FotoInstitut vystavuje v Galerii Špejchar Želeč

Celou zimu až do konce února můžete v Želči u Tábora shlédnout putovní výstavu "Od Sahary po Himálaj", kterou pořádají účastníci fotoexpedic s FotoInstitut.cz. Jedná se o velkoformátové snímky pořízené odborníky ve FotoŠkoda či osvitovou cestou v laboratoři FotoRiegl. 

FotoInstitut.cz a FotoAparát.cz vás zvou do výstavních prostor v Galerii Špejchar v Želči u Tábora. Vidět tu můžete putovní výstavy fotografií „Od Sahary po Himálaj“ a „Krajiny světa“ obohacené o nové snímky. Vernisáž proběhla v sobotu 2. prosince. Zahájil ji kurátor výstavy Pavel Šmidrkal, úvodní slovo měl Mistr Robert Vano, patron výstavy.

Vernisáž výstavy uvedl Pavel Šmidrkal. Hostem byl patron výstavy Mistr Robert Vano.

Výstavu můžete v Želči vidět celou zimu od 2. prosince až do konce února 2018. 

Kde: Špejchar Želeč u Tábora ( http://spejcharzelec.cz/ ). Otevřeno je denně kromě pondělí, 10–17h.

Kolektiv autorů výstavy s Robertem Vano

Na výstavě dominují fotografie pořízené na fotoexpedicích v le­tech 2016 a 2017, kdy se vypravil FotoInstitut.cz pod vedením Heleny a Andreje Macenauerových fotografovat sakury do Japonska, tereje a tuleně na Helgoland, buddhistické slavnosti do Himálaje v indickém Ladakhu, kraji­nářské klenoty národních parků jihozápadu USA, jakými jsou NP Yellowstone, Teton či Rocky Mountains, etnika a hory severního Vietnamu či divokou skotskou krajinu. Účas­tníci těchto fotoexpedic pak společně poskládali mozaiku svých nejlepších fotografií. Na vystavených snímcích můžete vidět krásy přírody, fauny, horských masivů, pouští a známých monumentů, ale i unikátní záběry z míst, kam se se svými objektivy vypravili. Výstava fotografií nabízí i unikátní záběry z úplného zatmění Slunce, které účastníci fotoexpedic pořídili 21. srpna 2017 poblíž amerického městečka Casper. 

Galerie Špejchar Želeč

Předností výstavy jsou velké formáty pořízené vysoce kvalitní osvitovou cestou ve FotoRiegl. Novější část výstavy jsou snímky z laboratoře Fo­toŠkoda. 

Výstava je putovní, v létě 2018 se přesune do výstavní galerie v Trutnově.

Galerie Špejchar Želeč

FotoInstitut.cz pořádá výpravy do více jak 15 zemí celého světa již více než deset let. Výstava se neustále obohacuje o nové snímky z aktuálních fotoexpedic.

Napsali o výstavě:

Výběr fotografií z výstavy:

Helgoland Helgoland
Island Island
Japonsko Japonsko
Ladakh Ladakh
Ladakh Namibie
Skotsko
Tosk?nsko USA
Vietnam Vietnam
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram