Společnost Sony uvedla nový objektiv FE 35mm F1.8

Společnost Sony rozšiřuje portfolio fullframových objektivů typu E-Mount o lehké sklo s pevnou ohniskovou vzdáleností 35 mm a světelností F1.8.

Kompaktní rozměry a nízká hmotnost tohoto fullframového objektivu s velkou clonou a pevnou ohniskovou vzdáleností zaručují, že je objektiv snadno přenosný a hodí se pro fotografování celé řady objektů od běžných momentek, jídla a krajiny přes noční scény. Nový objektiv přináší vysokou obrazovou kvalitu po celé ploše snímku s maximální clonou F 1.8 a tichým autofokusem. Díky malým rozměrům je ideální volbou pro fullframové fotoaparáty i těla s APSC snímačem (ekvivalent ohniskové vzdálenosti 52,5 mm).

Všestranné ovládání a snadná manipulace pro široké spektrum situací při fotografování

  • Programovatelné tlačítko pro uzamčení ostření a přepínač režimu ostření pro okamžité přepnutí mezi automatickým a manuálním ostřením.
  • Manuální ostření s lineární odezvou pro citlivé ovládání ručního ostření s přesnou odezvou.
  • Konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti podporuje všestrannost a spolehlivost tohoto nového objektivu a v uživateli vzbuzuje pocit důvěry.

Tichý AF s trackingem pro nahrávání videa i fotografování

Rychlý, přesný a tichý systém linear-motor AF pohonu pro spolehlivé ostření při snímání fotografií i natáčení videí, při němž je využit chod lineárních motorů pro citlivé kontinuální ostření. „Objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností 35 mm je skvělou volbou pro celou řadu fotografů, protože je díky své univerzálnosti tím správným objektivem pro tolik různých typů snímků.“
Yann Salmon-Legagneur, ředitel produktového marketingu divize digitální techniky společnosti Sony Europe.
„Náš nový objektiv FE 35mm F1.8 spojuje špičkovou ostrost po celé ploše snímku s opravdu lehkou konstrukcí a jsme pevně přesvědčeni, že zaujme široké spektrum fotografů a tvůrců videí.“

FE 35mm F1.8 se do Evropy začne dovážet od srpna 2019.

Klíčové vlastnosti produktu

  • Veliká maximální clona F1.8
  • Váha 280 gramů a rozměry 65,6 mm (průměr) na 73,0 mm (délka)
  • Sofistikovaná optická konstrukce zahrnuje asférický prvek, jehož úkolem je potlačit aberaci a zajistit vysoké rozlišení po celé ploše snímku. Kruhová clona s devíti lamelami umožňuje docílit nádherného bokehu.
  • Minimální ostřící vzdálenost 0,22 m a maximální zvětšení 0,24× nabízí snadný přístup k fotografování detailních snímků.


     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram