Hvězdy Setkání fotografů 16. 11. 2019

Pomalu ale jistě se nám blíží jeden z největších svátků fotografie u nás, tedy Setkání fotografů. Akce, kde dostanete příležitost s jedničkami ve svém oboru a co víc, budete mít možnost se od nich i něco nového přiučit. Letošní podzimní termín připadá na 16. 11. 2019. Podívejte se, jaké hvězdy tam na vás budou čekat! 

Jubilejní 30. Setkání fotografů jsme společně oslavili v březnu a nyní je na čase s tradicí oblíbené fotografické akce pokračovat. Bude tomu tak již za měsíc 16. 11. 2019 jako vždy v KC Zahrada na Praze 4. Jste-li ale nedočkaví, můžete se registrovat už nyní a získat tak slevu 100 Kč na vstupném. 

A na koho že se to vlastně letos můžete těšit? Podívejme se na první známá jména, letošní program jimi totiž bude přímo nabitý (očekávat jej můžete již brzy)! Jsou jimi světoznámý módní a reklamní fotograf Robert Vano, dvojnásobný výherce Sony World Photography A­wards Martin Stranka, portrétní fotograf František Konopa, učitel na fotografické škole Michael Pavel Bokr nebo fotograf světových, ale i šumavských krajin Andrej Macenauer a mnoho dalších. Pojďme si o nich říct alespoň pár slov na úvod. 

Robert Vano

Možná tohoto všeobecně známého mistra ani není třeba představovat, ale pro všechny případy si dovolím poznamenat alespoň pár slov. Robert Vano je především světově uznávaný módní a reklamní fotograf. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už málo používanou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle.

Martin Stranka

https://www.martinstranka.com/

Martin Stranka je český fotograf věnující se výtvarné a portrétní fotografii, za své snímky dokonce dvakrát získal prestižní ocenění Sony World Photography Awards. Ve svém minimalistickém pojetí scény zdůrazňuje člověka jako jedince a jeho vnitřní dialog vedený sám se sebou, prostřednictvím symboliky reaguje na konzumní tvář života v kontrastu s návratem k přírodě.

František Konopa

https://www.instagram.com/frantisekkonopa

František je 22letý fotograf a učitel fotografie ze Střední uměleckoprůmyslové školy v Karlových Varech. Na svém kontě má např. soubor portrétních fotografií, které dohromady tvoří jedinečné příběhy. Jak sám autor říká, je to reakce na současný stav české portrétní fotografie, která mu už přišla bez šťávy, zaměřená na technickou dokonalost a fotografie bez příběhu, kde modelky zapózují a diváci nedostanou z fotek přidanou hodnotu. Útočí na emoce, každodenní reálné příběhy a i ty vzdáleně reálné.

Andrej Macenauer

Fotograf krajiny – především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace „Naučte se fotografovat krajinu – Šumava.“ Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

Tomáš Gálik

Cestovatel, fotograf a PR manažer v Zoner Photo Studiu. Inspiraci pro focení rád hledá v zahraničí, fascinují ho jiné zvyky a obyčeje a vždy se snaží porozumět místní kultuře, což se promítá i do jeho fotografické tvorby.

Kyrgyzstan�

Dále se můžete těšit na portrétního a sportovní fotografa Jana Nováka, který se zabývá hlavně studiovým svícením, či Antonína Charváta, ředitele českého zastoupení firmy EIZO. Spoustu dalších zajímavých jmen oznámíme v brzké době.

Z fotografických společností se tradičně zúčastní výrobci fotoaparátů (a objektivů) Nikon, Canon a Sony, softwarový vývojář Zoner Photo Sudio, výrobci objektivů (popřípadě dalšího příslušenství a vybavení) Sigma, Tamron, Samyang (skrze české zastoupení Fosuc Nordic), výrobce osvětlení FOMEI, výrobce monitorů EIZO a půjčovna fototechniky BIOFIMS.

Jubilejní 30. Setkání fotografů 

Na konec si připomeňme, jak probíhalo letošní jarní Setkání fotografů. Článek z něj najdete zde.

Tak toto byla malá ochutnávka z toho, kdo bude 16. listopadu na Setkání fotografů přítomen. A co vy, budete tam také? 

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Jan  Pánek
    Jan Pánek
    Admin
    16.10.2019 16:28
    Reaguje na:

    Komentář byl smazán.

    Urážlivý komentář smazán.

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    16.10.2019 16:36
    Reaguje na Jan Pánek 16.10.2019 16:28:

    "Urážlivý komentář smazán...." - zobrazit celý komentář

    ...a šlo by, prosím, stejně promptně vyřešit také "cestovní fotografy"?
    VIZ
    https://www.fotoaparat.cz/forum/diskuse/7567#article-comment-23914

  • Jan  Pánek
    Jan Pánek
    16.10.2019 22:56
    Reaguje na Dana Kovaľová 16.10.2019 16:36:

    "...a šlo by, prosím, stejně promptně vyřešit také "cestovní fotografy"? VIZ..." - zobrazit celý komentář

    Ten titulek je opravdu špatně poskládaný, tam to nešlo jinak než kompletně přepsat. Nebo máte hezký český návrh jak pomocí přídavného jména a podstatného jména popsat fotografa, který hodlá často cestovat? "Zcestovalý" by tam podle mě nešlo, protože to implikuje, že už hodně cestoval a že už nejspíše umí fotit, tedy nepotřebuje rady :-D

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    17.10.2019 06:40
    Reaguje na Jan Pánek 16.10.2019 22:56:

    "Ten titulek je opravdu špatně poskládaný, tam to nešlo jinak než kompletně..." - zobrazit celý komentář

    Ne vždy se dá všechno popsat s pomocí podstatného a přídavného jména, obávám se. Osobně bych na počest Járy Cimrmana použila "fotograf-světoběžník", anebo "pro milovníky cestování", protože i člověk, co běžně nefotí nebo se tomu systematicky nevěnuje, na cestách cvaká jako splašené relé...

  • Jan  Pánek
    Jan Pánek
    17.10.2019 17:24
    Reaguje na Dana Kovaľová 17.10.2019 06:40:

    "Ne vždy se dá všechno popsat s pomocí podstatného a přídavného jména,..." - zobrazit celý komentář

    To máte pravdu, ale to, že nic nenapadá mě, ještě neznamená, že to neexistuje :-)
    Jinak máte hezké návrhy, ne že bych nechtěl vzdát hold Járovi, ale druhý návrh mi přijde jako trefnější, protože první návrh implicitně naznačuje jistou zkušenost, kdežto milovník cestování může každý, kdo se s cestováním jako takovým identifikuje a potenciálně se může velmi jednoduše identifikovat i s focením na cestách... Ale myslím, že už se v tom příliš vrtáme a že takto lehké významové nuance článku víc přečtení nedají ;-D
    Nakonec jsem ten titulek raději zjednodušil celý - a když tak nad tím přemýšlím, není vlastně "unikátní památka" pleonasmus? (už to v nadpisu není, protože mi to trhalo oči ještě před tímto zamyšlením)

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    17.10.2019 17:44
    Reaguje na Jan Pánek 17.10.2019 17:24:

    "To máte pravdu, ale to, že nic nenapadá mě, ještě neznamená, že to..." - zobrazit celý komentář

    Je, ale v době "hlavních priorit" a "dárků zdarma" jsem nechtěla hnidopišit :)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (6)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram