsněná konstrukce objektivu M.Zuiko Digital ED 8–25 mm F4.0 PRO je odolná proti stříkající vodě, prachu i mrazu do –10°C. Ve spojení s fotoaparáty O­lympus řady OM-D E-M1E-M5 lze tento objektiv bez obav používat v náročných klimatických podmínkách a prostředích, jako za deště či sněhu. Čištění přední čočky usnadňuje hydrofobní fluoridový povlak.

Dostupnost

Nový objektiv M.Zuiko Digital ED 8–25 mm F4.0 PRO včetně sluneční clony LH-76E bude k dispozici od začátku července za doporučenou cenu 25.999 Kč. Po registraci objektivu na mujolympus.cz můžete získat bezplatné prodloužení záruky o šest měsíců.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram