Jaké bylo Setkání fotografů 2019

Tuto sobotu, 16. března 2019, proběhl jubilejní 30. ročník oblíbené akce pro všechny milovníky fotografie, a to Setkání fotografů. Jeho účastníci se tak mohli nejen setkat s jedněmi z předních hvězd české a slovenské fotografie a poslechnout si přednášky o jejich tvorbě, ale dokonce se od nich i učit na tematických workshopech. Jak celá událost probíhala, se podívejte níže. 

Těžko byste u nás hledali událost s větší koncentrací fotografů, než je právě Setkání fotografů. Pro připomenutí – Setkání fotografů je celorepublikový svátek pro všechny, kteří rádi fotí a chtějí se ve fotografii posouvat dál. Každoročně je tak připraven bohatý program plný různých přednášek na témata napříč všemi obory fotografie a nejen to. Ti, kteří se chtějí dále vzdělávat mohou k tomu ještě navštívit nějaký z připravených workshopů, kde si kromě teorie vše vyzkouší i v praxi. Domů pak odchází s novými krásnými snímky.

Ani letos nebylo Setkání ochuzeno o účast hvězd naší fotografie. Největší popularitě se těšil fotograf Robert Vano. Přestože je na Setkání fotografů již poněkolikáté, zájem o workshop s mistrem byl největší. Setkat jste se mohli rovněž se svatebními fotografy Petrem Pěluchou a Tomášem Mikudou, krajináři Andrejem Macenauerem a Tomášem Havlem, portrétními fotografy Antonínem Lavrenčíkem a Angelo Purgertem, street fotografy Honzou Tichým a Martinem Schubertem, foto-cestovateli Kubajszem a Pavlem Svobodou, a s mnoha dalšími. Kompletní program zde.

Na své si ale přišli i milovníci nejnovější foto-techniky, kde došlo letos k rozšíření našich partnerů. Již tradičně jste se mohli zastavit a prohlédnout si fotoaparáty a objektivy u generálních partnerů společností Canon, Nikon a Sony. Nově jste mohli vyzkoušet objektivy Sigma (Hama), Tamron (Penta) či Samyang (Focus Nordic). Firma Zoner se letos nově přidala ke generálním partnerům a předvedla novinky v oblíbeném softwaru Zoner Photo Studio X. BenQ zde vystavil a ukazoval možnosti pěti mo­delů nejnovějších monitorů určených pro fotografy. Tradičně zde byly k zakoupení knihy od Zoner Press. A účastnili se i odborníci z EIZO a Fomei. Majitelé fotoaparátů Canon mohli po předchozí registraci nav­štívit a využít služeb pracoviště Canon Professional Services, kde si i mimo to každý mohl nechat vytisknout své oblíbené snímky.

Tím hlavním, na co se účastnící Setkání fotografů každoročně těší, byly přednášky a workshopy. Ve velkém sále jsme začali s přednášku Petra Pěluchy, který nás připravil na blížící se sezónu svatební fotografie a maraton prezentací ukončili úpravami fotografií v podání Antonína Lavrenčíka.V malém sále tradičně dominovaly přednášky týkající se nových fullframe bezrcadlovek, nově tu prezentovala své objektivy firma Zeiss. 


Tradičně se velké oblibě těšily workshopy zaměřené na portrét, akt a glamour, o který byla letošní nabídka rozšířena. A tak se v online registraci tentokrát doslova strhl o ně boj. Fototografové jako Robert Vano, Pavel Bokr, Antonín Lavrenčík, Jan Berghauer, Angelo Purgert, Jan Novák měli sály nabité a závěrky jen cvakaly.

Jako každý rok, tak ani letos jste nepřišli o možnost se zúčastnit nejrůznějších soutěží, které jsme si pro vás přichystali. Soutěžit jste mohli o hodnotné ceny věnované partnery, jako byl třeba fotoaparát Canon, fotoaparát Sony, balíčky Nikon, knihy vydavatelství Zoner Press a mnoho dalšího. Šlo buďto o nejpovedeněji vyfocené zátiší, nebo nejlépe upravenou fotografii, popř. jste se mohli také zúčastnit několika anket.

Děkujeme všem, kdo jste přišli. Nálada byla příjemná, bylo s vámi dobře. Pevně doufáme, že jste si akci také užili. Pokud jste z nějakého důvodu nemohli dorazit, můžete se s námi těšit na podzimní 31. ročník, který proběhne na 16. 11. 2019. Sledujte web www.setkanifotografu.cz, kde budou postupně zveřejňovány hvězdy akce nebo spuštěna registrace, a najdete tu celý program.

Pořadatelé:

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram