Nový objektiv ZEISS Otus 1.4/100

Zeiss přidává další ohnisko do řady Otus pro full-frame zrcadlovky Canon a Nikon. Pyšní se vysokou obrazovou kvalitou i při nejnižší cloně, ergonomií a "3D pop effectem".

Nový ZEISS Otus 1.4/100, rozšiřuje řadu Otus pro zrcadlovky Canon a Nikon. Je vhodný pro užití ať už ve studiu nebo na cestách, při portrétech či produktové fotografii. Tento světelný objektiv zřetelně oddělí subjekt od pozadí. Kvalitní vykreslení detailů spolu s bokeh zaručují tzv. “3D pop effect”, který je pro objektivy ZEISS typický. 

Optický design s asferickým členem a speciálním nízkodisperzním sklem udržují chromatické aberace a zkreslení na minimu. I při fotografování proti světlu umožňují T anti-reflexní vrstvy dosažení vysokého kontrastu a minimalizují odlesky.

Velký úhel rotace ostřicího prstence a hladký chod mechanických komponent napomáhají přesnějšímu zaostřování. Celokovová konstrukce se systémem vnitřního zaostřování je navržena tak, aby bylo dosaženo konstantního těžiště a optimálního vyvážení při pořizování snímků. „To dělá z objektivu ZEISS Otus 1.4/100 vhodný nástroj i pro profesionály, kteří čelí náročným podmínkám. Navíc vysoká kvalita dílenského zpracování zaručuje dlouhou životnost,“ dodává Björn Pados, Producent Manager ZEISS Camera Lenses. 

 

První dodávky ZEISS Otus 1.4/100 začínají nyní s cenou 123.500 Kč (vč. DPH) Obsahem balení jsou také kovová sluneční clona a přední i zadní ochranné krytky.

TECHNICKÉ SPECIFIKACE
Ohnisková vzdálenost 100 mm
Rozsah clony f/1.4 – f/16
Počet optických členů/skupin 14/11
Ostřící rozsah 1.0 m - ∞
Bajonet Canon EF-Mount (ZE)
Nikon F-Mount (ZF.2)
Úhly záběru (diag./horiz./ver­t.)                         24,1° / 20,2° / 13,6°
Sečná vzdálenost ZE: 44,0 mm
ZF.2: 46,50 mm
Max. poměr zvětšení 1:8,6
Závit filtru M86 × 1,00
Úhel rotace ostřícího prstence 315°
Váha ZE: 1 405 g
ZF.2: 1 336 g
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram