Vítězné fotografie soutěže "Bláznivé léto" (12.6.-12.8.)

Soutěž na téma "Bláznivé léto" probíhala ve spolupráci s firmou Fujifilm na galerii od 12.6. do 12.8. Vítěz na 1.místě obdržel fotoaparát Fuji Instax SQ6. O vítězích soutěže rozhodla redakce na základě vašich bodů a ve spolupráci s učitelem fotografie na SOŠ a VOŠ Michael Praha, Pavlem Bokrem. Podívejte se na galerii vítězných fotografií a přečtěte si rozhovor s vítězi v dnešním článku.

Právě teď můžete soutěžit ve fotosoutěži „Skrytá krása“, která trvá do 12. 10. 2018: https://www.fotoaparat.cz/…galerie/211/

1. místo – fialový poustevník: Na­fouklá bublina horkého léta

O fotografii: Fot­ka je z Máchova jezera. Tehdy mě zaujala místní atrakce – pro mne novinka – tato nafukovací bublina ve tvaru ohromného balónu. Jeden podnikavý student si tímto vydělával – podle fronty čekajících dětí – slušné peníze. Na řadu přišla i tato dvě veselá děvčata, pravděpodobně lehce a sympaticky ovíněna. Moc dlouho se fotit nedalo – dívky bublinu rychle zadýchaly – jejich sportovní výkon byl vskutku náročný na spotřebovaný kyslík a zpětně pak orosené stěny bubliny. Provozovatel je nenechal řádit moc dlouho, po chvíli jejich vystoupení přerušil a pustil je na čerstvý vzduch.

Technika: Foceno Canonem EOS 50 obj. 70 – 300 mm Apo macro (tehdy snad nejlevnější obj. na trhu).

2. místo – Bob Gajdoš: Podvečerní koupání

O fotografii: Jak už název napovídá, bylo focené při západu slunce ve Švédsku. Šlo mi o siluety postav, dovádějících osob na molu.

Technika: Nikon D5100, Tamron AF 70–300mm f/4–5,6 Di LD Macro 

Co se týče žánrů, považuji se za univerzálního fotografa, fotím téměř vše. Nejraději městský život, dokument, reportáž. Nevyhýbám se focení portrétů, přírody a dětí.

3. místo – M_a_r_silka: Svoboda

O fotografii: Fotečka vznikla na dovolené, kde jsem byla s mým přítelem a jeho rodinkou.

Technika: Focena je nikonem D3300 se seťáčkem AF-S 18–105mm 1:3.5–5.6

Nejčastěji fotím to co se mi líbí :D hlavně přírodu, hvězdy, západy slunce, květinky, zvířátka, ale zkouším už i portréty :D 

4. místo – radimecek13: Syslí Boj…

5. místo – zbynek hozak: Prázdniny

O fotografii: Fot­ka vznikla cestou na swingový koncert do Werichovy vily. Bára měla radost z představení a začínajících prázdnin, jak je patrné ze záběru

Technika: Canon EOS 6D

Nejčastěji fotím filmové zákulisí, ale dříve jsem se zabýval sportovní fotografií, zejména z prostředí motocyklového sportu a F1. Také jsem neplaceným fotografem své dcery Barbory, která hraje a zpívá.

6. místo – radimecek13: Žahavka

7. místo – Alena Trojanovičová: Let­ní radovánky

O fotografii: Fo­tografii letní radovánky byla celkem sranda fotit, jelikož jim nemůžete říct „tak a teď běžte ke mně a vedle sebe :D“, ale po pár pokusech a lákadlech pro hafany nakonec synchronizace proběhla.

Technika: Foceno bylo Nikonem D7100 a objektivem také od Nikonu 70–300 F4,5–5,6.

Zaměřuji se na fotografování psů, ale zafotim si i lidi jakožto portréty, reportážní…

8. místo – Míla.V.: Zvěda­vost..

O fotografii: Fotografie vznikla na jezeře Chmelař v Úštěku, kde probíhal drsný pirátský boj o Marianin ostrov. Krásná podívaná pro děcka i dospělé. Fotek ten den bylo hodně, ale tenhle voják s nádherným úsměvem k malému rezavému děvčátku, mě dostal už v hledáčku.:)

Technika: Ten den jsem fotila půjčeným Nikonem D3200 se základním objektivem, jelikož můj Canon EOS 70D se nacházel v opravně.

Focení mě moc baví, zkouším všechno, ale nejvíc asi makro, jen mi chybí pořádný makroobjektiv. ;-)

9. místo – Vladislav Sychrovský: cesta do moře

O fotografii: Onu fotku jsem dal do soutěže omylem, zkrátka jsem stiskl špatné tlačítko. Na druhou stranu, proč ne?? Zrovna jsme přejížděli nějaké hory na SV Islandu a auto nechtělo už jet, hrozný kopec to byl, dostalo oddychovku a napadlo mne, že za chvíli jsme dole u moře, tedy v těch mracích. Tak jsem si udělal alespoň takové panoramátko.

Technika: Sony A230 s objektivem Tamron 18–200 mm

Vzhledem k tomu, že dost cestuji, tak si dělám obrázky z cest, ale asi převažují hory a kopečky.

10. místo – Alena Trojanovičová: Lé­éto je tady…

O fotografii: Fo­tografie Lééto je tady vznikla skotačením modelky na louce za městem.

Technika: Foceno bylo Nikonem D7100 a objektivem také od Nikonu 70–300 F4,5–5,6.

Vítězům blahopřejeme!

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram