Olympus představuje fotoaparát PEN E-P7

Olympus představuje nový fotoaparát Micro 4/3 systému PEN E-P7. Tento zajímavý model disponuje 20Mpx snímačem Live MOS a 5osou stabilizací obrazu vestavěnou v těle. Nabídne i další fotografické funkce, jako např. volbu přednastavených barevných profilů. PEN E-P7 umí natáčet i stabilizované 4K/30p video.

Model E-P7 je pokračovatelem původní řady Olympus PEN. Fotoaparát je skladný a lehký – samotné tělo váží 337 g a v kombinaci se standardním objektivem M.Zuiko Digital ED 14–42 mm F3,5–5,6 EZ váží pouze 430 g. Díky tomu se fotoaparát obzvláště hodí na cesty.

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

20 MP Live MOS senzor a 5osá stabilizace obrazu v těle

Fotoaparát je osazen 20Mpx 4/3" Live MOS čipem. O zpracovávání obrazu se postará procesor TruePic VIII. PEN E-P7 je dále vybaven 5osou elektromagnetickou stabilizací obrazu v těle, která poskytuje kompenzaci až 4,5 kroku pro snímky bez pohybového rozmazání. Kontinuální zaostřování a přesný a rychlý režim detekce obličeje/očí, byly převzaty z vyšší řady OM-D. Systém dokáže sledovat obličeje i z boku, či při jiném naklonění hlavy. Fotografie lze ukládat do formátu JPEG nebo 12bitového RAWu.

Volba barevných profilů

Přepínač barevných a mono profilů na přední straně E-P7 umožňuje okamžitou volbu standardního barevného režimu, nebo barevných a černobílých profilů a jejich efektů. Přepínač Color Profile je ideální pro vytváření záběrů s možností ladění 12 barev v 10stupňové škále sytosti. Přednastavené profily simulují analogový vzhled filmu, efekty barevných filtrů a efekty zrnitosti filmu v černobílém režimu Monochrome Profile. K dispozici jsou také umělecké filtry Olympus. Posuvníkem na displeji pak dokážete ladit úroveň efektů jednotlivých filtrů.

Další funkce

  • Snadné připojení a sdílení pomocí vestavěného WiFi a Bluetooth a aplikace OI.Share pro automatický přenos fotografií do telefonů a tabletů iOS a Android. Tato aplikace navíc umožňuje, aby se chytré zařízení stalo dálkovým ovládáním E-P7.
  • Výklopný displej LCD
  • Rychlá a snadná volba technik, jako jsou multi expozice, režimy dlouhé expozice (Live Time, Live Composite), panorama apod.
  • Stabilizované 4K Video
  • USB nabíjení


Dostupnost a cena

PEN E-P7 bude k dispozici ve druhé polovině června 2021 v bílé a stříbrné barevné variantě. V kitu s objektivem M­.Zuiko Digital ED 14–42mm F3,5–5,6 EZ bude k dostání za 23.499 Kč. Po registraci fotoaparátu na mujolympus.cz je navíc možné bezplatné prodloužení záruky o šest měsíců.

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram