Nový Tamron 28-75mm F2.8 Di III RXD pro Sony FE

Tamron uvádí nový fullframe objektiv 28-75mm F2.8 Di III RXD, který je přelomový tím, že jde o první dedikovaný fullframe Tamron pro bezzrcadlovky. Konkrétně (aspoň zatím) pro Sony FE. Jde o objektiv využívající nejmodernější technologie čoček, na druhou stranu je ale poměrně finančně dostupný díky tomu, že není stabilizovaný (to zajišťuje stabilizace v tělě) a konstrukce je z velké části plastová. Přesto však výrobce udává základní utěsnění proti stříkající vodě.

Objektiv bude lákat na kompaktní rozměry a váhu (550g při délce 11.6cm) a optickou kvalitu (15 členů ve 12 skupinách, včetně XLD /eXtra Low Dispersion/ členu, LD /Low Dispersion/ členu, GM /Glass Molded Aspherical/ asférického členu, a dvou hybridních asférických členů).

Ostření zajišťuje RXD motorek (Rapid eXtra-silent stepping Drive), což je opět nejnovější technologie ze stáje Tamron. Vyznačovat by se měla tichostí a plynulostí přeostřování.

To vše by mělo stát 800 dollarů, což je velmi rozumná cena.

Cena v ČR bude samozřejmě o něco vyšší, ale přesto bude hluboko pod cenou (jinak samozřejmě skvělého) objektivu Sony 24–70/2.8 GM a Tamron tak bude vítanou alternativou pro ty, kdo nepotřebují absolutní špičku, ale přesto chtějí světelný základní zoom s dobrou obrazovou kvalitou.

Přijdete sice o stabilizaci, ohnisko 24mm, kovovou konstrukci a plnohodnotné utěsnění (byť zde není jasné, o kolik – a jestli -  je řada GM v tomto lepší oproti „Drip Proof“ utěsnění Tamronu), získáte ale nižší váhu, což je u bezzrcadlovek neméně důležité.

Datum uvedení na trh je stanoveno na 24. května 2018.

Pro další informace sledujte stránky Tamron (kde najdete i několik ukázkových fotek ve webovém rozlišení): http://www.tamron.jp/…es/a036.html

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram