Jak si vyrobit vlastní fotografické pozadí

V článku fotograf Antonín Lavrenčík připravil video-návod, jak si vyrobit vlastní fotografické pozadí, ideálně na fotografování portrétů. Dozvíte se, kde sehnat plátno a jakou barvou ho nejlépe natřít. Uvidíte i výsledek. Máte už zkušenost s výrobou plátna? 

Ve videozáznamu níže najdete návod, jak si vyrobit své vlastní fotografické pozadí. Pokud jste někdy vyráběli vlastní, budeme moc rádi, když se s námi i ostatními podělíte o své typy :)


Ve videozáznamu najdete, jak si vyrobit své vlastní fotografické plátno, které můžete vidět na portrétních fotografiích níže. 

Stručný přehled, co najdete na videu:

  • 1) Vzorová plátna

Sára Oliphant dělá krásná plátna, jsou však příliš drahá. Na základě reklamy na facebooku jsem si za 3000 Kč koupil plátno „Katebackdrops“. Když přišlo, zjistil jsem, že je lesklé a to znamená, že odráží světlo a nedá se na něm fotit. Rozhodl jsem se tedy, že si plátno vyrobím sám.

  • 2) Jaké si vybrat plátno a kde ho koupit.

Na internetu jsem si našel malířská plátna, najdete různé velikosti, různou tloušťku (např. malirske-platno.cz). Někteří prodejci plátna dodávají nepřekládané v tubách, což je výhoda, nemusí se žehlit.

  • 3) Jak si plátno nabarvit.

Barvy doporučuji akrylátové od Eternalu, pak potřebujete váleček a něco pod plátno, abyste nezašpinili okolí. A můžete začít natírat. Nespěchejte, barvy nesmí být tuhé, spíš ať mají téměř vodou konzistenci.

4) Jestli jste si také vyrobili své plátno, pochlubte se. Napište nám k článku komentář, nebo pošlete na náš mail redakce(zavinac)fo­toaparat.cz svoje zkušenosti či fotografie. Předem děkujeme :)

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram