Letní tábor fotografování 2022 - Týden focení a zážitků

Ať už fotíš jenom pro zábavu, a nebo se o focení zajímáš podrobně, na Letním táboře fotografování se naučíš mnoho nových dovedností. Focení je zážitkové, spojíme ho s mnoha zábavnými výlety po Šumavě a strávíme i společný večer u ohně. Na výběr jsou 3 termíny pro žáky ve věku 11-16let.  Od 16 let pak 2 turnusy pro studenty SŠ. Ubytování je zajištěno v Domě fotografů s plnou penzí.

Jako tradičně pořádáme i letošní léto Letní tábory fotografování pro žáky i studenty ve věku od 11 až do 19 let. Během týdne plného fotografování jak v šumavské přírodě, tak i v profesionálním ateliéru tu každý získá mnoho nových dovedností díky profesionálním lektorům. Jsou však prázdniny, a focení je hlavně zážitkové! Spojíme ho s mnoha zábavnými výlety po Šumavě a strávíme i společný večer u ohně. 

Na výběr jsou hned 3 termíny letních táborů pro věk 11–16 let. Od 16 let pak 2 turnusy pro studenty SŠ, které se ještě dělí na SŠ 1 pro začátečníky a SŠ 2 pro pokročilejší. Shrnuto a podtrženo, termíny jsou takto:

1) Letní tábor fotografování pro ZŠ a víceletá gymnázia (11–16 let)

  • Termíny: 10.– 16.7. nebo 17.7. – 23.7. nebo 24.7. – 30.7. 2022

2) Letní tábor fotografování pro SŠ 1 – začátečníci a středně pokročilí (15–21 let)

  • Termín: 7. – 13.8. 2022

3) Letní tábor fotografování pro SŠ 2 – středně a více pokročilí (15–21 let)

  • Termín: 14.– 20.8. 2022

Týden plný fotografování v ateliéru, v šumavské přírodě, na hradě Kašperk, u řeky Vydry.

  • Vedou profesionální fotografové.
  • Plná penze.
  • Ubytování přímo v Domě fotografů.
  • Cena: 6.900,– Kč
  • Maximálně 15 dětí.

Příměstský tábor je 3-denní letní tábor fotografování v moderním fotostudiu v Praze Dejvicích, ve vilové čtvrti v blízkosti údolí Šárka a zahrad pražského Hradu. Formou zábavy si shrneme základy, které by měl každý fotograf znát.Pokud byste raději tábor fotografování v Praze, pak nabízíme tuto možnost: 

  • Termín: 11.-13.7.2022
  • Cena: 3900 Kč

Čím fototábor začíná?

Každý, kdo se chce naučit fotografovat, se musí vyznat v základech. Na úvod si proto opakujeme některé základní pojmy a principy ve fotografii. Důležité je taky ovládání techniky, a tak každému pomůžeme se lépe seznámit se svým fotoaparátem a naučit se jej ovládat. Po absolvování tábora už nebudeš chtít fotit na automatický režim, protože objevíš výhody režimu poloautomatického nebo dokonce manuál­ního. I pokud nemáš doma pokročilejší foťák, nezoufej. Dostaneš možnost si fotoaparát zapůjčit. Stejně tak můžeme půjčit stativ. Po celou dobu ti bude stát po boku zkušený profesionální instruktor, který ti vždy rád poradí. Kromě nových znalostí poznáš taky novou partu super vrstevníků a odneseš si mnoho hezkých vzpomínek.

Kde se koná?

Prázdninové pobytové fototábory se konají v srdci Šumavy – v Kašperských Horách. Zázemí bude všem mladým fotografům dělat profesionálně vybavený Dům fotografů. Uvnitř něj naleznete moderní pokoje pro ubytování, vybavený ateliér, jídelnu i přednáškovou místnost. Tábor se ale koná v národním parku Šumava, takže budeme nejvíce času trávit focením v přírodě prostřednictvím výletů a vycházek. Navštívíme i známá místa jako například řeku Vydru, hrad Kašperk nebo Chalupskou slať.

Jak tábor probíhá?

Na začátku věnujeme pár hodin opakování toho nejdůležitějšího z teoretické stránky focení. Každý den přinese lektor nový foto-úkol, se kterým se budou muset účastníci poprat. Všem pomůžeme se prakticky zdokonalit a procvičit si mnoho fotografických žánrů, od portrétu, přes krajinu až po makro. Naučíte se třeba, jak nasvítit portrét Low Key, High Key, Rembrandt, ale i klasický. Přiv­stanete si na chladný východ slunce na Chalupské slati, ale vyrazíte i zachytit západ slunce k hradu Kašperk. Na závěr každého dne si společně prohlédneme a zhodnotíme po­řízené fotografie. Některý večer bude i možnost si společně posedět u táborového ohně. Na památku každý získá certifikát o absolvování letní školy fotografování a taky nejlepší fotku vytisknutou na památku.



Všechny letní tábory naleznete zde

Jaké vzpomínky si odnesli účastníci minulých táborů?

Jan, účastník 2. turnusu letní školy fotografování 2020 pro ZŠ:

Pokud také rádi fotíte anebo jen chcete zkusit něco nového, určitě vyrazte. Sám jsem se zúčastnil druhého běhu LŠDF pro ZŠ a víceletá gymnázia a bylo to super! Moc rád vzpomínám na focení u řeky Vydry a při západu slunce na hradě Kašperk. Odtud jsem si odnesl opravdu povedené fotky. Za týden jsem se dozvěděl a naučil spoustu nových věcí a nastavení foťáku už je pro mě “hračka”. Už se těším na léto a další tábor.

Natálie, účastnice 3. turnusu letní školy fotografování 2020 pro ZŠ:

Na fotografický tábor mám samé hezké vzpomínky. Sešla se nás skvělá parta a tábor jsem si moc užila. Vyzkoušeli jsme si fotit s technikou, se kterou se běžně nemáme možnost setkat, což bylo velmi zajímavé. Každý den jsme podnikali různé fotovýlety po okolí. Ubytování bylo pěkné, v pokojích jsme byli po dvou až čtyřech lidech a jídlo nemělo chybu. Poslední den byl zakončen fotomaratonem, který jsme si společně užili.

Maminka jedné z účastnic 2. turnusu letní školy fotografování 2020 pro ZŠ:

Dcera přijela nadšená. Moc se jí na táboře líbilo. Sešla se bezva parta dětí a vedoucí i asistenti odvedli skvělou práci. Jsme rádi za možnost zapůjčení foťáku. Fotky jsou opravdu moc povedené. Nechtěli jsme kupovat vlastní fotoaparát, kdyby focení náhodou dceru přestalo bavit. Chytla se toho a další rok určitě přijede se svým.

Petr, účastník kurzu středních škol 2019 pro začátečníky:

Týden strávený na letní fotografické škole pro mě byl suprovým letním zážitkem. Sjeli jsme se tam fotografové z celé České republiky a našli si spoustu nových kamarádů. Nejhezčí focení pro mě bylo při východu slunce na Chalupské slati. Jsem moc rád, že jsme se tam vyrazili, i přes to nepříjemné vstávání ve čtyři ráno. Sám bych se tam tyhle prázdniny určitě nepodíval. Každý večer jsme si fotky z daného dne hodnotili a díky tomu se poučili z chyb, kterých bychom si sami třeba nevšimli. Na táboře jsem měl foťák půjčený, a i když jsem přijel jako úplný začátečník, odjíždím se spoustou krásných fotek.

Další informace a přihlášky najdete na webových strán­kách FotoInstitut.cz, kde jsou již vypsány nové termíny na červenec a srpen 2022. Léto už se blíží a termíny se plní, tak neváhejte. Těšíme se :)

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • casablanca
    casablanca
    10.04.2022 19:15

    To je krásný počin, škoda, že už nepatřím do některé ktg. Ale to by musel být tábor pro seniory. :-)
    Přeji hodně nadšených účastníků.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram