Novinka Sony FX3

Sony FX3 se může pochlubit full frame 10,2 MP CMOS Exmor R snímačem s předním osvitem, rozsahem citlivosti ISO 80 až 102 400 (rozšiřitelný až na 409 600) a dynamickým rozsahem 15 EV. Tato novinka je určena především pro natáčení videa. V kvalitě 4K zvládne až 120 snímků za vteřinu.

Full-frame novinka Sony FX3 je zaměřena hlavně na natáčení videa a patří do řady Sony Cinema Line. Disponuje snímačem Exmor R CMOS 10,2 mpx (12,­1 efektivních megapixelů pro fotografie) s předním osvitem a procesorem BIONZ XR. Standardní rozsah ISO je 80 až 102400 (při natáčení filmu lze rozšířit na 409 600) a dynamický rozsah dosahuje šířky až 15 EV.

Sony FX3 je vybaven pětiosou optickou stabilizací obrazu v těle, která tak zjednodušuje fo­tografování z ruky. Stabilizační jednotka a gyroskopické senzory umožnily poskytnout aktivní režim, který využijete při natáčení videí v každém formátu, včetně 4KFX3 se může pochlubit vylepšeným automatickým zaostřováním i pokročilým odvodem tepla při delším videozáznamu. FX3 kombinuje ventilátor pro aktivní chlazení s účinným odvodem tepla, což vede k nepřerušovanému záznamu 4K 60p bez tepelného vypnutí. To vše v kompaktním a lehkém těle, které váží pouhých 715 gramů, včetně baterie a paměťových karet, a tělo je vysoké 77,8 mm, široké 129,7 mm a hluboké 84,5 mm.

Tělo fotoaparátu FX3pět otvorů pro závit (1 / 4–20 UNC) a je tak kompatibilní s množstvím příslušenství. Jednotka rukojeti XLR poskytuje tři další otvory pro příslušenství. Pro umožnění kvalitního zvuku obsahuje naleznete dva zvukové vstupy XLR / TRS do FX3. Můžete tak připevnit externí monitory, rekordéry, bezdrátové mikrofonní přijímače nebo jiné doplňky. S vo­litelným mikrofonem XLR lze digitální zvuková data přímo přenášet do fotoaparátu.

FX3 je kompatibilní s několika nahrávacími funkcemi včetně S-Log3 gammaS-Gamut3. Barevný prostor Cine pro zachování bohatých barev a gradace, které mohou nahrávat ve vysokém dynamickém rozsahu a širokém barevném gamutu. Podporuje také interní nahrávání ve formátech XAVC S ™ a XAVC S-I ve formátu 4K (QFHD) a FHD a XAVC HS ™ (pouze MPEG-H HEVC / H.265, 4K). Video 4K 60p v 10bitovém formátu 4: 2: 2 nebo 16bitovém formátu RAW lze na externí zařízení odeslat prostřednictvím konektoru FX3 HDMI typu A.

Fotoaparát disponuje dvěma sloty na karty CFexpress Type A. Můžete nahrávat na obě karty současně nebo využít funkci, kdy se obsah po zaplnění první karty začne bez přerušení auto­maticky nahrávat na kartu druhou.

Tělo z hořčíkové slitiny je také odolné proti prachu a vlhkosti.

Dostupnost

Březen 2021. Cena je 4700 EUR.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram