Canon uvádí nový objektiv RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM

Canon představuje všestranný kompaktní objektiv s desetinásobným zoomem RF 24-240 mm F4-6,3 IS USM. 

Společnost Canon Europe rozšířila řadu objektivů RF o model RF 24–240 mm F4–6,3 IS USM, zoom pro kreativní nadšence, kteří začínají se systémem EOS R. Kompaktní objektiv nabízí díky desetinásobnému zoomu velký prostor pro tvůrčí vyjádření a jeho zachycení na kvalitních plnoformátových snímcích. Objektiv je určený těm, kdo chtějí fotografií realizovat svoji kreativitu zejména při cestování. Všestranný objektiv jim umožní zachytit vše od širokoúhlých scén po detailní snímky na dlouhém ohnisku.

Výkonný plnofor­mátový zoom

Kompaktní a snadno přenosný objektiv RF 24–240 mm F4–6,3 IS USM váží 750 g – vyznačuje se tedy poměrem hmotnosti a rozsahu ohniskové vzdálenosti. Objektiv vyhoví širokému spektru tvůrčích nároků. Na krátkém ohnisku 24 mm je vhodný pro skupinové fotografie, krajinu a architekturu, zatímco rozsah teleobjektivu nalezne uplatnění při fotografování sportu, různých akcí, přírody a portrétů. Ostřicí/ovládací prstenec se zdrsněným povrchem a široký uzamykatelný transfokační prstenec otočný o 100° poskytují uživateli kontrolu nad snímkem a pomáhají mu co nejlépe zachytit svět podle jeho představ. Velký průměr a krátká vzdálenost od snímače u bajonetu RF umožňuje navrhovat objektivy s většími zadními optickými členy a zvýšit tak obrazovou kvalitu.

Vysoká kvalita obrazu s automatickým ostřením a stabilizací

RF 24–240 mm F4–6,3 IS USM je první plnoformátový objektiv s optickou stabilizací obrazu Dynamic IS, která rozšiřuje expozici až o 5 EV a umožňuje fotografování z ruky i při dlouhých časech. Díky tomu je také možné pořizovat neroztřesené videonahrávky, u nichž jde nastavovat clonu v krocích po 1/8. Automatické ostření Nano USM spojuje výhody krokového motoru (STM) a ultrazvukového motoru (USM). Ve spojení s technologií zaostřování na bázi detekce fázového posunu CMOS AF s dvojitými pixely na 88 % plochy snímače horizontálně a 100 % vertikálně objektiv ostří rychle, tiše a plynule, a umožňuje tak pořídit kromě prokreslených fotografií rovněž kvalitní videonahrávky.

Design a zpracování odpovídající kvalitám systému EOS R

Objektiv RF 24–240 mm F4–6,3 IS USM se doplňuje s tělem EOS RP. Tím, že je objektiv pro systém EOS R přímo určený, umožňuje kreativním nadšencům využít všech jeho výhod. Systém EOS R poskytuje vyšší optickou kvalitu, rychlé automatické ostření a rychlejší komunikaci mezi tělem a objektivem díky nově vyvinutému bajonetu RF.

Cena skla na českém trhu je 25 990 Kč.

Klíčové vlastnosti objektivu RF 24–240 mm F4–6,3 IS USM

  • Rozsah ohniskových vzdáleností 24–240 mm
  • Dynamická optická stabilizace obrazu 5 EV
  • Asférické a ultradisperzní optické členy, antireflexní vrstva Super Spectra Coating
  • Kruhová sedmilamelová clona f/4–6,3
  • Automatické ostření Nano USM
  • Přepínatelný ovládací/ostřicí prstenec
  • Vestavěný profil DLO a elektronická korekce zkreslení
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram