Hvězdy Setkání fotografů 24. 11. 2018

Setkání fotografů, celorepublikový svátek pro všechny, kteří rádi fotí, proběhne letos v sobotu 24. listopadu 2018 v Praze 4 Chodově. Nabídne vám jedinečnou příležitost setkat se s předními českými fotografy jako například Robert Vano, Pavel Krásenský, Kamil Varga, Antonín Lavrenčík, Andrej Macenauer a mnoho dalších, budou tam i ambasadoři generálních partnerů Sony, Canon, Nikon, Megapixel. Fotografický festival umožní každému získat rady pro zlepšení svých fotografií či v přátelské atmosféře načerpat inspiraci pro své další fotografické zážitky.

Už 29. Setkání Fotografů pro­běhne 24. listopadu 2018 v KC Zahrada v Praze 4, Chodov, a potrvá od 9 do 19 hodin. Na akci se můžete registro­vat už v předstihu, čímž získáte slevu sto korun na vstup (250 korun namísto původních 350 korun). Nezapomeňte se sledovat i na seznam přednášek a výběr workshopů, které doplníme v nejbližších dnech.

Ani absence finálního programu nám nebrání představit již potvrzené hvězdy tohoto Setkání fotografů. Budou jimi světoznámý módní a reklamní fotograf Robert Vano, výborný makrofotograf Pavel Krásenský, lu­minograf a absolvent FAMU Kamil Varga, fotograf využívající kombinaci zábleskového a přirozeného světla Antonín Lavrenčík, učitel na fotografické škole Michael Pavel Bokr nebo fotograf světových, ale i šumavských krajin Andrej Macenauer. Pojďme si je nyní představit podrobněji!

Robert Vano

Robert Vano je především světově uznávaný módní a reklamní fotograf. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už neobvyklou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle.

Můžete si přečíst články, jako se  Robert Vano dostal k fotografová­nío neostros­ti ve fotografii (druhý díl) či o aktech.

Tomáš Třeštík

Tomáš Třeštík patří k nejznámějším českým reklamním / portrétním fotografům. Absolvoval FAMU Praha na katedře fotografie. Spolupracuje s předními českými reklamními agenturami (EURO-RSCG, HAVAS, Mark BBDO, Leo BURNETT, McCANN-ERICKSON, Made by VACULIK, KLAN atd.). Autor publikace „Osobnosti současné české reklamní a módní fotografie“. Externě učí na VOŠ Michael.

Pavel Krásenský

Pavel Krásenský je hlavně dokumentární fotograf, který se věnuje makrofotografiím brouků, blanokřídlých či pavoukovců. Publikoval celou řadu faunistických prací, entomologických výzkumů a vědeckopopulárních článků (Živa, Akvárium terárium, Naše příroda, Příroda, Klapalekiana, Fauna Bohemia Septentrionalis a další) Již od mládí se také věnuje ilustracím a s jeho kresbami se můžete setkat jak v odborných domácích a zahraničních časopisech, tak v knihách. Mimo to lektoruje makro kurzy na FotoInstitut.cz.

Antonín Lavrenčík

Antonín Lavrenčík se zaměřuje primárně na portrétní fotografii. Celý svůj profesní život se pohyboval v oblasti SW společností, kde působil na různých postech. V tomto období se věnoval volné tvorbě a čas od času pracoval na fotografických zakázkách různého charakteru. Až okolnosti ho přiměly stát se profesionálním fotografem. Od roku 2013 se věnuje fotografii na plný úvazek.

Andrej Macenauer

Fotograf krajiny – především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace „Naučte se fotografovat krajinu – Šumava.“ Učí v ní základům krajinářské fotografie a vyznává se ze své lásky k Šumavě.

Libor Vaicenbacher
https://500px.com/liborvaic

Pedagog biologie, fotograf přírody, Nikon Ambasador, který během své terénní práce na sběru dat o ptačí diverzitě jihoamerických And navštívil řadu unikátních míst od Kolumbie, Ekvádoru až po Peru. Oblíbenou náplní Liborovy práce je vydobývat v hloubi tropických lesů obrazové, zvukové a faktické informace o jejich typicky nesdílných obyvatelích.

Setkání fotografů pořádá tradičně náš web FotoAparát.cz spolu s FotoInstitut.cz. Generálními partnery jsou  SonyMegapixel, Canon a Nikon. Do kulturního centra Zahrada v Praze 4 – Chodově zveme všechny fanoušky fotografie, kteří mají zájem zdokonalit své fotografické znalosti. I ti náročnější z vás si zde určitě vyberou z pestré škály přednášek i fotografických workshopů. Na programu budou přednášky ve dvou sálech, workshopy v pěti sálech, poradny od 9 až do 19 hodin.

Jarní podzimní Setkání Fotografů

Naposledy se fotografové setkali letos na jaře, můžete si přečíst,  jak toto setkání probíhalo

Sledujte web www.setkanifotografu.cz, brzy na něm bude zveřejněn podrobný program přednášek, spuštěn prodej workshopů, představeni všichni účinkující i ostatní partneři.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram