Zoner Photo Studio X přináší plnohodnotný střih videa a export presetů

Zoner Photo Studio X přináší v podzimní aktualizaci redesign modulu pro tvorbu videa s výstupem ve 4K Ultra HD kvalitě, možnost exportu a lepší organizaci presetů a integraci Zoner Photo Cloud v katalogu. 

Pokročilá úprava 4K Ultra HD videa

“Snažíme se uživatelům přinést opravdu efektivní řešení pro úpravu fotek, ale nesmíme zapomínat ani na video. Nejenže je součástí každého fotoaparátu, ale je rozšířené i mezi uživateli dronů. Nové funkce Zoner Photo Studia dávají možnost tvořit videoobsah na vyšší úrovni než Windows Movie Maker,” objasňuje produktový manažer J. Kupčík.

Nový propracovaný nástroj na tvorbu videí nyní umožňuje přidat víc obrazových i zvukových stop a provádět pokročilejší úpravy. Hlavní částí uživatelského rozhraní je časová osa, do které je možné přidat nejen videa a fotky, ale i text a přechodové efekty. Fotky navíc mohou být sloučeny do časosběru, který umožňuje i přidání efektu pannování. Jednotlivé klipy se vkládají intuitivním “táhni a pusť” způsobem, dají se samostatně upravovat. Mezi pokročilé funkce patří možnost definovat křivku prolínání obrazu a hlasitosti zvuku.

Videa mohou uživatelé exportovat v různé kvalitě až do rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Novinkou pro uživatele Windows 10 je podpora HEVC kodeku, který přináší úsporu až 50 % velikosti souboru.

Organizujte a sdílejte svoje presety

Presety jsou dobrým způsobem, jak urychlit úpravu fotek, dodat jim unikátní jednotný vzhled a odlišit tak svou tvorbu od tvorby ostatních fotografů. Každý parametr uloženého presetu lze po aplikaci upravit a pochopit tak, jak vlastně úpravy fungují například při modifikaci křivek.

Nové vydání ZPS X přidává možnost organizování, importu a exportu presetů. Uživatel má možnost si označit často používané presety jako oblíbené, případně zvolit svoji strukturu složek a řadit presety například tematicky. Nástroj pro import a export ukládá presety do externího souboru. Zkoušet nové kreativní presety je jednodušší a stejně lehce se tak dají sdílet mezi uživateli.

S vydáním nové verze ZPS X bude zveřejněný i extra balíček presetů. Uživatelé se mohou těšit na kreativní presety zaměřené na úpravu tonálního rozsahu a barev.

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Zrychlený Zoner Photo Cloud integrovaný v katalogu 

V nové aktualizaci má uživatel možnost přidat Zoner Photo Cloud přímo do katalogu jako jiné složky, a to se všemi výhodami: prohlížením fotek offline, rychlým vyhledáváním a tříděním podle klíčových slov nebo lokací. Přidání Zoner Photo Cloudu do katalogu naleznete v nastavení katalogu i přímo v rozhraní Zoner Photo Cloudu.

“Optimalizovaný byl i systém nahrávání a rychlost uploadu. S novou aktualizací je možné nahrát disk s fotkami o velikosti 0,5 TB do 48 h. Je to skvělá hodnota v porovnání s konkurencí,” dodává Jan Kupčík.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram