Výstava: Vladimír Brunton - "Odhalená Kabala"

Výstava Odhalená Kabala pojednává o nejstarších principech stvoření světa a evoluce. Vladimír Brunton ve svých obrazech ztvárnil historii, současnost a systém učení autentické Kabaly. Výstava v galerii Czech Photo Centre potrvá od poloviny srpna do poloviny září.

Vladimír Brunton je známý svým jedinečným postupem zpracováním fotografií. Fotokoláže několika snímků přenáší na ruční papíry, které si sám vyrábí, a to až do formátu 2 × 2 metry. Tento složitý proces vzniká pomoci působení přírodních sloučenin a slunečního světla.

Prvotní myšlenka o přípravě výstavy vznikla před rokem v Izraeli při setkání s Dr. Michaelem Laitmanem. Fotograf představí portréty důležitých osobností Kabaly a fotografie s fragmenty filozofie cesty Kabaly. Zároveň vizuálně ztvárnil historii samotného principu Kabaly.

Na rozdíl od mystických směrů, které neprávem používají název Kabala, je původní, autentická Kabala vědou. Její vysvětlení zákonů přírody a lidského vývoje je opřeno o důkazy a dosažené zkušenosti hlavních představitelů Kabaly. Popisují zákonitosti vyšších světů, které postupně poznávají, a které ovlivňují ten náš, fyzický,“ popisuje filozofii výstavy Vladimír Brunton.

Vladimír Brunton je autorem světově originálního ručního zpracování fotoobrazu. Díky zpracování starým, řemeslným způsobem, jaký se používal ve fotografii před 100 lety, vytváří Brunton unikátní obrazy na plátno, nebo ruční papír. Ty vytváří ve velikosti až 2×2 metry, na které starými fototechnikami přenáší obraz sluncem – unikátní spojení těchto technologií umožňuje obrazu měnit vzhled podle prostředí, ve kterém je pověšen.

Výstava bude otevřena od 15. srpna do 15. září každý den kromě pondělí. V úterý až pátek vždy od 11.00 do 18.00 hodin a o víkendu od 10.00 do 18.00 hodin. Základní vstupné činí 80 a snížené 40 korun. Galerie se nachází 100 metrů od stanice metra Nové Butovice na adrese Seydlerova 2835/4, Praha 5.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram