Nikon ohlašuje dva nové objektivy: Nikkor 120–300 mm f/2,8 a Nikkor Z 70–200 mm f/2,8

Společnost Nikon dnes představuje dva nové profesionální teleobjektivy se zoomem. Objektiv AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR je určen pro digitální jednooké zrcadlovky v ceně 269.490 Kč a zahájí prodej 23.1.2020. Pro fotoaparáty mirrorless Nikon Z je tu nový NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S  v ceně 67.490 Kč a v prodeji od 13.2.2020.

Nový objektiv NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S

Dva nové objektivy: AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR a NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S

Tisková zpráva:

Společnost Nikon dnes představuje dva nové profesionální teleobjektivy se zoomem. Objektiv AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR je určen pro digitální jednooké zrcadlovky v ceně 269.490 Kč a zahájí prodej 23.1.2020. Pro fotoaparáty mirrorless Nikon Z je tu nový NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S v ceně 67.490 Kč a v prodeji od 13.2.2020. Jaký bude jejich optický výkon? Je srovnatelný s objektivy s pevnou ohniskovou vzdáleností? To nám ukážou až testy. 

Pozoruhodný je rozsah objektivu AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR se světelností 2,8 na celém rozsahu jeho zoomu. 

Objektiv NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S pro fotoaparáty mirrorless je se světelností 2,8 druhým z trojice objektivů pro fotoaparáty mirrorless Nikon. Nikon slibuje, že se podařilo téměř odstranit změny ohniskové vzdálenosti při zaostřování zaznamenávané­ho videa.

Oba tyto objektivy profesionální třídy představují krok vpřed v oblasti optického výkonu. Při potlačování barevné vady využívají nová skla Nikon SR i skla ED. Výsledkem by měla být podstatná redukce barevné vady a kompenzace modrého světla (krátkovlnná část spektra), které se kontroluje obtížněji. Snímky by měly být ostřejší a kontrastnější.

Dirk Jasper, Product Manager společnosti Nikon Europe, k tomu říká: „Díky nejpokročilejší optické konstrukci ze všech objektivů se zoomem společnosti Nikon stanovují tyto nové teleobjektivy se zoomem novou laťku pro výkon profesionálních objektivů. Inteligentní ergonomie od společnosti Nikon a dokonalé utěsnění vůči povětrnostním vlivům dotvářejí celkový obraz: Mozaiku doplňují inteligentní ergonomie a dokonalé utěsnění výrobků Nikon proti povětrnostním vlivům: zvládnete vyfotit vše, co potřebujete.“

AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR 

Nový objektiv AF-S NIKKOR 120–300 mm f/2,8E FL ED SR VR

Profesionální teleobjektiv se zoomem s bajonetem Nikon F. Nabízí všestranný rozsah zoomu 120–300 mm při zachování pevné světelnosti f/2,8.

Plynulé a přesné automatické zaostřování. Výkon by měl být srovnatelný s výkonem objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností a držet krok s rychle se pohybujícími objekty – a to i u pohybu nepravidelného. Elektromagnetická clona slibuje přesnější expozice při použití vysokých snímacích frekvencí.
Pokročilá optická konstrukce. 25 čoček / 19 členů, se sklem ED a SR společnosti Nikon a antireflexními vrstvami ARNEO a Nano Crystal Coat. (Barevná vada, koma, reflexy i závoj tím jsou potlačeny)
Redukce vibrací: stabilita, o kterou se můžete opřít. Redukce vibrací (VR) Nikon umožňuje použít o 4 EV delší časy závěrky než obvykle, a to i při aktivním telekonvertoru.
Ergonomie výrobků Nikon. Přiřaditelná funkční tlačítka, plynulá změna orientace na šířku a na výšku a řada dalších funkcí.
Integrovaná patice pro montáž na stativ. Patice směřuje k přední části objektivu. Při upevnění na stativ je tak objektiv vyvážený a můžete ho pohodlněji přenášet.
Odolná konstrukce. Díky pevné konstrukci a dokonalému utěsnění je tento objektiv připraven na polní podmínky a libovolné počasí.

NIKKOR Z 70200 mm f/2,8 VR S

Nový objektiv NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S

Teleobjektiv se zoomem profesionální třídy s bajonetem Nikon Z. Nabízí rozsah zoomu 70–200 mm při zachování pevné světelnosti f/2,8.
Pokročilá optická konstrukce. 21 čoček / 18 členů, se sklem ED a SR společnosti Nikon a antireflexními vrstvami ARNEO a Nano Crystal Coat. ( k potlačení: Ba­revná vada, koma, reflexy i závoj.)
Připraven na video. Změna úhlu při zaostřování je eliminovaná a stabilní regulace clony je zárukou přirozených změn expozice při natáčení scény.
Informační panel OLED na objektivu. Rychlé ověření clony, zaostřené vzdálenosti, přesné ohniskové vzdálenosti, citlivosti ISO a hloubky ostrosti přímo na objektivu.
Tlačítko Fn. Tlačítku Fn na objektivu můžete přiřadit celkem 21 různých funkcí od blokování zaostření po měření expozice, bracketing a další funkce.
Spolehlivé provedení: Odolná kompaktní konstrukce s důkladným utěsněním na ochranu proti prachu a vlhkosti.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram