Jarní aktualizace Zoner Photo Studio

Všestranný program pro správu a úpravu fotek Zoner Photo Studio X přináší v jarní aktualizaci kompletní kontrolu nad barvami ve fotografii, zrychlenou práci v modulu Vyvolat a pokročilé funkce v online galerii Zonerama.

Přepracované barevné korekce

Pro rychlé úpravy nabízí Zoner Photo Studio X Základní režim spolu s inteligentním kapátkem. Selektivně upravit Odstín, Saturaci a Světlost na bázi HSL modelu je tak možné přímo ve snímku kliknutím a tažením.

Pokročilý režim svými možnostmi daleko překračuje Základní režim i konkurenci. Jedná se o jediný fotografický program na trhu, který umožňuje definovat přesný výsek v barevném kruhu a změnu odstínu až o 360 stupňů tažením jednoho posuvníku.

Program také nabízí možnost sjednocení odstínů – Uniformitu. Zpřesnění vlastního segmentu je možné ohraničením sytosti a určením pozvolného přechodu. S definováním výběru ještě pomohou tři typy masek.

Barevné tónování i podle Hollywoodu

Skupinu nástrojů na práci s barvami doplní Barevné tónování, které přináší možnost vytvořit oblíbený color grading podle vzoru filmových studií. Nástroj umožňuje upravit celkovou tonalitu snímku, ale i stíny a světla zvlášť.

Posun základních barev

V jarní aktualizaci může uživatel posunout odstín a upravit sytost pro tři primární barevné kanály zvlášť. Nástroj lze také využít i pro korekci barev z fotoaparátu. Hodnoty je možné nastavit jako Výchozí – budou tak aplikované na všechny fotografie automaticky.

Rychlé náhledy v modulu Vyvolat

Nový rychlý náhled v modulu Vyvolat zajistí, že úpravy budou svižné i na méně výkonných počítačích. Rychlost zpracování si uživatel může určit s pomocí tří nastavení. K dispozici i nadále zůstává Plný náhled pro kritické posouzení detailů.

Katalog

V jarní aktualizaci Zoner Photo Studio X monitoruje změny v katalogu, urychlí tak přesuny a kopírování záložek. Zároveň se vyhne zbytečnému opětovnému načítání náhledů a ušetří místo na disku.

Nové funkce Zoneramy

Online galerie Zonerama přichází s pohodlným nahráváním fotek do podsložek a rozšířenými možnostmi pro sdílení. Nyní může uživatel pro jedno album vytvořit více odkazů s rozličnými parametry. Nastavit se dá zákaz stahování, vložení vodoznaku, omezení platnosti odkazu, případně zabezpečení alba speciálním heslem.

Automatická anonymizace SPZ

Ve funkci Anonymizace přibyla nová možnost anonymizace státních poznávacích značek. Díky strojovému učení program automaticky detekuje české i většinu evropských značek. Anonymizace SPZ doplní už implementovanou detekci tváří a ušetří tak množství času zejména firemním zákazníkům Zoner Photo Studia X.

Prodloužená doba na vyzkoušení novinek

Uživatelům, kterým už vypršela zkušební lhůta, dáváme možnost otestovat nové funkce po dobu až 15 dnů namísto standardních 10 dnů.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram