Zveme vás na 9. Šumavský FotoMaraton!

Už zítra proběhne v Kašperských Horách již 9. ročník Šumavského FotoMaratonu. Jako každý rok se budete moct těšit nejen na účast v populární fotografické soutěži, ale také na doprovodný program v podobě zajímavých přednášek!

Registrovat se můžete ZDE.

Rádi bychom Vás pozvali na 9. Šumavský FotoMaraton, který se bude již tradičně konat v Kašperských Horách. A o co vlastně jde? Hlavním smyslem této soutěže je nafotit pět předem zadaných témat během pouhých pěti hodin v přesném pořadí. Navíc je zakázáno provádět jakékoliv úpravy.

Již nyní se můžete registro­vat a získat tak slevu 100 Kč na vstupném při platbě online. 

Vlasta Štochlová – 1. místo 8. Šumavského FotoMaratonu

START

  • 9:00 – 12:00
  • Infocentrum NP Šumava (Sušická 399, Kašperské Hory)

Celá akce odstartuje v In­focentru NP Šumava v 9:00. Při registraci každý účastník dostane své startovní číslo společně se zadanými soutěžními tématy, které má poté během pěti hodin nafotit.

Generálním partnerem je společnost Olympus, která věnuje cenu vítězovi.

Pořadatelem Šumavského FotoMaratonu je FotoAparát.cz spolu s FotoInstitut­.cz.

Přednášky a doprovodný program

  • 12:00 – 15:00 Odevzdávání úkolů
  • 15:00 – 16:00 Andrej Macenauer: Cestovatelská fotografie. Šumava.
  • 16:00 – 17:00 Robert Vano: Fotografování celebrit
  • 17:00 – 18:00 Slavnostní vyhlášení a předávání cen vítězům za přítomnosti Mistra Roberta Vano

Také letos jsme si pro vás připravili doprovodný program v podobě přednášek. Těšit se budete moct na krajináře Andreje Macenauera a na jeho snímky zakázané Šumavy nebo také na povídání z jeho cest po celém světě. Chybět zde nebude ani Mistr Robert Vano, který vás zasvětí do tajů fotografování celebrit.

V 17:00 pak přijde na řadu slavnostní vyhlášení vítězů a předávání cen za přítomnosti již zmiňovaného Mistra Roberta Vano. Celý odpolední program proběhne rovněž v Infocentru NP Šumava.

PRAVIDLA

Jako první snímek je třeba vyfotit své registrační číslo. Po startu akce má každý 5 hodin k nafocení snímků dle zadání. Při fotografování je nutné dodržet pořadí, v němž jsou témata vypsaná. Je třeba si donést vlastní fotoaparát s nabitou baterií a také mít vlastní paměťovou kartu. Snímky se fotí do formátu JPEG. Upravovat jakkoli fotografie v počítači je v průběhu soutěže zakázáno. Při odevzdávání soutěžních snímků musí jejich počet i pořadí odpovídat zadání (jako nultý snímek je registrační číslo). Soutěžní fotografie je možné odevzdávat až do 15:00.

Kompletní pravidla najdete ZDE.

Petr Mařík – 7. místo 8. Šumavského FotoMaratonu

Budeme se těšit na všechny, kteří rádi otestují své fotografické dovednosti a v sobotu 28.9. za námi do Kašperských Hor dorazí!

Partneři Šumavského FotoMaratonu

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram