Všestranný a kompaktní stabilizátor Zhiyun CRANE M2

Univerzální stabilizátor Zhiyun CRANE M2 může pracovat s více zařízeními včetně kompaktních digitálních fotoaparátů, lehkých bezzrcadlovek, mobilních telefonů a akčních kamer. S vylepšeným ovládáním fotoaparátu pomocí WiFi a Bluetooth, novými video režimy, dlouhou osmihodinovou výdrží baterie, ovládáním konečky prstů a jasným, intuitivním OLED displejem je CRANE M2 dobrou volbou mezi cenově dostupnými technologiemi stabilizace fotoaparátů.

Běžně museli tvůrci používat různé stabilizátory pro různé druhy zařízení – což zvyšovalo jejich náklady, celkovou hmotnost potřebného vybavení a složitosti jejich pracovních nástrojů. Ale Zhiyun CRANE M2 je stabilizátor, který pracuje s více zařízeními (pro připevnění mobilních telefonů nebo akčních kamer je potřeba speciální příslušenství).

Inteligentní vyvažovací systém stabilizátoru CRANE M2 je odpovědí na rychlé tempo filmového světa. Nová rychloupínací destička usnadňuje vyjmutí fotoaparátu ze stabilizátoru a jeho opětovné upevnění. Stupnice a paměťový zámek polohy zajišťují, že vyvažování a nastavení trvá jen několik vteřin, takže při opětovné kalibraci nezmeškáte záběr. Pro snadnou přenositelnost zabraňuje konstrukce pinů a západek také tomu, aby se osy během skladování otáčely. To umožňuje rychlé sklopení a uzamčení stabilizátoru CRANE M2, aby se vešel do batohu, nebo dokonce do kapsy.

CRANE M2 je malý a kompaktní stabilizátor, přestože disponuje výkonnými motory pro práci s více zařízeními nebo scénáři. Rukojeť poskytuje pohodlný úchop a umožňuje snadný přístup ke všem ovládacím prvkům na dosah ruky, přímo na rukojeti. Například jedním stisknutím jezdce na rukojeti můžete přiblížit obraz, abyste zachytili plynulé záběry na dálku. OLED displej zobrazuje režim stabilizátoru, stav Bluetooth a WiFi, stav baterie a další důležité parametry.

Kromě tří základních režimů Pan Follow (PF), Follow (F) a Lock (L) nabízí stabilizátor Zhiyun CRANE M2 některé kreativní funkce. Režim Full-Range POV umožňuje 360° synchronní pohyb na všech třech osách. Režim Vortex poskytuje tvůrcům videa možnost vytvářet 360° záběry ve všech směrech. Režim je ideální pro sportovní aktivity a akce, protože umožňuje rychlé otáčení nebo naklápění pro zachycení rychle se pohybujících objektů, jako je fotbalista nebo létající pták. Režim Selfie umožňuje rychle otočit fotoaparát o 180° směrem k sobě, co může být vhodné pro vloggery.

Rozšíření a připojení

Funkce WiFi a Bluetooth stabilizátoru CRANE M2 poskytují bezproblémové bezdrátové ovládání fotoaparátu prostřednictvím rukojeti stabilizátoru a aplikace společnosti Zhiyun. Aplikace ZY PLAY nabízí dálkové ovládání a pokročilé funkce včetně časosběrných záběrů (timelapse), panoramatického snímání a funkce Vertigo.

Praktické ¼ palcové závitové otvory usnadňují připojení audio, světelného nebo monitorovacího zařízení, aby vaše filmové studio bylo kompletní. Baterie s dobou provozu až 8 hodin udrží vše v nepřetržitém provozu. Sám stabilizátor CRANE M2 může nabíjet fotoaparáty, telefony a další zařízení a může být také napájen z power banky nebo jiného zdroje.

Cena a dostupnost

Zhiyun CRANE M2 bude dostupný v srpnu 2019.

Maloobchodní cena 7.290,– Kč / 289 €.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram