Nová ultrakompaktní bezzrcadlovka Panasonic LUMIX GX880

Společnost Panasonic představila nový systémový kompakt LUMIX GX880, určený především pro milovníky selfies a youtubery. Nabízí otočný display i záznam videa do 4K.

Snímač Digital Live MOS s rozlišením 16 megapixelů nemá antialiasingový filtr, což v kombinaci s novým obrazovým procesorem Venus Engine přináší ostrý obraz, kvalitnější kresbu detailů, výrazný kontrast i živé a syté barvy. To vše při citlivosti až ISO 25 600. Automatické ostření pracuje na technologii DFD (Depth From Defocus). Komunikace mezi fotoaparátem a objektivem proudí frekvencí až 240 sn/s . Ostření probíhá v krátkém čase cca 0,07 s.

S LUMIX GX880 můžete také natáčet video v rozlišení 4K/QFHD (3840 × 2160 bodů) při frekvenci 30p/25p nebo 24p ve formátu MP4. Se 4K lvalitou je spojený i systém 4K PHOTO a několik dalších funkcí, jako jsou třeba Focus Stacking (automatické skládání různě zaostřených fotografií do jedné), Post Focus (ostření u již pořízených snímků) nebo Light Composition (speciální úprava nočních snímků).

Kreativní jedince potěší celá řada obrazových stylů včetně panoramatického režimu a speciálního černobílého módu L. Monochrome. Samozřejmostí je také ukládání fotografií ve formátu RAW.

Displej na zadní straně má úhlopříčku 7,6 cm a rozlišení 1 040 000 bodů, je dotykový a vyklápí se směrem vzhůru o cca 180 stupňů. Při úplném vyklopení se fotoaparát automaticky přepne do režimu Self Shot, v němž je k dispozici celá řada nejrůznějších funkcí pro fotografování populárních selfies. Mezi ně patří například nový režim 4K Selfie.

SELFIE MÓD, ÚPRAVY PŘÍMO VE FOTOAPARÁTU A ASISTENČNÍ FUNKCE

Lumix GX880 umožňuje natáčet selfie video ve 4K bez jakéhokoli ořezu záběru. V nočním režimu lze postavy v popředí i v pozadí projasnit. Zejména dámy pak ocení nejrůznější možnosti úpravy portrétů – zjemnění pleti, rozostření určitých partií snímku nebo zeštíhlení. Tyto funkce fungují nejen v selfie režimu, ale také u běžných portrétů.

Hotové snímky lze přímo ve fotoaparátu upravovat a různě retušovat, slouží k tomu funkce Beauty Retouch. V režimu Background Control si zase uživatelé mohou zvolit, zda má být pozadí normální nebo rozostřené. V režimu Self Shot lze vytvářet i panoramatické záběry.

Uživatelé, které s fotoaparáty s výměnnými objektivy nemají zatím zkušenosti, ocení celou řadu asistenčních funkcí, například režim inteligentní automatiky iA nebo režim Scene Guide (průvodce motivovými programy). Oblíbené režimy pro fotografování portrétů a dětí mají samostatnou polohu na voliči. Stačí přepnout do vybraného módu a aktivují se doporučené parametry.

DISKRÉTNÍ MÓD A NABÍJENÍ NA CESTÁCH

Pro fotografy, kteří potřebují ke své práci absolutní klid a ticho, je určen diskrétní režim. LUMIX GX880 v tomto režimu přepne mechanickou závěrku na elektronickou a všechny zvuky (spoušť, automatické ostření) se vypnou. Totéž platí pro asistenční přisvícení ostřícího mechanismu a pro blesk.

LUMIX GX880 s vloženým akumulátorem je možné na cestách dobíjet standardní microUSB nabíječkou i prostřednictvím powerbanky. Kromě toho je fotoaparát vybaven Wi-Fi. Snímky a videa je tak možné snadno sdílet na webu či sociálních sítích.

Panasonic LUMIX G880 bude na českém trhu k dispozici od přelomu července a srpna ve stříbrné, černé a oranžové barvě.

Podrobnější technické specifikace se můžete dočíst zde.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram