Užijte si léto s LUMIXy - Foťte, filmujte, žijte!

  • 09.07.2019
  • PR

Léto je období jako stvořené pro vytváření skvělých fotografií a videí. Dlouhé dny s rozmanitým světlem, mnoho fotografických příležitostí díky dovoleným a celkově uvolněnější atmosféra rozvíjí tu pravou fotografickou kreativitu. Pokud si chcete focení opravdu užít, spíš nežli telefon zkuste fotoaparát značky Panasonic LUMIX. Stačí si vybrat, na jakou fotografickou disciplínu se chcete zaměřit a pak vsadit na skvělý fotografický přístroj vyladěný přesně pro vaše potřeby.

Streetový pomocník

Jste „momentkář“? Chcete mít u sebe neustále přístroj, který dokonale zachytí situaci, ve které se zrovna nacházíte. Pokud je vaší vášní fotografická disciplína street foto, musíte mít u sebe přístroj, který je dostatečně výkonný, pohotově rychlý, a přesto subtilní a nepřitahující zbytečnou pozornost. S pomocí LUMIXu GX9 se ulice stane vašim ateliérem. V malém a odolném hořčíkovém těle je umístěný špičkový 20,3Mpx Live MOS snímač a spousta profesionálních funkcí, které se vždy postarají o dokonalý výsledek. Focení momentek usnadní např. dotykový OLED výklopný displej, 5osá stabilizace obrazu, vysoká rychlost ostření, sekvenční snímání až 9 snímků/s, nahrávání 4K videa a podpora bezdrátového připojení WiFi pro snadné sdílení snímků. LUMIX GX9 je určen pro všechny, jejichž fotografické prostředí je venku mezi lidmi, jeho esencí je kouzlo okamžiku.

Pokud je vaší vášní street foto, musíte mít u sebe přístroj výkonný, pohotově rychlý a přesto kompaktní. S LUMIX GX9 se ulice stane vašim ateliérem.

Profesionál do přírody

Pokud si zakládáte na velmi kvalitních fotografiích, při svých výpravách do přírody potřebujete odolný, mobilní, a přesto bezchybný nástroj, je pro vás perfektně střižený LUMIX G9. S ním pořídíte dokonale ostré fotografie při každé příležitosti, která se vám v přírodě naskytne. LUMIX G9 je vybaven 20,3MPx digitálním Live MOS senzorem bez Low-pass filtru, díky režimu vysokého rozlišení umí zachytit obraz s 80 megapixelovým. Chvění rukou či stativu ve větru skvěle kompenzuje 5osý mechanický stabilizátor druhé generace, který zvládá společně s objektivem stabilizaci až 6,5 EV. LUMIX G9 zaostří rychlostí až 0,04 s. Fotografický zážitek obohatí velký OLED hledáček se zvětšením 0,83×, který vám umožní naprostou kontrolu nad tím, co fotíte a zjednoduší i složité nastavení, například při focení proti slunci. V jeho výbavě je možné do hloubky nastavit vše, co opravdový fotograf může potřebovat, ale má ve výbavě i mnoho funkcí, které focení a natáčení ještě zpříjemní, jako například 6K PHOTO.

Při svých výpravách do přírody potřebujete odolný, mobilní a výkonný nástroj – LUMIX G9 splňuje všechny požadavky.

Pro ty, kdo kromě fotografování rádi pořizují i video, je LUMIX G9 zároveň elitním videonástrojem, který umožňuje pořizovat video v rozlišení až 4K při frekvenci 60p. S LUMIXem G9 máte po ruce jak profesionální fotoaparát, tak profesionální kameru.

LUMIX G9 je také základním nástrojem ambasadora fotoaparátů řady Panasonic Lumix G Petra Slavíka. Ten s G „devítkou“ fotí jak české biatlonisty, jichž je oficiálním fotografem, ale vznikají pomocí ní také jedinečné fotografie české přírody, kterou Petr projíždí na horském kole. Přesvědčit se o tom mohou tento víkend i účastníci sportovní fotoexpedice, kterou Panasonic spolu s Petrem Slavíkem připravil pod názvem Dobrodružství na svazích.

Bezkonkurenční videovýkon LUMIXu GH5S

Pro ty, jejichž jazykem je spíše video, ale potřebují odolný nástroj, který snese hrubší zacházení, vydrží mráz i déšť a dokáže pořídit bezchybné video i v horších světelných podmínkách, je určený LUMIX GH5S. Tento nástupce již legendárního LUMIXu GH5 je vyladěný právě pro podmínky se sníženou světelností. Posuďte sami:

LUMIX GH5S je bezzrcadlovka vybavená 10,2Mpx Live MOS snímačem, která je designovaná přímo pro video. Například má oproti svému předchůdci i anti-aliasing filtr pro redukci moiré v natočených záběrech. Podporuje DCI (Cinema), UHD 4K při 60sn./s., HDR video, Hybrid Log Gamma režim, V-Log L a LUT built-in, což jsou funkce určené pro opravdové videomakery, kteří pomocí GH5S dokáží vytvořit profesionální záběry hodné hollywoodu.

Nekompromisní kvalitu videa LUMIX GH5S oceňuje i český filmař, cestovatel a fotograf Petr Horký, který se nedávno stal ambasadorem fotoaparátů LUMIX. Během své cestovatelské a filmařské praxe využívá pro práci ve ztížených světelných podmínkách a drsnou práci v terénu právě Lumix GH5S a také nový Full-Frame Lumix S1.

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram