Nový zoom objektiv LUMIX S 70-300mm F4,5-5,6 MACRO O.I.S.

Panasonic se pochlubil novinkou, zoomovým Full Frame objektivem LUMIX S 70-300mm F4,5-5,6 MACRO O.I.S. Díky 0,5x zvětšení se jedná o univerzální objektiv, určený zejména pro makro - 300mm můžete využít velmi dobře např. na focení motýlů. Optická stabilizace objektivu je řešena tak, aby spolupracovala se stabilizovanými senzory na bezzrcadlovkách Panasonic (systém Dual I.S.). Dosáhnete tak až 5,5EV stabilizace.

Jedná se o Full Frame objektiv s bajonetem L-mount, určený pro bezzrcadlovky Panasonic. Rozsah ohniska u tohoto objektivu je 70–300mm při světelnosti F4,5–5,6 (úhly záběru 34° až 8,3°). Nabízí také rychlé a přesné automatické ostření nebo také duální stabilizaci obrazu Dual I.S., která zajišťuje součinnost se stabilizovanými snímači na bezzrcadlovkách Panasonic.

Rychlé ostření zajišťuje lineární motorek a systém je kompatibilní také s rychlým 480fps vyčítáním pixelů ze sensoru. Objektiv byl přizpůsoben i na minimální focus breathing, což oceníte při natáčení videa. Rozměr objektivu je 148 mm na délku, 84 mm v průměru a velikost závitu pro filtry je 77 mm. Váha dosahuje 790 g

LUMIX S 70–300mm F4,5–5,6 MACRO O.I.S. se nezalekne ani nepřízně počasí. Je odolný proti prachu a vodě a nevadí mu ani -10°C teploty.

Dostupnost

Objektiv by měl být dostupný na trhu v dubnu a za cenu kolem 1300 EUR (cca. 34 000 Kč).

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram