Získejte hodnotné ceny v soutěži Canon Redline Challenge pro amatérské fotografy

Canon poprvé vyhlašuje soutěž Redline Challenge pro amatérské fotografy, kde můžete vyhrát hodnotné ceny. První téma, které bylo vyhlášeno je Světlo ve tmě. Cílem bude především zachycení vztahu mezi světlem a stínem, kontrastem a barvou. Na výherce čeká vybavení značky Canon v hodnotě přes 14 000 eur. Všem případným účastníkům držíme palce.

Uznávaný fotograf Illume Lorenz Holder společně s Kaiem Wongem vyhlásili první téma – Světlo ve tmě – které bude především zkouškou talentu. Amatérští fotografové mohou v první soutěži Redline Challenge uplatnit své dovednosti a zkoumat možnosti fotografie při nízké hladině osvětlení a vztah mezi světlem a stínem, kontrastem a barvou.

Soutěžící budou mít možnost vyhrát ceny v podobě vybavení značky Canon v hodnotě přes 14 000 eur, které jim pomůže rozvinout tvůrčí schopnosti. Získají také jedinečnou možnost zúčastnit se setkání s Lorenzem Holderem jako mentorem, který jim nabídne své bohaté zkušenosti.

Ambasador společnosti Canon Lorenz Holder k soutěži Redline Challenge uvedl: „Světlo ve tmě je vynikající úvodní téma soutěže Canon Redline Challenge, protože oslovuje tolik fotografů bez ohledu na žánr, kterému se věnují. Spoustu zajímavých světelných efektů dokážete vytvořit, i když nemáte k dispozici blesky – stačí být kreativní! Bez ohledu na to, jaký si zvolíte objekt a jaký způsobem téma Světlo ve tmě pojmete, snažte se překročit hranice své kreativní komfortní zóny a nebojte se zkoušet nové styly a techniky.“

Soutěžící mohou v termínu od 22. března 2021 do 31. května 2021 přihlašovat své snímky pořízené libovolným přístrojem. Účast v soutěži je bezplatná. Celkem proběhnou tři kola hodnocení nezávislým panelem odborníků a společnost Canon na svých internetových stránkách v červnu vyhlásí 10 finalistů vybraných porotou.

Ceny

Konečný vítěz bude vyhlášen 27. června a získá následující vybavení značky Canon:

Canon EOS R5 (náš uživatelský test zde) - nejnovější profesionální bez­zrcadlový fotoaparát Canon

3 objektivy špičkové optické kvality z řady RF vyvinuté pro systém Canon EOS R:

  • Canon RF 15–70 mm F2,8L IS USM
  • Canon RF 24–70 mm F2,8L IS USM
  • Canon RF 70–200 mm F2,8L IS USM

Canon image PROGRAF PRO-1000 – velkoformátová tiskárna 17“ založená na špičkových technologiích, která produkuje výtisky mimořádné kvality

Speedlite EL-1 – pokročilý blesk Speedlite, který vyniká spolehlivostí a rychlostí

Susie Donaldsonová, marketingová ředitelka evropské divize obrazových a komunikačních technologií (ITCG) společnosti Canon EMEA, k soutěži uvedla: „Soutěž Redline Challenge pořádáme, abychom povzbudili amatérské fotografy ke kreativitě a nabídli jim příležitost získat ocenění od uznávaných expertů. U výzvy Světlo ve tmě jde o zachycení vztahu mezi světlem a stínem a kontrastem a barvou, což není snadné – ale když se podaří, výsledky budou skutečně stát za to. Nemohu se dočkat užšího výběru soutěžních snímků.“

Hodnocení

Snímky přihlášené do soutěže Redline Challenge – Světlo ve tmě budou posuzovány podle těchto kritérií:

  • Dodržení tématu – Světlo ve tmě, to znamená zachytit fascinující vztah mezi světlem a stínem, kontrastem a barvou
  • Kreativita – Je snímek nápaditý a originální?
  • Dojem – Jaké emoce nebo reakce snímek vyvolává. Je snímek zábavný, emočně nabitý nebo vybízí k zamyšlení?
  • Technické provedení – Byl snímek zachycen způsobem, který dokazuje znalost schopností fotoaparátu a vlastností fotografovaného objektu?
  • Rozměry – Snímky by měly být v rozlišení 150 DPI, s delší stranou 2000 bodů
  • Jiné – Není dovoleno přihlásit snímky, které byly již dříve zveřejněny nebo získaly ocenění.

Sledujte #RedlineChallenge na sociálních sítích a přihlaste se do soutěže Canon Redline Challenge zde na oficiálních strán­kách.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram