Fotomobil Xiaomi Mi Note 10 má 5 objektivů

  • 28.01.2020
  • PR

Chytrý telefon Xiaomi Mi Note 10 má fotoaparát složený z pěti objektivů, je multi-instrumentálním zařízením a dá se říci, že už nahradil amatérské kompaktní fotoaparáty.

Trh se „smartphony“ kvete a přichází se stále novými vylepšeními s cílem, aby se co nejvíce přiblížily fotoaparátům. Dá se říci, že kompakty už jsou jimi vytlačené, nyní útočí i na zrcadlovky či bezzrcadlovky. Nové čínské Xiaomi představuje model Mi Note 10 se zadním fotoaparátem složeným z pěti objektivů pro různé situace a příležitosti. V tiskové zprávě si ho trochu přiblížíme.

Hlavní 108Mpx fotoaparát

Hlavní objektiv Xiaomi Mi Note 10 má 108Mpx snímač s vysokou světelností a čtyřosou stabilizací obrazu. Díky velkému rozlišení lze vytvořit ostrý snímek plný detailů. Toto zpracování společně s vysokou světelností objektivu pak umožňuje focení v noci, v interiérech, na party, tedy za zhoršených světelných podmínek. Tomu všemu napomáhá i speciální noční režim. Mezi další funkce patří profesionální mód, Google Lens, panorama nebo možnost fotografovat v plném 108Mpx rozlišení.

Všichni na jedné fotografii  

Dalším objektivem Xiaomi Mi Note 10 je 12MPx selfie fotoaparát, kterým zachytíte všechny okamžiky s rodinou. Ten nabízí tak jako hlavní fotoaparát vylepšení pomocí umělé inteligence, HDR, portrétní režim, a navíc několik filtrů a vylepšení tváře. Tento fotoaparát také skládá čtyři pixely do jednoho a podporuje natáčení Full HD videa ve 30 FPS.

Další je 20MPx ultra širokoúhlý objektiv. Díky širokému záběru dostanete na jednu fotografii klidně celou rodinu, nebo fotbalovou jedenáctku. Kromě interiérů najde širokoúhlý objektiv uplatnění také při focení památek a panoramat.

Kouzlo tkví v detailu

Xiaomi Mi Note 10 nabízí ve své výbavě také makro objektiv, který lze použít pro pořizování záběrů až z dvou centimetrů.  A posledním z pěti je teleobjektiv s pětinásobným optickým přiblížením a optickou stabilizací. Kromě pětinásobného optického přiblížení je možné využít rovněž 10násobné hybridní či 50násobné digitální. 

Fotografie lze doplňovat krátkým videem. Pro natáčení můžete použít všechny fotoaparáty, kromě makro snímače.

Xiaomi Mi Note 10 přišel se zajímavým foto­aparátem, i designem.

Celkem se tedy na zadní straně Mi Note 10 nachází 5 fotoaparátů:

  • hlavní – rozlišení 108Mpx, f/1.7, velikost senzoru 1/1,33", ostření PDAF, Laser AF
  • 12Mpx teleobjektiv, f/2.0 s dvojná­sobným optickým zoomem, 1/2,55" senzor, ostření Dual Pixel PDAF, Laser AF
  • 5Mpx teleobjektiv (ve skutečnosti se jedná o 8Mpx snímač s 3,7× optickým přiblížením) s pětinásobným optickým a desetinásobným hybridním přiblížením (f/2.0), ostření PDAF, Laser AF
  • 20Mpx ultra-širokoúhlý snímač s úhlem záběru 117 stupňů (f/2.2), 1/3" senzor, Laser AF
  • 2Mpx makro objektiv (f/2.4), velikost senzoru 1/5", automatické ostření
     

Líbil se vám článek?

Obsah článku

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram