Nejlepší fotografie soutěže "Jarní kouzlení" (22.2. 2020 - 22. 4. 2020)

V naší galerii na Fotoaparát.cz tradičně proběhla dvouměsíční soutěž. Tentokrát jste se v období od 22. 2. 2020 do 22. 4. 2020 mohli zúčastnit soutěže téma „Jarní kouzlení“. Všichni naši čtenáři pak měli možnost snímky patřičně ohodnotit a vybrat 10 nejpovedenějších fotografií. Jejich autorů jsme se zeptali na pár otázek. Odpovědi na ně i výherní fotografie si můžete prohlédnout níže. 

Tématem poslední proběhlé dvouměsíční soutěže bylo „Jarní kouzlení“. Celkem jste do soutěže přihlásili 197 fotografií, ze kterých si nyní prohlédneme ty, které obsadily ve vašem hodnocení prvních deset příček.

Ceny do soutěže pro vítěze na 1. – 3. místě věnoval partner soutěže, společnost Fomei.

Neváhejte se zúčastnit také další dvouměsíční soutěže, tentokrát na téma „Krajina mého domova“, která potrvá do 2. července:

NOVOU SOUTĚŽNÍ GALERII NALEZNETE ZDE.

Představujeme deset nejlepších fotografií soutěže „Jarní kouzlení“, o kterých jste rozhodli svými hlasy a která proběhla v době od 22. 2. do 22. 4. 2020.

1. místo: Pavla Hladíková - „Volavka"

Fotografie vznikla u nás na zahradě. Máme tady spoustu mechu, tak jsem jej pokropila a fotila. Je to náhoda, že se z mechu a vody vytvořila volavka. Příroda je mocná čarodějka. Použitá technika a příslušenství : Olympus E-M10 + Helios 44M/4 + mezikroužek a bylo také použito cédečko. Nejčastěji fotím krajinu, makro, lidičky, ale i sport. 

2. místo: JDza­covsky - „Pulsatilla grandis"

Fotografie je vyfocena na Stránské skále (od roku 1978 NPP), kde každoročně kvetou koniklece.

Fotka vznikala díky větru a potřeby delší expozice pro co nejnižší ISO poměrně komplikovaně, ale nakonec přeci jen vyšla. Použit byl fotoaparát Nikon D810 s objektivem Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art.

V posledních letech fotím převážně výletní fotky ať už na dálkových pochodech nebo cyklovýletech na horském kole.
 

3. místo: jana sedlakova - „dárek pro muže"

Fotografia vznikla u mňa doma, keď som si po prinesení tulipánov zo záhrady povedala, že nafotím tulipán trošku ináč, aby evokoval niečo ,,iné,, ako kvet. A keďže kvety dostávajú prevažne ženy, tak som sa zamerala na mužov, aby dostali kvet, čo im bude bližší k ich podstate. A tak vznikol darček pre mužov. Ak ste tam doteraz videli iba kvet, tak verte, že máte vidieť … ?

Mňa, keď sa spýtajú, čím to bolo fotené, tak idem do vývrtky, lebo toto naozaj podstatné nie je. Fotím si pre radosť a keď mi k tomu urobí radosť aj niekto iný (fotoaparat.cz) tak som rada o to viac.

4. místo: Mon­typeter – „Jarní déšť"

Fotka byla pořízena na brněnském sídlišti Kamenný vrch. Jde o velkou raritu – nachází se zde stejnojmenná přírodní rezervace, přezdívaná Kameňák. Vykvétají zde každý rok desetitisíce konikleců velkokvětých.

Foceno pomocí Nikonu Z6 s objektivem Sigma 100mm f2,8.

Mám rád jarní rozkvetlou přírodu a také právě tyhle detaily nejraději a nejčastěji fotografuji.

5. místo: Paťka K - „Kvapky"

Fotografia vznikla hneď po tom čo som dostala od manžela krásnu kyticu a nafotila som sériu fotografií.
Fotoaparát Canon EOS 100D , Canon EF 100mm f/2,8 Macro USM
Fotografovanie je mojim koníčkom už 13 rokov, najviac ma zaujalo MAKRO a fotografovanie kvapiek – tie ma budú stále fascinovať.
 

6. místo: KáS­tefi – „Na jarnej vlne"

Fotografia vznikla spontánne pri maľovaní textúr, ktoré rada používam pri dotváraní fotografií. Keďže téma bola Jarné kúzlenie, tak som kúzlila s pár sedmokráskami na maľovanom podklade :)

Rada fotím starým objektívom Pentacon 50/1,8 hlavne kvety a rôzne veci zblízka pre pekný bokeh. Keď môžem, chodím do prírody samozrejme s fotoaparátom Canon 760D s a fotím, čo ma zaujme. 

7. místo: Miroslav Kiš - „sníh a mráz? to mě nezastaví.."

Fotografie byla pořízena v CHKO Brdy.

Zasněžený koniklece jsem dlouho neviděl. Takže budíček na 5:00 (v neděli), v šest na lokaci a hledat ve sněhu vhodného kandidáta. Našel se..
Východ slunce, zpěv ptáků, opodál hopkající zajíc. Co víc si přát? Díky ti přírodo.

8. místo: Petr Nový 3 - „koniklec otevřený"

Tato fotografie vznikla na Tobiášově vrchů u Bělušic v Českém středohoří. Toto místo je známé pro fotografy jak koniklece či hlaváčkem jarním a dalšími květinami tak i samotným vrchem který je hezky fotografický.

Fotografií jsem pořídil Nikonem D500 s objektivem sigma 150mm.

Fotografuji nejčastěji krajiny ve středohoří které se k tomu přímo nabízejí svým neotřelým profilem. A východ a západy slunce jsou zde něj. Potom se ještě věnují fotografování opeřenců a makrofotografii hlavně vážek, šidel a podobně. Prostě stále v přírodě.

9. místo: Michal­zk - „Jaro v parku"

Fotografii Jaro v parku, jsem pořídil při procházce s dětmi. Příjemné ranní světlo, krásné místo a já se svým fotoaparátem. Nešlo vlastně udělat špatnou fotku.

Používám obyčejnou bezzrcadlovku Fujifilm XT10, nejčastěji s objektivy 56/1,2 nebo 35/2 . Je to můj třetí foťák a přesto, že už je to letitý kousek, jsem s ním nadmíru spokojen. Někdy, když má den, tak fotí opravdu parádně :-)

Na závěr snad jen poděkování všem kdo mi dali body a gratulace ostatním úspěšným soutěžícím.

10. místo: Dlou­hy.foto - „Jaro"

Ještě jednou děkujeme za rozhovor. Všem vítězům gratulujeme! 

VŠECHNY FOTOGRAFIE SOUTĚŽE „JARNÍ KOUZLENÍ“ najdete zde.

Poděkování rovněž partneru soutěže, společnost Fomei za krásné ceny!

NOVOU SOUTĚŽNÍ GALERII „KRAJINA MÉHO DOMOVA“ NALEZNETE ZDE.

 

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram