Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2019 startuje 1.srpna!

10. ročník fotosoutěže "NIKON KALENDÁŘ 2019 – moje srdeční záležitost" startuje už za týden, ve středu 1. srpna 2018! Na web www.nikon-kalendar.cz můžete až do konce září, tedy od 1. srpna do 30.9.2018 23.59, vkládat soutěžní fotografie. Motto si tentokrát tato oblíbená Nikon soutěž vypůjčila od Karla Čapka: „Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky“.

Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2019

Společnost NIKON pořádá i letos fotografickou soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt vznikl v roce 2009 a díky svému úspěchu a oblíbenosti se letos dostává již do 10. ročníku. Je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří rádi soutěží a touží po prezentaci svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.

Nikon kalendář se letos nechal inspirovat Karlem Čapkem, který byl nejen český spisovatel, intelektuál, novinář, dramatik, překladatel, ale i amatérský fotograf, proto si pro téma letošního 10. ročníku soutěže NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost, vypůjčil jeho motto: „Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky“.

Projekt dává příležitost fotografům jak amatérským, tak i profesionálům. Své fotografie mohou zájemci do soutěže posílat prostřednictvím internetové stránky www.nikon-kalendar.cz, kde naleznou nejen galerii, ale také informace o soutěži a její pravidla. Fotografie je možné vkládat na web od 1. 8. až do 30. 9. 2018 do 23.59 hod.

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou v čele s panem Stanislavem Pokorným, fotografem, členem Asociace profesionálních fotografů ČR a kurátorem Nikon Photo Gallery, bude veřejnosti prezentováno na výstavě v Nikon Photo Gallery. Dvanáct vítězných fotografií bude zdobit stránky šestého vydání prestižního NIKON KALENDÁŘE 2019, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 ks a bude neprodejný. Autor jediné vítězné fotografie, kterou zvolí odborná porota, obdrží od společnosti NIKON CEE GmbH poukaz na odběr zboží Nikon v hodnotě 50 000 Kč.

Křest desátého vydání kalendáře proběhne na vernisáži výst­avy Nikon kalendář 2019 v Praze v Nikon Photo Gallery dne 12. prosince 2018. Nikon v letošním roce podpoří nadaci Národ dětem. Dar společnosti Nikon ve výši 100 000 Kč a výtěžek z dražby fotografií bude věnován na projekt 1000 statečných. Peníze v plné výši poputují na optimalizující studie v oboru dětské onkologie a hematologie. Tyto studie nejvíce pomohly v léčbě dětských pacientů s nádory a leukémií.

Nadace „Národ dětem“ se po celou dobu své existence od roku 1990, kdy vznikla jako jedna z prvních nadací na území tehdejšího Československa, snaží svými nadačními příspěvky zkvalitnit péči o dětské pacienty.

Partneři projektu NIKON KALENDÁŘ 2019

Partneři: ARS General, a.s., Fast Forward | Young & Rubicam, FFD, s.r.o.
Mediální partneři: Digineff.cz, Digitální Foto, e-photo.sk, F22.cz, FotoAparat.cz, Foto Video, Nikonblog.cz, Nikonblog.sk

Vítězové minulého ročníku Nikon kalendář 2018:

Nikon D7500 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram