Vítězné fotografie soutěže "Letní pokušení"

V naší galerii probíhá pravidelně dvouměsíční soutěž. Tentokrát jste v období od 13.6. do 12.8. mohli soutěžit na téma „LETNÍ POKUŠENÍ". Sešlo se 90 fotografií, podívejte se, jaké měly největší úspěch. 

1. místo: čumáčková, 2. místo: CAVE, 3. místo: Zuzana Gabrielová. GRATULUJEME!!! 

V naší galerii probíhá pravidelně dvouměsíční soutěž na dané téma, tentokrát jste se v období od 13.6. do 12.8. mohli zúčastnit jedné z nich, a to na téma „Letní pokušení“. Naši čtenáři pak měli možnost snímky patřičně ohodnotit, a vybrat tedy 10 nejpovedenějších fotografií. Právě ty najdete v tomto článku společně i s komentáři jejich autorů, kterých jsme se zeptali na pár otázek.

Vítězové na 1. – 3. místě obdrží ceny od partnera soutěže – licenci Zoner Photo Studio X. 

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Neváhejte se zúčastnit také další dvouměsíční soutěže, tentokrát na téma „Cesta“, která potrvá do 12.10.:

NOVOU SOUTĚŽNÍ GALERII NALEZNETE ZDE.

1. místo: čumáčková – „…“

O fotografii: Práz­dninový den zalitý sluncem, poletující okvětní lístky růží a barevná krajka na prádelní šňůře, daly vzniknout fotografii na téma „Letní pokušení“. 

Použitá technika: Možná mnohé zklamu, ale fotografie byla pořízena mobilem Honor 8× a následně prolínáním vrstev upravena v počítači. Ve většině případů používám Canon 5D, ale bohužel nebyl po ruce. 

Při fotografování se snažím objektivem zachytit trochu jiný pohled s příběhem.

2. místo: CAVE – „…“

3. místo: Zuzana Gabrielová - „okáči“

O fotografii: Fot­ka vznikla spíš náhodou na chalupě u Karlových Varů, když jsem šla k rybníku fotit ptáky a žáby. Fotím téměř výhradně wildlife. 

Použitá technika: Fotka je focena Nikonem D500 a Nikon 105mm f/2,8. Pro vice info u mě na webu www.zuzanagabrielova.com

4. místo: Moni Sandrová -„Květinové osvěžení“

O fotografii: Fot­ka vznikla při rodinné procházce v příbramském areálu, kde se neteřinka Nicol rozhodla osvěžit. Zaostřit a vyfotit ji nebylo zrovna lehké, protože Nicol zahalil jemný a intenzivní vodní opar.

Použitá technika: Fotila jsem Nikonem D7100 + Nikon 50mm/1,8.

Nejraději fotím černobílé portréty, reportáže, ale mám ráda i barevný svět kolem sebe.

5. místo: jana sedlakova - „…“

O fotografii: Táto fotografia vznikla na výlete v Krakowe, kde sme s fotoklubom Nobaf išli nielen za krásami mesta, ale hlavne fotiť prevažne street fotografiu. A tak vznikla aj táto fotografia, výraz dievčatka ktoré ,,pokúša,, ale pritom sa aj trošku bojí striekajúcej vody z fontány.

Použitá technika: Na technike nezáleží, ale v tomto pripade bol použitý canon eos 50d so 100 objektivom.

Fotím prevažne to, čo ma na mojich potulkach stretne a čo sa mi vidí,,nevšedné,, prípadne ,,málo videné,,. 

6. – 7. místo: Darksome – „Pokušení světa“

O fotografii: O­kamžik samotného zrození světa, kdy i sám Bůh pláče dojetím nad krásou planety Země a z čirého hedvábí ryzího vesmíru stvořil pokušení největší – ženu. Však stvoření toto kontrole se vymklo a po tisíce let tak drancuje a ničí duše nebohých mužů, kteří však odolat spárům příležitostné slasti nemohou.

Použitá technika: Foto­grafie byla pořízena drobným kompaktním fotoaparátem Samsung PL60, z jehož útrob jsem odstranil takzvaný IR-cut filtr blokující infračervené světlo a nahradil jej klasickým IR filtrem, který infračervené záření naopak propouští a blokuje to viditelné. Tedy ne úplně celé, malá část viditelného spektra je využita k získání barevné informace.

Věnuji se zejména infračervené fotografii, neboť, jak známo, tyto vlnové délky při dostatečné intenzitě pronikají až několik milimetrů lidskou kůži a je to tak jedinečná příležitost, jak se oprostit od pouhé povrchní skořápky nahého ženského těla a dostat se dívce doslova pod kůži.

6. – 7.místo: Jasmine77 – „leknínová“

O fotografii: Fot­ka vznikla při focení na zakázku a měly jsme z ní já i modelka radost.

Použitá technika: Použila jsem Nikon D750 a Sigmu 105 f/2,8.

Nejčastěji fotím zvířata a lidi.

8. – 9. místo: Darksome – „Pokušení touhy“

O fotografii: Slas­t, blaženost, i uspokojení všech potřeb těla i duše.

Použitá technika: Foto­grafie byla pořízena kompaktním ultrazoomem Olympus SP-510 UZ, který byl mým prvním použitelným digitálním aparátem, který se mi dostal do rukou a využíval jsem jej zejména na počátku mé tvorby. Tento fotoaparát však již nevlastním, neboť mi byl zcizen jakýmsi občanem jisté národnostní menšiny (však víte které), který neodolal pokušení si jej vzít. Stalo se to když jsem se z fotografických důvodů potuloval v nočních hodinách v brněnském Bronxu. Od té doby se tomuto městu hříchů snažím spíše vyhýbat, je-li to možné.

Objektem mého zájmu jsou zejména ladné křivky nahého ženského těla.

8. – 9. místo: IrenaRihova – „jetelová“

10. – 11. místo: IrenaRihova – „dá se to sníst?“

10. – 11. místo: Adel.ka.1 – „Joga v přírodě“

Všem vítězům gratulujeme a zároveň děkujeme všem zúčastněným!

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • čumáčková
    čumáčková
    04.09.2019 10:13

    Všem chci poděkovat za zaslané body a velmi si jich vážím. Je vidět, že kombiné, kdysi nedílná součást šatníku každé ženy, má svůdnost i v dnešní době ....

  • jana sedlakova
    jana sedlakova
    04.09.2019 18:08

    som rada za prvú ,,dvojku,, tieto dve fotografie boli moji favoriti. Blahoželám!

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram