NOVÉ full frame bezzrcadlovky Nikon Z 7II a Nikon Z 6II

Nikon představil nové bezzrcadlovky Nikon Z7II a Z6II. Nikon Z7II míří na fotografy, kteří žádají vysoké rozlišení – příroda, krajina, makro. Rozlišení užijete i ve studiu. Má sensor s rozlišením 45,7MPix s údajně ještě lepší dynamickou pružností než předchůdce Nikon Z7. Má dva sloty na paměťové karty, citlivý autofokus až do -4EV a rychlost sériového snímání 10sn/s. Nikon slibuje dokonalé zatěsnění přístroje Nikon Z7II pro práci v drsných podmínkách.

Nikon Z 6II je nástupcem Z6. Jeho koncepce je univerzální použití a akce. Nikon Z 6II má ve srovnání s Nikon Z 7II citlivější autofokus až do -6EV a větší rychlost sériového snímání 14sn/s. Snímač má rozlišení 24,5Mpix. Nikon určitě vychytal „mouchy“ předchůdců Z6 a Z7 jako například dva sloty na paměťové karty. Oba fotoaparáty využívají bajonet Nikon Z. Těšíme se na test.

Z 7II

Model Z 7II je evolucí modelu Z 7. Tato vlajková loď Nikonu disponuje obrazovým snímačem formátu FX s 45,7MPix a dvěma obvody pro zpracování obrazu EXPEED. Nabízí větší dynamický rozsah a kvalitu obrazu v rámci širokého rozmezí citlivostí ISO a dokáže fotografovat snímací frekvencí až 10 sn./s. V jedné sérii tak lze pořídit až 200 snímků JPEG v plném rozlišení nebo 77 12bitových nekomprimovaných snímků RAW. Velkou výhodu oproti Z7 představují 2 sloty pro paměťové karty, které umožňují používat karty SD UHS-II v jednom slotu a karty XQD nebo CFexpress ve druhém.

Vylepšené schopnosti automatického zaostřování přístroje Z 7II zahrnují velkoplošná zaostřovací pole pro fotografování lidí i zvířat, sledování objektu pracující obdobně jako systém 3D sledování objektu u zrcadlovek a zlepšené automatické zaostřování za nízké hladiny osvětlení. Měření expozice je při použití objektivu se světelností f/2 (nebo vyšší) dostupné až do hodnoty −4 EV. A elektronický hledáček s 3 690 000 pixely poskytuje přirozenější obraz s vyšší obnovovací frekvencí.

Fotoaparát je vhodný pro pokročilé a profesionální fotografy. Mezi ty může patřit například portrétní fotograf snažící se zachytit detailní struktury, či krajinář požadující robustní a lehké vybavení pro cestování. Pro práci v náročných podmínkách je Nikon Z 7II kompletně utěsněn.

Aplikace Nikon SnapBridge nyní umožňuje aktualizovat firmware fotoaparátu prostřednictvím vašeho chytrého zařízení.

Z 6II

Model Z 6II staví na úspěchu modelu Z 6. Nabízí schopnost produkovat profesionální videa v kinematografické kvalitě i vysoký výkon pro pořizování statických snímků. Obrazový snímač formátu FX24,5Mpix umožňuje pořizování snímků s vysokou úrovní detailů v celém rozsahu citlivostí ISO.

Utěsnění před prachem, nečistotami a vlhkostí umožňuje fotografování v náročných podmínkách.

Fotoaparát poskytuje video výstup ve formátech 4K UHD a Full HD založených na formátech obrazového pole FX a DX. Formát záznamu HLG fotoaparátu zachovává více detailů, dynamického rozsahu a kontrastu. Při filmování je k dispozici zaostřování s detekcí očí a zaostřování s detekcí zvířat.

Automatické zaostřování pro nízkou hladinu osvětlení nyní pracuje při použití objektivu se světelností f/2 (nebo světelnějšího) až do hodnoty −6 EV. Fotoaparát Z 6II podporuje snímací frekvenci sériového snímání 14 sn./s a nabízí větší maximální počet snímků při použití sériového snímání: 200 snímků JPEG nebo 124 12bitových nekomprimovaných snímků RAW v jedné sérii. Nikon Z 6II tak jako Z 7II disponuje 2 sloty pro paměťové karty, což umožňuje použít karty SD UHS-II v jednom slotu a karty XQD nebo CFexpress ve druhém.

Externí blesky Speedlight lze používat i při fotografování vysokými snímacími frekvencemi 14 sn./s. Apli­kace Nikon SnapBridge nyní umožňuje aktualizovat firmware fotoaparátu prostřednictvím vašeho chytrého zařízení.

Příslušenství

Multifunkční battery pack MB-N11 je vybaven tlačítkem spouště a ovládacími prvky pro fotografování na výšku. Obsahuje také port USB-C, který umožňuje nabíjet baterie v době, kdy je battery pack odpojen od fotoaparátu.

Bezdrátové dálkové ovládání WR-R11b umožňuje bezdrátově ovládat spouštění závěrky fotoaparátu nebo synchronizovat spuštění závěrky více fotoaparátů propojených s hlavním fotoaparátem. Dálkové ovládání WR-R11b je kompatibilní s určenými fotoaparáty Nikon a lze jej použít rovněž k ovládání externích blesků – například blesku SB-5000 – v sestaveních využívajících pokrokové bezdrátové osvětlení. Dálkové ovládání WR-R11b je kompatibilní rovněž s dálkovým ovládáním WR-1, profesionálním dálkovým ovládáním s velkým dosahem.

Bezdrátové dálkové ovládání WR-R11b

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram